Takže chlapci Slovenskí

a kluci Českí

. Po 14 dňoch a cca 1700 km pridávam moje skúsenosti a poznatky z provozu...
Auto ide na 1578 percent...

. S autom väčšinou jazdím okresné cesty a v malej miere v meste, bohužiaľ najbližšia diaľnica je 55 km ďaleko, ale na výlete do Banskej Bystrice /dvaja dospelí, dve malé deti + kočiar/ nebol s autom pri diaľničnej rýchlosti najmenší problém, výkon aj jazdné vlastnosti úplne v pohode. Odkedy jazdím s týmto autom, tak mi nevadia naše "Slovenské cesty". Podvozok ich nekvalitu podľa môjho názoru zvláda veľmi dobre. Keďže som do Kie prešiel zo Škody Octavia 1,9 TDi, 66 kW, r.v. 2000, najazdených 257.000 km, tak jazdné vlastnosti a celkovo kvalitu Kie Sportage III. hodnotím veľmi vysoko. So spotrebou som spokojný. Závady spomínané na tomto fóre sa neprejavili žiadne, sedadlo vodiča neklesá, drží ako prikované, tempomat nabehne vždy bez najmenšieho zaváhania, mobil sa s autom spojí bez problémov, žiadne rušivé zvuky ani trhanie motora som nepostrehol. Ale aby som len nechválil: Asi 3 krát mi išla ťažšie na križovatke zaradiť jednotka, ale myslím, že sa to s ďalšími kilometrami bude zlepšovať a moja malá 6 ročná dcéra nevie odhadnúť silu s akou treba zavrieť zadné dvere, takže ich na prvý krát nezavrie a na druhý krát buchne tak, že ockovi vlasy dupkom vstávajú...

. Auto si užívame celá rodina a keď budem mať niečo podstatné na srdci tak to hneď na fóre zverejním. Ahojte.
Sportage III, 1.7 CRDi, výbava EX, Machine Silver-strieborná metalíza, objednaná 28.02.2011, prevzatá 16.05.2011.
Spotreba podľa palubného počítača 5,3 l/100km, reálna spotreba podľa tankovania do plnej nádrže 5,6 l/100km.