Kamaráde, věř nevěř, ale je to tak. Faktem je, že nejezdím systémem na křižovatce být první za každou cenu. V klidu rozjezd a pak už to valím. Systémem brzda-plyn bych byl určitě někde jinde. No ještě přiznám, že od Humpolce do Brna jsem měl vítr vzádechmilan79 píše:Sranduješ, že si išiel s Vengou 1,6 Crdi po diaľnici 150 a viac a mal si spotrebu 5,8 litra? Asi si jediný na svete komu sa to podarilo.
runis píše:Nevim nevim, ale nad 110km/h Venga uz začíná zrát. Pri 130km/h to jde uz pomalu pres 6. A jel jsem z Bratislavy na Zilinu 114km rychlosti 150km/h a bralo to k 8! Aerodynamika na houby! V lete jsem jel Chorvatsko a dálnice mezi 130km-150km/h + zbylé cesty s výlety a mel jsem 6, 3 celkový průměr. Ale jen dálnice kolem 150km/h průměr to se mit také nechce věřit.
milan79 píše:[quote="Tomík A né jenom "ha Venga jako Venga" za 5,5 l nemůže nikdo jezdit
peter562/12 píše:ale,ale chlapci prajem vam stastne a vesele vianoce no a ta spotreba ? spotreba sem,spotreba tam![]()
Tomík píše:runis píše:Nevim nevim, ale nad 110km/h Venga uz začíná zrát. Pri 130km/h to jde uz pomalu pres 6. A jel jsem z Bratislavy na Zilinu 114km rychlosti 150km/h a bralo to k 8! Aerodynamika na houby! V lete jsem jel Chorvatsko a dálnice mezi 130km-150km/h + zbylé cesty s výlety a mel jsem 6, 3 celkový průměr. Ale jen dálnice kolem 150km/h průměr to se mit také nechce věřit.
Tak teda nevím jakým způsobem jezdíš, ale tvrzení, že nad 110 to začíná žrát tak to těžko a nesouhlasím. Při 120 bez problémů 5,2 (zrovna dneska, tak jako každý den). Všechny hodnoty jsou uváděný při jizdě 85% po dálnici, 15% ostatní cesty.
Příspěvěk ke spotřebě neuvádím proto, abych někoho přesvědčoval, že mám pravdu. Prostě to tak je a nevidím důvod proč bych si měl vymýšlet. Už jsem to tady jednou psal. Možná by bylo vhodné důsledně porovnávat auta, je rozdíl mezi benzíňákem, nafťákem, 5-ti nebo 6-ti kvaltem atd. A né jenom "ha Venga jako Venga" za 5,5 l nemůže nikdo jezdit![]()
Na uvedené spotřebě trvám a nemíním se už nadále se obhajovat.
čus
runis píše:Jo a k přání k prožití hezkých svatku se samozřejmě také připojuji!
pawlow píše:teda vas bych na dalnici nechtel potkal. Valite to 110km/h tachometrickejch, coz je v realu tak 98 km/h, jak predjizdite kamiony, kdy jedete o 8 km/h vic jak oni? Jeste kdyz navic nechcete zrychlovat, aby se vam nezvedla spotreba? Bohuzel je takovych "spotrebitelu", co nevi, ze nemaji bezohledne pomalou jizdou omezovat dopravu, hodne.
Zpět na Motory / Pohonné ústrojí
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé