Lak

Styling, lak, střešní nosiče atd.

Re: Lak

Příspěvekod topas » 20.08.2011 16:23

Tak jsem naštvanej, hodně. Mám to auto cca 2 měsíce (celkem je staré něco málo přes 3 roky)... a poprvé a asi naposled jsem byl v myčce. To, co mě čekalo na zadních levých dveřích můžete vidět na fotce http://g.ix1.cz/kia-lak . Je to jako by se ta černá barva jednoduše sloupnula a bojím se na to šahat, aby se to nezvětšovalo. Tohle má bejt ta nejmodernější lakovací linka? :angry:

Myslíte, že to půjde reklamovat? Díky moc za jakékoliv rady, jsem z toho dost zklamanej.
topas Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2008)
95000 km @ 5.3 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Beda » 20.08.2011 21:05

Jestli dobre chapu, tak jsi druhy majitel. Takze jestli nemas prepsanou zaruku na sebe, tak asi nepochodis. Pri kazde reklamaci taky kontroluji servisni knizky :| Oprava v lakovne tak za 3tis. :oops:
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
Beda Muž
Administrátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1)
9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

Příspěvekod Rcredbull » 22.09.2011 07:13

Pokial viem tak by záruka by mala byt na auto :yes: a nie na majitela :roll:
Samozrejmostou je SERVISOVANÉ auto(v autor.servisoch!) + KNIŽKA a myslím že by nemal byt probléém :)
Rcredbull Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (2)

Kia cee'd (2007)
118500 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod Nemo55 » 27.09.2011 13:47

Tak jsem potkal letící kámen :oops: a při prohlídce jsem zjistil, že na přední hraně kapoty je odlouplá barva :shock:
Při zjištování kolik by stálo namíchání barvy na drobné opravy (cca 400 Kč) jsem radši zajel do ASASu Most,
tam technik ochotně okouknul rozsah poškození laku :angry: a zeptal se mne zda mám čas :yes:
já kývnul, on ať zajedu dovnitř a že to ihned udělají ;) po cca dvaceti minutách hotovo a bezplatně :thu:
Ještě jsou suprácké služby a jak říkám křížovkářům "Bůh na tří to je KIA"
ASAS Most tímto ještě jednou děkuji :drink:
Škoda 1000MB, Škoda120L, Peugeot 605 2,0 TD, Hyundai Getz 1,1 3D, Kia cee'd SW 1.4 Comfort+(2010)
Každou jízdu si už 9 let užívám :-) je to bůh na tři písmena
Tohle nepotřebuje ani komentář http://www.youtube.com/watch?v=N8eCcSFcukA
Nemo55 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2010)
55000 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod opravlak » 26.10.2011 19:41

retušovací tužky prodavají na www.Opravlak.cz
opravlak Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod romino » 25.06.2012 10:46

nasiel som si vady na laku, nevyzera to vobec na poskodenie kamienkom, skratka vada.
na boku, par cm pred zadnym svetlami ... taky ako keby "pluzgier", jemnucko vyduty lak, kruh o priemere 6-7mm, inak povrch nenaruseny.

naozaj netusim ako by takyto utvar mohol vzniknut vonkajsim mech. poskodenim .. Nejakym teplom ? niekto prilozil horiacu cigaretu ? ale spalene to nie je...
ak nie vonkajsie mech. poskodenie, tak potom co ?
hadam len nie predierajuca sa hrdza na 8mesiacov starom aute ? sama odseba bez viditelneho narusenia toho miesta ?

ma niekto podobne skusenosti ?
romino Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod -Petr- » 25.06.2012 23:05

Ahoj, mám v sobě sice pátý pivo, ale nediv se. Já jsem na cedovi na pátejch dveřích už po ROCE reklamoval lak. Byly tam puchýřky, co lezly z pod laku (jako by to natřeli bez očištění plechu), vzali mi to v autobondu bez řečí a bez vytáček na reklamaci, cena by byla kolem 5000 kč, ale v rámci záruky to bylo grátis, teď to mám druhým rokem a puchýřky tam prostě znovu zatím nevyrašili, takže to asi opravili dobře :) .
Kia Ceed 1.4 SW, 66Kw. Béžový ďábel (LPG/benzín)
-Petr- Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod romino » 26.06.2012 13:06

ok, dik, aspon to vyzera optimisticky ze sa od takeho problemu nedistancuju.
cudujem sa ale, lebo ja mam faceliftovanu verziu, ktora uz take problemy nemala mat. No uvidim co mi povedia.

Pozeral som si vcera navod, a sekciu Lak a karoseria. Je tam mnozstvo rad ako sa starat o lak .. ALE, prijde mi to ze sa potom clovek stane otrokom toho auta.
Kazde jedno osratie vtakom urychlene odstranit ? Min. raz do mesiaca auto komplet umyt ? pravidelne zospodu vystriekat auto ? Zvlast o disky sa starat atd ? Sampony, vosky a pod. ?
Ako to riesite vy ostatni ? Ja to vidim na cca 4x umytie do roka, a cca 2x aplikovanie nejakych voskov. Nemyslim si ze ovela pravidelnejsie pouzitie by z dlhodobeho hladiska malo priniest nejaky markantny rozdiel. Za ten cas, energiu, dalsie fin. prostriedky mi to nestoji.
Neviem, mozno zmenim nazor :)
romino Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod romino » 06.07.2012 12:04

-Petr- píše:Ahoj, mám v sobě sice pátý pivo, ale nediv se. Já jsem na cedovi na pátejch dveřích už po ROCE reklamoval lak. Byly tam puchýřky, co lezly z pod laku (jako by to natřeli bez očištění plechu), vzali mi to v autobondu bez řečí a bez vytáček na reklamaci, cena by byla kolem 5000 kč, ale v rámci záruky to bylo grátis, teď to mám druhým rokem a puchýřky tam prostě znovu zatím nevyrašili, takže to asi opravili dobře :) .

ano, bez akychkolvek problemov mi to opravili v ramci zaruky, tiez si to nevedeli vysvetlit, tipovali ze zostala nejaka spina na plechu pri lakovani.
Zatial plna spokojnosti s Kia zarukou, servisy sa nedistancuju od tych problemov, promptne riesia.
Lepsie som pozrel auto este predtym, dokonca uz som mal aj na streche odlupnute z laku - a uz tam bola hrdza. Takze zaroven aj toto som ukazal.
Skonstatoval technik, ze to uz je mechanickym poskodenim, pod istym uhlom bolo vidno jemne preliacenie (absolutne netusim kedy mi tam mohol nieco spadnut),
ale aj tak to nemalo co hrdzaviet si myslim ... hlavne ze tiez opravene, v ramci zaruky.

Uz len dufat ze nebudu taketo problemy pokracovat.
romino Neuvedeno
Uživatel fóra

Re: ochrana laku před zimou

Příspěvekod MiKo » 22.10.2012 19:39

ahoj všichni. Jak řešíte ochranu laku proti naším nasoleným silnicím? (jestli to vůbec řešíte) Mám auto druhým rokem, ale loni jsem se bál na čerstvý lak něco dávat. Barvu mám nemetalickou. jesti máte s něčím dobrý zkušenosti budu rád za každou radu.
MiKo Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd (2011)
4500 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Beda » 22.10.2012 20:10

Myslim, ze lepsi nez nic je na to namatlat vosk :) Ja pouzivam treba tento http://www.olejshop.cz/autokosmetika/vo ... l-70-024-/
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
Beda Muž
Administrátor

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1)
9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

Příspěvekod akstra » 22.10.2012 22:34

Používam podobný, s prísadou teflonu - plná spokojnosť
akstra Muž
Uživatel fóra

10. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (5) TOP sponzor (1)

Kia cee'd (2011)
23300 km @ 5.1 l/100km

Příspěvekod runis » 23.10.2012 07:52

Kia a Huyndai nedělají kvalitní laky. Ty auta mají špatnou antikorozni ochranu. Tyhle problémy už avizovaly v autobildu, kde testovali na 100000km Ceed Soul i i30. Pokaždé to samé lak a po necelých dvou letech náznaky koroze. Já má Kiu z Nosovic. V životě uz nikdy. Po roce rez zpod laku na hraně střechy nad čelním sklem. Po dvou to samé u třetího brzdoveho světla Auto mam 2,5roku a rezivy pantyr na dveřích, loupe se vrchní vrstva laku na předním narazniku, dále na střeše na právě straně nad dveřmi u té černé listy a pod 3 bočním pravým tim malým okénkem. Ze KIA neumí konstrukci, myslim naladit podvozek, špatne nekvalitní tlumice, neumí plasty a jejich uchycení, to bych očekával a potvrdilo se to. Ale ze bude auto po roce či po dvou rezivet, to teda ne. Pěkně na to ser..! A lžou lidem v reklamách.
Kia Venga 1,6 CRDi 94kW, Comfort plus, Obrázek
runis Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (1)

Kia Venga (2010)
85000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod romino » 23.10.2012 10:04

runis píše:Kia a Huyndai nedělají kvalitní laky. Ty auta mají špatnou antikorozni ochranu. Tyhle problémy už avizovaly v autobildu, kde testovali na 100000km Ceed Soul i i30. Pokaždé to samé lak a po necelých dvou letech náznaky koroze. Já má Kiu z Nosovic. V životě uz nikdy. Po roce rez zpod laku na hraně střechy nad čelním sklem. Po dvou to samé u třetího brzdoveho světla Auto mam 2,5roku a rezivy pantyr na dveřích, loupe se vrchní vrstva laku na předním narazniku, dále na střeše na právě straně nad dveřmi u té černé listy a pod 3 bočním pravým tim malým okénkem. Ze KIA neumí konstrukci, myslim naladit podvozek, špatne nekvalitní tlumice, neumí plasty a jejich uchycení, to bych očekával a potvrdilo se to. Ale ze bude auto po roce či po dvou rezivet, to teda ne. Pěkně na to ser..! A lžou lidem v reklamách.

co na to v servise ? ako si uspel pri reklamaciach ? ja ak som mal doteraz problemy s lakom, raz dokonca aj s hrdzou, tak bez reci vsetko promptne opravili. A to ten naznak hrdze bol po mechanickom poskodeni, odlupnuty kus laku (zrejme nejaky padnuty kamen, bola tam aj preliacina)

uvadzas vysledky testu autobild, ano, hrdza bol problem, ale to pri prvych Kia Ceedoch pred faceliftom. Pevne verim ze nasledne uz nie. Lebo ak by mali aj nove modely mat slabe laky, a vsetko mali tak promptne opravovat ako mne, tak Kia skrachuje.
romino Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod runis » 23.10.2012 19:38

Mají porad špatný lak. I novejsi. Zmer si lak. Ok je 130 mikronů a více. Kluci tady uváděli 80 i mene. A plechy mají dnes jen slaboulinky potah pozinkem. Hrany a sváry jsou bez pozinku. No Soul mel stejný problém co Ceed. A test byl později, kdy jak říkáš uz to mělo byt ok. Rád bych aby to tak bylo. Ale ..... No servis lakuje a lakuje a jeste bude po dobu 5 let. Potom se na tebe každý vykasle a budes platit. Ja jsem zklamaný. Jeste kdybych to byl jen ja, možná další dva, ale těch lidí je tady více. A kolik jich není ani tady na fóru. Nevim jak se tady ten člen jmenuje, ale má Ceeda snad z r. 2010 a též problém s lakem. Prostě to tady prolez a uvidíš. Ja bych to určitě nenapsal stejně.
Kia Venga 1,6 CRDi 94kW, Comfort plus, Obrázek
runis Muž
Fanda vozů Kia

8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (1)

Kia Venga (2010)
85000 km @ 5.9 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Exteriér