ten nárast spotreby pri vetre je enormný.
Ja jazdím vedľa dunajskej hrádze, tam fúka skoro stále, tak je ten nárast spotreby pekne poznať. Nie je to aerodynamické auto

M@jkl píše:ifoxhound píše:Ahojte,
Vsetkym stastnym majitelom uprimne gratulujem!
Tiez uvazujem nad kupou tohto auta, ale uz dlhsiu dobu riesim dilemu ci ist do 1.6GDi alebo 1.7CRDi. Na predvadzacej jazde mali len 1.7CRDi. Sportage s GDi je takmer nemozne si vyskusat kedze ju nikde nemaju.
Doteraz som jazdil len na dieslovych autach takze som viac nahnuty na tu 1.7. Trochu sa vsak obavam problemov spojenych s modernymi dieslakmi (DPF, zanasanie trysiek atd). Z toho dovodu premyslam aj nad benzinom.
Pri benzine mi vadi nizsi krutiaci moment, vyssie otacky a s tym spojena spotreba. Neviem ci by som si na to vedel zvyknut. Navyse tie neskutocne cakacie doby.
Na internete su rozne recenzie vychvalujuce ale aj haniace pouzitie 1.6 benzinoveho motora na take velke a tazke auto. Preto som chcel poprosit majitelov tohto motora, ci by sa k nemu mohli vyjadrit.
Ma ten motor dostatocny vykon? Netreba ho prilis vytacat ak veziete vacsiu posadku s batozinou? Ake vyhody a nevyhody ste zatial postrehli?
Majitelia 1.7CRDi sa tiez mozu zapojit s argumentami, preco si vybrat prave tento motor
Dakujem za pripadne odpovede, ktore by pomohli mojmu rozhodovaniu. Vopred sa ospravedlnujem ak tato tema patri do ineho vlakna.
já jsem projel obě verze. jezdím 18 let s dieslem a i sám prodejce konstatoval " pane vy si vemte 1,7 crdi páč stím se vám jelo krásně ten benzím vám nesednul" tak že mám diesel a vůbec nelituju luxus! kvalitní palivo a aditiva a není problém.
ifoxhound píše:Zaujimalo by ma ci ten rozdiel je kvoli inym rocnikom vyroby, regionu alebo je to sucast nejakej vybavy. Osobne sa mi palubovka na druhom obrazku paci omnoho viac. Ake palubovky mate vy?
Sbormistr píše:Já tedy žádný rozdíl nevidím, pokud nemyslíš budíky. V Čechách je 5 stupňů výbavy a přístrojová deska Supervision je v základu ve 4té a 5té nejvyšší výbavě (Comfort Plus a Exclusive).
Sbormistr píše:Přesně tak, ale neznám výbavy na Slovensku. Stačí se podívat do ceníku.
Sbormistr píše:@mir.jar
Já si myslím, že se takto naložený pod 9 l/km nedostaneš. Ale co, na dovolené se tolik na peníze nekouká, hlavně aby člověk rychle a v pořádku dorazil a mohl si užívat.
Patrik1974 píše:Uz niekto dolieval olej do motora? Ja mam tak 1mm nad spodnou MIN ryskou tej kontrolnej tycky zasuvnej. A este aj chladiacu kvapalinu? Lebo ja ju mam tiez npresne na ryske minima.
Rrado píše:Patrik1974 píše:Uz niekto dolieval olej do motora? Ja mam tak 1mm nad spodnou MIN ryskou tej kontrolnej tycky zasuvnej. A este aj chladiacu kvapalinu? Lebo ja ju mam tiez npresne na ryske minima.
Problémy s hladinou oleja tu tuším spomínal zatiaľ iba spido11 (na CRDi, po tuším 24t km, neviem ako to nakoniec vyriešil?). Koľko máš najazdených km?
Patrik1974 píše:Zatial iba 2400km
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé