Nová Kia Sportage SL/SLE-Zkušenosti a poznatky z provozu..

Re: Nová Kia Sportage SL/SLE-Zkušenosti a poznatky z provozu

Příspěvekod mir.jar » 26.01.2012 19:07

Ja som zvyknuty sa naklanat a pozret sa vzdy niekolko krat z roznych uhlov. Robim to na kazdom aute, aj ked idem so sluzovnym Berlingom, alebo Fabiou, ci Oktaviou. Na passate som to tiez robieval a to hlavne na prechodoch. Clovek sa lahko schova za stlpik na kazdom aute.
Robim to odvtedy ako som si na prechode nevsimol chodca a skoro ho zrazil.
Kia Sportage 2011, 2.0 CRDi, predny nahon, vybava EX + doplnok: cuvacia kamera, GPS, subwoofer, stredovy reprak
mir.jar Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (3)
Nejvzdálenější účastník srazu (4)

Kia Sportage III (2011)
70000 km @ 7.5 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod DK28 » 26.01.2012 20:38

Je rozdíl, jestli se schová chodec nebo auto. Já Sportage mám a hloupě se střílí do vlastních...nedalo mi to a zajel jsem ještě před chvílí na parkoviště, abych nafotil, o čem mluvím.
KIAfuc.png

KIAcary.png

KIAmary.png

Všimněte si auta vlevo. Během necelých 50m se schová za sloupek celé auto. Auto stojí na šířku a to je podstatně víc než chodec. Ten sloupek je naprosto v zorném poli. Přehlédnout člověka? Jako nic.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
DK28 Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod lubos761 » 27.01.2012 03:27

@ DK28 :
Taky si nadělám do vlastního hnízda... :oops: Bohužel, je to tak, jak to popisuješ. Klidně se ti pod to podepíšu. Jezdím už fakt spoustu let, jsem řidič z povolání. Ale po zakoupení Sportky jsem si připadal, jako Ferda z Horní-Dolní, kterej se poprvé dostal za svůj život do města. Nataženej krk dopředu, kuk za sloupek, kuk před sloupek, pak pro jistotu asi ještě dvakrát.. :lol: Dnes je to rok, co mám svoji vytouženou, KRÁSNOU Sportage, už jsem si zvykl dívat se z ní ven. Jen při odbočování vpravo si musí člověk zapamatovat tvar rohu chodníku, protože se mě brzo ztratí z výhledu a přes pravý sloupek + zpět. zrcadlo není vidět opravdu notnej kus výhledu vpravo. Kočárek s dítětem, pokud by u něj nestála maminka prostě celej a na dlouhej čas, zmizí. Ty sloupky jsou taková piha na kráse jinak nádherné holky Sportage. A to měřím 190cm, sedím dost vysoko...
Ale abych nekončil pesimisticky : Auto je to krásný, jsem s ním moc spokojenej, mám konečně auto pro chlapa, velký, bezpečný/ jak psal Beďa/, prostě splnilo moje očekávání. Chce si na něj jen zvyknout, dívat se dál dopředu, předvídat, no a sem tam pohnout krkem, vždyť je to nakonec zdravý pohyb :lol:
Pěkný den. lubos761
Kia Sportage 2.0 CVVT, Comfort +, r.v. 2011, orange techno, xenony, park.asistent, 17"kola,
lubos761 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (2)

Kia Sportage III (2011)
13500 km @ 9.0 l/100km

Příspěvekod DK28 » 27.01.2012 12:03

Přesně takhle to beru a po dvou bouračkách se snad už nezapomenu vyklonit. Jak píšeš, je to auto pro chlapa, který občas vypadá, jako by měl ještě mokrý papíry :D
DK28 Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod kapitan » 27.01.2012 17:49

Mám stejnou zkušenost.Na přechodu jsem málem porazil chodce.Dávám si velký pozor a taky se vykláním.Vlastně mně nevadí často kritizovaný výhled dozadu jak ten dopředu.
Škoda Superb 4 L&K,2,0 TSI
VW Polo 1,0 TSi
Kia Rio 2007
KIA Sportage; Comf+;1,6GDi - prodáno
kapitan Muž
KIA Family

9. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1)
Sponzor (13) TOP sponzor (2) Nejvzdálenější účastník srazu (1)

Skoda Superb (2016)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod mir.jar » 27.01.2012 17:58

tak mne dozadu nevadi absolutne. Vdaka cuvacej kamere a senzorom je to uplne v poho. Kamera dokonca zabere aj do strany tak daleko, ze ak vedla mna stoji dodavka, viem pomocou nej sledovat pri cuvani ci niekto nejde spoza nej.
A v predu sa da zvyknut na to naklanie. Ja sa dokonca aj pozeram do stran ked menim pruhy ci niekto nieje v mrtvom uhle.
Kia Sportage 2011, 2.0 CRDi, predny nahon, vybava EX + doplnok: cuvacia kamera, GPS, subwoofer, stredovy reprak
mir.jar Muž
KIA Family

10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (3)

Kia Sportage III (2011)
70000 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod Patrik1974 » 27.01.2012 23:43

mir.jar píše:Ja som zvyknuty sa naklanat a pozret sa vzdy niekolko krat z roznych uhlov. Robim to na kazdom aute, aj ked idem so sluzovnym Berlingom, alebo Fabiou, ci Oktaviou. Na passate som to tiez robieval a to hlavne na prechodoch. Clovek sa lahko schova za stlpik na kazdom aute.
Robim to odvtedy ako som si na prechode nevsimol chodca a skoro ho zrazil.

Presne tak uplne to robim ako Ty odkedy som na sluzobnej fabii skoro zobral cely pravy bok o druhe auto pri preradovani vpravo rovno na to auto ktore trubilo odusu...mam uz naucene sa pozerat uplne vsade a zvykol som si.
Kia Sportage III ( MY 2012), 2.0 CVVT,2WD, Cassa White, EX+príplatková full výbava.
Obrázek
Patrik1974 Muž
Fanda vozů Kia

Kia Sportage III (2012)
49800 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod DK28 » 28.01.2012 19:45

mir.jar píše:tak mne dozadu nevadi absolutne.

To mohu také podepsat. Dokonce jsem tak naučený, že když sednu do jiného auta a zařadím zpátečku, koukám se do zpětného zrcátka...a ono nic :-) Kamera je fantastická při zajíždění mezi auta atd. Jelikož jsem chtěl původně dražší Forester, při koupi KIA jsem mohl objednat nejsilnější motor, full výbavu, 4X4 včetně náhradních 18" kol se zimním obutím. Žádná vychytávka mě však tak nenadchla, jako právě couvací kamera.
..
Ještě se vrátím k té mojí bouračce, jsem asi první, kdo tu absolvoval Crash Test a musím říct, že KIA SPORTAGE obstála na jedničku. Trefil jsem sice menší auto, ale za to čelně a v dost velké rychlosti, když jsem začal brzdit, mohl jsem jet tak 150 km/h, na brždění pár sekund. Nevím, těžko říct, kolik jsem jel v okamžiku střetu. Rána jako z děla. Zastavil jsem až asi po 150-200m. Byl jsem rád, že paní z té nabourané Toyoty Yaris nakonec vylezla, ale ona měla totálně zničeno, airbagy venku, přístrojovku vraženou asi 10 cm do kabiny, docela šrot (na fotkách to až tak nevypadá). Mně to odnesl předek, ale...deformační zóny skvěle přenesly všechno mimo kabinu, ani airbag nevystřelil nic. Jeli jsme v autě 4, nikomu se nic vážného nestalo, jen spolujezdec si zlomil malíček a jeho manželka na zadní sedačce (jediná nepřipoutaná) si udělala monokl o zadní opěrku.
DK28 Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod Rafa » 29.01.2012 00:38

Čau , mám dotaz jaký máte pocity z podvozku sportage, mám najeto zatím 1000 km, ale už od začátku se mi podvozek moc nelíbí , hlavně od zadních kol dost velký rány, ne přímo kovovej zvuk, ale takový tupý rány. V porovnání třeba s fabií když jedu stejnou cestu tak je nebe a dudy ve prospěch fabie, v servisu řekli , že je vše v pořádku, očekával jsem větší pohodlí od podvozku. motor je 1.6. Dík za vaše poznatky.
Rafa Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod DK28 » 29.01.2012 10:23

Já měl podobný neidentifikovatelný rány také. Pořád jsem hledal, kde by to mohlo být a jestli někde něco neklepe. Nakonec mi měnili v servisu zadní tyčky stabilizátoru. Za 30 minut hotovo a od té doby klid.
DK28 Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod mir.jar » 29.01.2012 12:30

mam taky pocit, ze to tu menili uz viacerym.

Povedz v servise, ze poznas ludi co to mali a pomohla vymena tych tyciek.
mir.jar Muž
KIA Family

Kia Sportage III (2011)
70000 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod Winston » 29.01.2012 23:29

@ Rafa
Je to přesně tak - jsou to ty tyče - i já je mám už vyměněny a je klid. :)
SPORTAGE III Comfort plus 1.6 GDI + Oranžový interiér, Černá čalounění stropu, Panoramatické střešní okno, MTPV
Winston Muž
Uživatel fóra

11. sraz Kia-Club.org (1)

Kia Sportage III (2010)
44000 km @ 8.2 l/100km

Příspěvekod dursony » 30.01.2012 20:26

Cez vikend som absolvoval cestu BA- Tatry - BA. Spotreba cestou tam 8,0 naspat 7,3. Podla palubneho samozrejme... Siel som vacsinou na tempomate 120 ale dost som aj jazdil na kratke trate ale spokojnost:)
dursony Muž
Uživatel fóra

Kia Sportage III (2012)
22000 km @ 8.3 l/100km

Příspěvekod Sbormistr » 31.01.2012 13:39

@DK28
Ještě se musím vrátit k rozhledovým podmínkám. O víkendu jsem se na to zaměřil a musím Ti dát za pravdu. Ten A sloupek je fakt děsně široký a vpravo dohromady se zrcátkem to je zeď. Já jsem zvyklý, jak říká Křemílek s Vochomůrkou, hlídat do pěti stran, tak mi to ani nepřišlo.
Niro 1.6 GDI HEV Exclusive + Premium Paket 2017 Obrázek
Sportage III 2.0 CRDI 4x4 Exclusive 2011-prodáno 2022 Obrázek
Cee'd SW 1.4 CVVT 2007- prodáno 2018

Když všechno zklame, přečti si návod
Sbormistr Muž
Moderátor

8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1)
17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (15) TOP sponzor (3) Nejvzdálenější účastník srazu (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (5)

Kia Niro (2018)
49435 km @ 4.91 l/100km

Příspěvekod DK28 » 31.01.2012 16:50

Podle mě je to zásadní piha na kráse. Teď už nejde fňukat. Hlavně se na to nesmí zapomenout a naklánět se a naklánět...což má i své výhody...mohu se i před manželkou otáčet za holkama. Mám jasnou omluvenku :-) Nechci to bagatelizovat, je to nebezpečný a je potřeba, aby všichni, co si novou Sportage zakoupí, dávali pozor, jinak ji rozmlátí jako já.
DK28 Neuvedeno
Uživatel fóra

PředchozíDalší

Zpět na Sportage