Nová Kia Sportage SL/SLE-Zkušenosti a poznatky z provozu..

Re: Nová Kia Sportage SL/SLE-Zkušenosti a poznatky z provozu

Příspěvekod elem » 03.06.2011 17:54

barny70 píše:@ elem
zaujala ma tá poznámka o pridávani aditív - znamená to že ak máš filter pevných častíc tak tam nemáš nič pridávať ?
veď keď tankuješ prémiovú naftu tiež tam máš aditíva ...

To netusim, ja nikam nic radsi nepridavam. Teda jo, do sebe a muj filtr pevnejch castic zatim funguje OK :lol:
KIA Sportage III 2011 1,7 CRDi Comfort + Obrázek
elem Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1)

Kia Sportage III (2011)
17000 km @ 6.5 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod barny70 » 03.06.2011 17:57

a nie je to skôr u Teba filter tekutých častíc :?: :lol: :lol: :lol:
ja som sa chystal tam niečo dodať a teraz neviem ...
Sportage 2011 1,7 CRDi EX
Obrázek
barny70 Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (6) TOP sponzor (1) Nejvzdálenější účastník srazu (11)

Kia Sportage III (2011)
162000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod MinQ » 03.06.2011 20:20

spido11 píše:chiptuning 1,7-ky. Hmmm, zaujímavé

http://www.tdichip.cz/vykonove_tabulky/ ... 0-%2085kW/

A aj 2,0 Crdi - niečo pre mir.jar :D
http://www.tdichip.cz/vykonove_tabulky/ ... -%20100kW/

Tak toto je velmi zaujimave. Raz som sa bavil na tuto temu s predajcom KIA (nie servisakom), kde som svoje auto kupoval. Prave toto mi spominal pri mojej otazke, ze by som chcel kupit radsej 135 kW verziu dvojlitra CRDi (vtedy este nebol v ponuke). Povedal mi, ze to dosiahnem prave chip tuningom (ze vlastne aj ta 135 kW verzia ma len upraveny SW). Vysvetloval mi, ze chip tuningom sa mi len upravia hodnoty ziskane konkretne z PC mojho auta (pochopil som to ako doladenie na konkretne vozidlo). Fabricky sa vraj automobily nastavuju na jednotne parametre, ktore sa odlisuju po zabehu na kazdom voze. Spominal aj narast vykonu a aj setrenie paliva. A vraj to so zarukou nema nic spolocne (aj ked si myslim, ze ta uprava musi byt uspesna, aby si zaruku mohol v buducnosti pripadne uplatnit :yes: )
Uz vtedy ma to zaujalo a povedal som si, ze ked tento model bude beznejsi na cestach, tak sa niekde o tejto uprave dozviem. Preto ma to zaujalo a Spido11, do tej spolocnosti som napisal o info, takze dik za tie prvotne informacie.
Prosim, nic z tejto problematiky nemam preverene osobne, vsetky moje poznatky sa zakladaju len na osobnom rozhovore, takze ma za to nesudte :!:
Proste ma to zaujalo.
MinQ Muž
Přispěvatel fóra

Sponzor (1)

Příspěvekod MILAN 64 » 03.06.2011 22:28

Ahoj kluci.
Máme zde téma TROJBOJ ČTYŘKOLEK a vněm je nafocen test ze Světa motorů č.20/2011. Při představování motorů testovaných automobilů je u KII napsáno "obě výkonové verze dvoulitru se liší kompresním poměrem a tvarem pístů, tedy žádné laciné softwarové triky......"
Já osobně bych si čipování motoru sakra rozmyslel :twisted: Ahoj Milan.
MILAN 64 Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia Sportage III (2011)
22000 km @ 8.0 l/100km

Příspěvekod MinQ » 04.06.2011 13:57

MILAN 64 píše:Ahoj kluci.
Máme zde téma TROJBOJ ČTYŘKOLEK a vněm je nafocen test ze Světa motorů č.20/2011. Při představování motorů testovaných automobilů je u KII napsáno "obě výkonové verze dvoulitru se liší kompresním poměrem a tvarem pístů, tedy žádné laciné softwarové triky......"

Aj to je riesenie :(
MinQ Muž
Přispěvatel fóra

Sponzor (1)

Příspěvekod MinQ » 04.06.2011 14:30

MILAN 64 píše:Ahoj kluci.

To MILAN64
Ahoj, tak som si preveril tie udaje, ktore si spominal: vrtanie, zdvih a aj kompresny pomer maju motory 2.0 CRDi 100 kW a 135 kW zhodne, nakoniec to skutocne vyzera len na SW upravu. Aj predajca mi hovoril, ze tie motory su rovnake. Udaje som pozeral na webe KIA, kde v technickych parametroch udavaju zhodne cisla. To ma fakt zaujima, kde je pravda :?: Myslim to vazne, lebo pokial mas pravdu Ty, tak by som do tej upravy rozhodne nesiel. Ale v opacnom pripade by som sa o to aspon trosku zaujimal :oops:
Ak nieco zistis nove, budem vdacny.
MinQ Muž
Přispěvatel fóra

Sponzor (1)

Příspěvekod MILAN 64 » 04.06.2011 17:30

Ahoj.
Bohužel veškeré info mám jak jsem napsal ze SM č. 20/2011. Takže dokud nám nějaký dobrovolník se 135KW neukáže písty, budeme stále tápat 8-) .
Čau Milan.
MILAN 64 Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia Sportage III (2011)
22000 km @ 8.0 l/100km

Příspěvekod MinQ » 04.06.2011 20:32

MILAN 64 píše:Ahoj.
Bohužel veškeré info mám jak jsem napsal ze SM č. 20/2011. Takže dokud nám nějaký dobrovolník se 135KW neukáže písty, budeme stále tápat 8-) .
Čau Milan.

HAHA, netrap sa, aj tak je to vsetko v rovine uvah a dohadov. Ani ja neviem, ako to v skutocnosti je. A s tym prechipovanim sa netreba hned ponahlat, to s Tebou suhlasim. Inak by som uvazoval, keby tuto sluzbu robila priamo :kia: .
Chcelo by to poznatky nejakeho prveho odvazlivca :evil:
Len, aby som to este nebol ja, fakt ma to zaujima :D
Ahoj
MinQ Muž
Přispěvatel fóra

Sponzor (1)

Příspěvekod Patrik1974 » 04.06.2011 21:39

Ahojte, len taký malý poznatok máte pri zapnutých svetlách osvetlené-podsvietené všetky spínače na šoférovej strane vo dverách, čiže jedná sa hlavne o spínač zablokovania sťahovania okien, spínač ovládania-nastavenia späťákov, tlačíto uzamykania dverí a tlačítko sklápania späťákov, lebo ja mám podsvietené iba spínače sťahovania okien a tieto ostatné nie. Ostatné podsvietenie v ostatných dverách a čo má byť podsvietené je ok.Teraz neviem či tam zabudli namontovať červene LEDKY alebo je to na reklamáciu.Dík. Patrik.
Naposledy upravil Patrik1974 dne 04.06.2011 22:34, celkově upraveno 1
Kia Sportage III ( MY 2012), 2.0 CVVT,2WD, Cassa White, EX+príplatková full výbava.
Obrázek
Patrik1974 Muž
Fanda vozů Kia

Kia Sportage III (2012)
49800 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod Ivan1 » 04.06.2011 22:22

Čau Spido!!!
Ohľadom plastových doplnkov som ti posielal už niekoľko súkromných správ, ale nejak to nejde odoslať, takže si dovolím odpovedať Ti verejne, veď aj tak sme tu jedna
veľká rodina a informácie poslúžia aj ostatným.
Predný a zadný plastový spojler som doobjednával počas čakania na moju Kiu priamo u predajcu Kia, u ktorého som objednával auto. Bolo to niekedy koncom marca, alebo začiatkom apríla. Zadný stál 199 Eur, predný stál cca 165 Eur a montáž-lepenie 50 Eur za obidva. Je to originál výroba Kia. Na predajňu prišli tieto doplnky ešte pred dodaním auta a keď prišlo auto, tak mi ich tam hneď na predajni namontovali-nalepili. Po montáži muselo byť auto ešte 2-3 dni v garáži u predajcu na predajni, aby na to nesvietilo slnko alebo aby to nezmoklo, nech ten lep poriadne zaschne. Doplnky nájdeš na oficiálnej stránke Kia Slovensko. Nájdi tam brožúra - strany-36 a 37.
Ivan1.

http://www.kmss.sk/Modely/Sportage/
Sportage III, 1.7 CRDi, výbava EX, Machine Silver-strieborná metalíza, objednaná 28.02.2011, prevzatá 16.05.2011.
Spotreba podľa palubného počítača 5,3 l/100km, reálna spotreba podľa tankovania do plnej nádrže 5,6 l/100km.
Ivan1 Muž
Nováček

Kia Sportage III (2011)
1600 km @ 5.3 l/100km

Příspěvekod vladislav » 05.06.2011 08:58

Dneska jsem si přivstal a šel umýt auto do wapky...Mám ho 3 měsíce najeto přes 7 tis kilometrů...Otřel jsem auto do sucha..O dost pečlivě kontroloval lak..Zatím je v perfekním stavu.. :thu: Takže bílá barva zatím bez ztráty kytičky i když to není metalíza..Počkám 1-2 měsíce a dám na ní tvrdý vosk.. :thu:
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod elem » 05.06.2011 09:24

Ja ho mam tyden, najeto 1200 a wapkuju ho obden, at je jak ze skatulky.:-) Zatim taky bez vady laku. Prvni skrabanec boli nejvic.
elem Muž
Přispěvatel fóra

Sponzor (1)

Kia Sportage III (2011)
17000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod elem » 05.06.2011 14:33

Jinak muj nejcerstvejsi poznatek z provozu je ten, ze jsem dnes potkal u brnenske prehrady bilou sportage, pozdravil jsem a ridic poprve reagoval a taky pozdravil. uz jsem si pripadal jak pako, vsechny zdravim a prd, kazdej cuci jak puk, tak mi to udelalo radost.
elem Muž
Přispěvatel fóra

Sponzor (1)

Kia Sportage III (2011)
17000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod mir.jar » 05.06.2011 19:25

Ludia,
par dni tu niesom a uz ma moze ist slahnut s citania. Ved ak zratam sledovane fora, tak od stvrtka tu pribudlo asi 10-15 stran :shock:
klud... to nemate co robit? :)

Vo stvrtok som bol na testovacej jazde BMW. Isiel som s X3 s 2l turbo diesiel(135kW), Xdrive a A/T. Musim povedat, ze ma dost zarazila ta akceleracia. Na krizovatke som dal nohu na podlahu a asi 2-3 sekundy sa auto ledva hybalo a az potom zacalo zrychlovat. MinQ, ako je to na Sportage s A/T?
Mimochodom to BMW malo priemer 7.1l/100km a to bolo auto co jazdi hlavne v meste a ludia tomu aj vypekaju.

Ten tunning.
Ako je mozne, ze zvysim vykon o stvrtinu a zaroven znizim spotrebu? Preco to nerobia od vyroby tak?
Mam podozrenie, ze ono sa to prejavi nejak casom. Je pravda, ze ludia co robia upravy aut vzdy tvrdia, ze to nema vpliv na zaruku, ale predajcovia presny opak.

Ten filter pevnych casti.
Ak ho dame prec, prejdeme emisnou kontrolou?
Kia Sportage 2011, 2.0 CRDi, predny nahon, vybava EX + doplnok: cuvacia kamera, GPS, subwoofer, stredovy reprak
mir.jar Muž
KIA Family

10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (3)
Nejvzdálenější účastník srazu (4)

Kia Sportage III (2011)
70000 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod Sbormistr » 05.06.2011 20:19

Spotřeba 2.0 CRDI 4x4
Udělal jsem si po návratu ze srazu spotřebu a je to při cca 1250 najetých kilometrech 6,96 l/km. Asi to o moc níž nepůjde, protože jsem jel sám, skoro prázdný, 1/2 dálnice 125 km/h a 1/2 ostatní silnice a žádné město. Kolem těch 7 litrů budu spokojený.
Niro 1.6 GDI HEV Exclusive + Premium Paket 2017 Obrázek
Sportage III 2.0 CRDI 4x4 Exclusive 2011-prodáno 2022 Obrázek
Cee'd SW 1.4 CVVT 2007- prodáno 2018

Když všechno zklame, přečti si návod
Sbormistr Muž
Moderátor

8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1)
17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (15) TOP sponzor (3) Nejvzdálenější účastník srazu (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (5)

Kia Niro (2018)
49435 km @ 4.91 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Sportage