Nová Kia Sportage SL/SLE-Zkušenosti a poznatky z provozu..

Re: Nová Kia Sportage SL/SLE-Zkušenosti a poznatky z provozu

Příspěvekod spido11 » 07.07.2011 07:07

Ja som mal a mám olej presne v strede, ale kvapalinu som mal na minimu (od prevzatia vozidla). Ale keď som bol reklamovať ten imobilizér, tak mi doliali doplna chladiacu kvapalinu a ešte aj ostrekovač naplnili doplna (mal som ho prázdny). Spravili to v servise sami od seba, všimol som si to až na chalupe, keď som kontroloval "kuny" :D
Kia Sportage III (2011) 1,7 CRDi - kúpené 01.03.2011. Predané 09.12.2016
Octavia III 1,6 TDI (11/2016) biela - kúpené 09.12.2016
spido11 Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (6) TOP sponzor (1)

Skoda Octavia III (2016)
100000 km @ 4.9 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod MinQ » 07.07.2011 08:09

Rrado píše:
Patrik1974 píše:Uz niekto dolieval olej do motora? Ja mam tak 1mm nad spodnou MIN ryskou tej kontrolnej tycky zasuvnej. A este aj chladiacu kvapalinu? Lebo ja ju mam tiez npresne na ryske minima.

Problémy s hladinou oleja tu tuším spomínal zatiaľ iba spido11 (na CRDi, po tuším 24t km, neviem ako to nakoniec vyriešil?). Koľko máš najazdených km?

Myslim, ze som to spominal ja. Zacne Ti svietit kontrolka a treba doliat olej, trochu potrva, pokial ta kontrolka opat zhasne (tusim do 100 km). A len pre radu, ten olej skus kupit mimo servisu :kia: , lebo je asi o 100% predrazeny (liter tusim 25 EUR, normalne 12-14).
MinQ Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1)

Příspěvekod Patrik1974 » 07.07.2011 10:13

Dnes som bol v servise a doliali olej zadara nic som neplatil chlapik vybehol na parkovisko s flasou oleja a dolial ho povedal ze je mozne ze z vyroby tam nemusel byt uplne doplneny jak mal byt zase skontrolujem pri 5000km a uvidime
Kia Sportage III ( MY 2012), 2.0 CVVT,2WD, Cassa White, EX+príplatková full výbava.
Obrázek
Patrik1974 Muž
Fanda vozů Kia

Kia Sportage III (2012)
49800 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod vladislav » 07.07.2011 13:05

Patrik 1974 tak aspoň tak.. :thu:
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod MinQ » 07.07.2011 18:36

Patrik1974 píše:Dnes som bol v servise a doliali olej zadara nic som neplatil chlapik vybehol na parkovisko s flasou oleja a dolial ho povedal ze je mozne ze z vyroby tam nemusel byt uplne doplneny jak mal byt zase skontrolujem pri 5000km a uvidime

Vsetka cest, dobry servis, mne to v Nitre ani nenavrhli. Ale zase na druhej strane, museli doliat takmer dva litre :!: Takze preco na mne nezarobit. :roll:
MinQ Muž
Přispěvatel fóra

Sponzor (1)

Příspěvekod elem » 07.07.2011 19:08

pri prebirani vozidla jsem platil pres 2000 za pripravu vozidla, tak predpokladam, ze pokud uz ted mam v chladici minimum, doleji to bez reptani zdarma a jeste budou radi, ze nereptam ja.
KIA Sportage III 2011 1,7 CRDi Comfort + Obrázek
elem Muž
Přispěvatel fóra

Sponzor (1)

Kia Sportage III (2011)
17000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod Johnny81 » 07.07.2011 19:23

Tak já jsem nemusel naštěstí platit nic za přípravu vozidla. Jinak dnes jsem tankoval do plna a reálná spotřeba vyšla na 8.8 l/100 km, PP 8.4/100 km. Musím říct že jsem auto zatím vůbec nešetřil a snažím se z auta dostat maximum. Zjistil jsem že nejslabší stránka motoru 1.6 GDI je když chci předjíždět při rychlosti cca. 60-70 km/h. Pátá rychlost nereaguje na sešlápnutí plynového pedálu při nízkých otáčkách to už je lepší šestka, takže když chci předjet při rychlosti 60-70 tak musím podřadit na čtyřku a vytočit aspoň do 4000 otáček abych bezpečně předjel. Jinak když jedu nad 100 km/h tak šestá rychlost je až neuvěřitelně pružná, to je super a při rozjezdu je auto taky dynamické takže super. A bude to doufám ještě lepší. Spotřeba ve městě 8l/100, na dálnici při 130 km/h 9l/100. Není to zase tak hrozná spotřeba, ale těch papírových 6.4l/100 km vzali kde? To bych musel jezdit jenom z kopce. :lol:
Kia Sportage III 1.6 GDI exclusive černá ISG, objednáno 7.12.2010 Termín dodání březen/duben. Výroba 16.6.2011, předaná 27.6.2011.Obrázek
Johnny81 Muž
Uživatel fóra

Kia Sportage III (2011)
11500 km @ 8.7 l/100km

Příspěvekod kapitan » 07.07.2011 20:27

To Johnny81: mám stejnou zkušenost a i stejnou spotřebu.rekord co se týče nejnižší spotřeby mám 7,9 l dle pp.níže ani ťuk.příští sobotu jedu do mladé boleslavi,takže to bude mix okresek a dalnice. jsem zvědav jak se bude spotřeba vyvíjet.
nějak jsem zatím nepřišel na "chuť " automatu na stěračích.když ho zapnu,tak mi čidlo vyhodnotí dle intenzity deště stírání.rovněž ale mohu v automatu nastavovat cyklováíní a to už mně připadá nějak kontraproduktivní...vyřazuji tímto automat?
Škoda Superb 4 L&K,2,0 TSI
VW Polo 1,0 TSi
Kia Rio 2007
KIA Sportage; Comf+;1,6GDi - prodáno
kapitan Muž
KIA Family

9. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1)
Sponzor (13) TOP sponzor (2) Nejvzdálenější účastník srazu (1)

Skoda Superb (2016)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod iNG pADRe » 07.07.2011 20:59

@kapitan/Johnny81 tak ono je uz dlhsie zname, ze lepsie spotreby dosiahnete prave na tych okreskach, nez na dialnici... u mna podobne... na dialnici, ak sa neponahlam tak podla PP pri 100km/h mam 5l/100km, pri 130km/h mi spotreba razom skocila na 7-7,5l/100km ale po okreskach pri 80-90km/h je to veget a lahoda na 6tke pod 5l podla PP (pozn. zavisi od terenu, ci rovina alebo kopce a podobne...) :) chapem, ze mate GDI, ale myslim, ze umerne k Vasmu motoru by Vam pri takomto style jazdy klesla i spotreba benzinu, oproti tej, ktoru mate teraz... apropo, obcas auto prezeniem, ak sa ponahlam, alebo len pre pocit, ale inak sa nemam kam ponahlat, jazdim "no stress" :roll:
Kia Sportage 1,7 CRDi, EX + extra: 18" origo kolá Kia + Navigácia Kia + Cúvacia kamerka + Zadné svetlá US style
iNG pADRe Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (2)

Kia Sportage III (2011)
84200 km @ 5.5 l/100km

Příspěvekod kapitan » 07.07.2011 21:11

ToiNG pADRe: spotřebu si pochvaluji,na takové velké auto je príma.
Škoda Superb 4 L&K,2,0 TSI
VW Polo 1,0 TSi
Kia Rio 2007
KIA Sportage; Comf+;1,6GDi - prodáno
kapitan Muž
KIA Family

9. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1)
Sponzor (13) TOP sponzor (2) Nejvzdálenější účastník srazu (1)

Skoda Superb (2016)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod azibrov » 07.07.2011 21:40

Zdravim. Jsem majitel hyundai ix35 ale mam motor 1,6GDi. Poznamka ke spotrebe: tankuji v rakousku 98 super plus a prumerna spotreba momentalne je 7l s klimou. Pred tim jsem tankoval carerru95 a spotreba byla kolem 7,6-8l a to bez klimy.
azibrov Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod iNG pADRe » 07.07.2011 22:06

kapitan píše:ToiNG pADRe: spotřebu si pochvaluji,na takové velké auto je príma.

tiez si myslim, na tak velke auto a benzinovy gdi motor je to super... predsalen vysoka karoseria a vaha auta spravia svoje...

@ azibrov tak to mas velmi slusnu spotrebu :thu:
Kia Sportage 1,7 CRDi, EX + extra: 18" origo kolá Kia + Navigácia Kia + Cúvacia kamerka + Zadné svetlá US style
iNG pADRe Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (2)

Kia Sportage III (2011)
84200 km @ 5.5 l/100km

Příspěvekod Aha » 07.07.2011 23:19

azibrov píše:Zdravim. Jsem majitel hyundai ix35 ale mam motor 1,6GDi. Poznamka ke spotrebe: tankuji v rakousku 98 super plus a prumerna spotreba momentalne je 7l s klimou. Pred tim jsem tankoval carerru95 a spotreba byla kolem 7,6-8l a to bez klimy.

Offtopic :
Nazdárek azibrov už jsem myslel že sem nic nenapíšeš.Těch 7l je super :thu: .Přijeď někdy na sraz, pokecáme a dáme nějaký pivko na uvítanou :drink: .Tak zatím...
KIA -Kupujete Ideální Auto
Aha Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (7)
TOP sponzor (1)

Kia Sportage IV (2016)
57004 km @ 7.0 l/100km

Příspěvekod vladislav » 08.07.2011 06:08

Také tankuji v Rakousku.Beru normální 95 oktanů benzín..Je to hodně znát...Spotřeba se mi drží u 7 litrů..Viz zde.. http://www.spritmonitor.de/en/detail/452169.html Tankuji od plné do plné nádrže.Takže ta spotřeba sedí..Z 95 % jezdím dlouhé trasy. Po městě opravdu tak je 5 %.. ;)
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod mir.jar » 08.07.2011 07:45

kapitan píše:To Johnny81: mám stejnou zkušenost a i stejnou spotřebu.rekord co se týče nejnižší spotřeby mám 7,9 l dle pp.níže ani ťuk.příští sobotu jedu do mladé boleslavi,takže to bude mix okresek a dalnice. jsem zvědav jak se bude spotřeba vyvíjet.
nějak jsem zatím nepřišel na "chuť " automatu na stěračích.když ho zapnu,tak mi čidlo vyhodnotí dle intenzity deště stírání.rovněž ale mohu v automatu nastavovat cyklováíní a to už mně připadá nějak kontraproduktivní...vyřazuji tímto automat?

Ja som spokojny s automatom na stieracoch.
To nastavenie cyklovania pri automate urcuje ako casto ma zotierat. Ak to mas vyssie tak ten automat to zotre castejsie. Nieje to kontraproduktivne, je to dobra vec. Automat stale funguje, len pri nastaveni intenzivnejsieho stierania ti bude nechavat menej zakvapane sklo.

Minuly vikend som siel na chalupu a po ceste trochu poprchalo. Tak som mal automat a pochopitelne som ho hned nevypol, potom som nanho zabudol a ostal zapnuty aj ked uz neprsalo. Tesne pred cielom som preletel takou riadnou kaluzou a cele predne sklo zavalila voda, skoro nic som nevidel. Automat reagoval asi za sekundu. Cize aj pre taketo pripady je to super.
Jedine co mi vadi je ,ze ked uz stiera, tak pri nizsej intenzite(to spominane nastavenie) niekedy hrozne dlho caka co vadi ak napr. prejde okolo kamion a zafrka sklo. On ma skratka nejake cykli nastavene a hrozne nerad ich hned zmeni. Vzdy chvilu pocka. Ale ako som pisal ak neprsi a zrazu sa objavi voda na prednom skle, tak vtedy zotre hned.
Kia Sportage 2011, 2.0 CRDi, predny nahon, vybava EX + doplnok: cuvacia kamera, GPS, subwoofer, stredovy reprak
mir.jar Muž
KIA Family

10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (3)
Nejvzdálenější účastník srazu (4)

Kia Sportage III (2011)
70000 km @ 7.5 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Sportage