od kapitan » 03.07.2011 06:54
Takže jsem se vrátil ze zajížděcí cesty z Chorvatska.Najel jsem během týdne 2500 km a auto je skvělé.Průměrná spotřeba dle pp 7,9 l/100km.Většinou dle předpisů,na dálnici tak max. 160 km.Cesta v autě pohodlná,velký pocit bezpečí.Při jízdě tam mi trvalo než jsem si zvyknul na stabilitu auta ve vyšších rychlostech-musel jsem si ji "omakat".Byl jsem překvapen jak dobře jede autopilot(tempomat).Ten jsem nahodil na 140 km/h a auto jelo jako tank-kopec,nekopec.Jednou mi tempomat zablbnul za Brnem,že nešel zapnout.Vzpomněl jsem si na radu s přibržděním a opravdu fungovala.Pak už bez problémů.Toto je první auto,které mi po prohřátí kabiny sluncem na parkovišti nevrže!Palubovku jsem preventivně přikryl kartonovou krabicí.Při cestě zpátky už jsem měl radost i z motoru! Auto velmi dobře táhlo,jen to chce udržovat otáčky okolo 2800 ot/min. a výše.Pak je cítit i akcelerace na 6-tý stupeň.Auto se opravdu rozjelo,to honění,vytáčení mu jen prospělo.Doporučuji nešetřit!
Po cestě jsem potkal několik Sportek.V Brně jsem na benzínce zavedl řeč s majitelem Orange 2,0 L benzín,rovněž 1 měsíc starou,který jel z Chorvatska a byl taky nadšen.Spotřebu měl 8,9 l/100 km.Není tady majitel bílé Sportky s koncovkou SPZ 18-08? Sympaticky hned zdarvil "sestru v triku".
Naposledy upravil
kapitan dne 03.07.2011 10:35, celkově upraveno 1
Škoda Superb 4 L&K,2,0 TSI
VW Polo 1,0 TSi
Kia Rio 2007
KIA Sportage; Comf+;1,6GDi - prodáno