Nefunkčné ostrekovače na Ceede

Sekce pro specifické dotazy k vozu cee'd.

Re: Nefunkčné ostrekovače na Ceede

Příspěvekod a.v.turna » 12.02.2012 18:14

Výměna čerpadýlka ostřikovače stěračů na Slovensku 100 Euro, jak čtu na tomto foru nezávazně. Tak mne napadlo, umístit jen toto čerpadýlko cca 8 cm dlouhé do hadičky mimo nádržku . Tak na cestě k ostřikovačům stěračů, aby se dalo horkým hadrem rozmrazit tak jako HC pumpička na Škodovce 100. Vadné ,ale průchozí staré ponechat. Odpadla by demontáž za sto eur. Zaplatil jsem za KIA Ceed v roce 2008 částku 380 000 Kč. Během roku to slevnili o sto tisíc. Tak alespon těmto lidem vyjděte servisy vstříc a dejte tuto součástku i s montáží v rámci garance. Možná jste šikovní a demontujete tento agregát rychle a ne za 3000 Kč.
a.v.turna Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Stefi » 12.02.2012 18:41

:? Není hned problém v ostřikovačích(čerpadlo a hadičky již mám vyměněny v záruce), já dnes,po poledni, sáhnul do kufru pro neředěnou směs do ostřikovačů, bylo na ni -19°C venku bylo už jen -14°C a v noci cca -23°C a směs byla pomalu jako řidší želé, ve čtvrtek jsem tankoval Artick diesel na Agipu, říkám si sicher je sicher a sáhnul jsem po plechovce se zimním VIF em e ten byl rovněž jak želé, no ještě tekl, snad jej ten artick naředil, problémy s startem nejsou, a ostřikovače, teď za chladu stříkají na ho**o, ale to už jsem měl zkušennost z dřívějška origo směs Agip do -30°C a nebylo ani dvacet a na zadek to nešlo, ta hadička je dost dlouhá a určitě jsou místa kde je opřená o plech kastle, a ten jako správný chladič ještě umocní venkovní mráz a problém je zde, jen se oteplilo, vše šlapalo :|
Stefi Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

6. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 3. místo (1) Sponzor (16) TOP sponzor (3)

Honda CR-V (2008)
157756 km @ 7.8 l/100km

Příspěvekod souk69 » 13.02.2012 19:07

:yes:Já mám v ostřikovačích kapalinu z OBI Sheron nebo tak nějak, je do -30. Nezamrzla pouze v těch mrazech pod -15 zhoustla a stříká kousek nad stěrače. Ale po delší jízdě, když se všechno ohřeje tak už rozstřikuje skoro po celém okně.
červená Kia Ceed sw 1,6 CRDI
souk69 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2009)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod djtomy1 » 13.02.2012 20:21

*stefi*a motorek jsi slysel?jestli bezi na ten zadni odstrik?
Mi na zadek slyset nejde a na predek jo.To je divne.
Škoda 110,Škoda 105L,Oldcit club1.1,Vectra A 2.0i 85KW,Vectra B 2.0i 100KW

KIA CEED SW 1.6 CRDI 85KW SPORT

Obrázek
djtomy1 Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (1) Nejvzdálenější účastník srazu (2)

Kia cee'd SW (2011)
2300 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod Stefi » 13.02.2012 22:10

:? To já nevím, běžel motor, hrálo rádio.......nejak jsem to neřešil, mám tam park. senzory a couvám na zrcátka,mne to okno ani moc nechybí :twisted: , a pak když to stálo na slunci než jsem posedel na pumpě , bylo to po práci a začínal mi víkend, tak jsem tam ztvrdnul u internetu skoro tři hoďky :|
Stefi Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

6. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 3. místo (1) Sponzor (16) TOP sponzor (3)

Honda CR-V (2008)
157756 km @ 7.8 l/100km

Příspěvekod a.v.turna » 25.02.2012 11:58

Doba potřebná k rozmrznutí ostřikování.
Na obnovení funkce ostřikovačů po mrazech -17 deg C jsem čekal do dneška 25.2. , kdy teploty vystoupily přes den na +8 degC .
Nebylo nutné vyhledat teplou garáž, ani se zabývat topením v garáži. Stěrače pracovaly . Jen si myslím, že obklad čerpadýlka hadrem namočeným do horké vody by závadu odstranil rychleji . Trysky se dají bezpečně rozmrazit fénem. Může mi někdo poradit, jak se dostat jednoduše k nádobce s čerpadlem ostřikovačů? V budoucnu nebudu ředit vodou nemrznoucí směsi a používat jen koncentrovanou .
a.v.turna Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod djtomy1 » 25.02.2012 12:23

Ja mel koncentrovanou -40 a stejne to zamrzlo.Jak jsem psal vise predek sel zadek ne.Rekl bych ze hadicka vede ve strechovici a neni nijak obalena.Pokud je prychycena k plechu tak odebira z neho chlad a pak primrza.
Škoda 110,Škoda 105L,Oldcit club1.1,Vectra A 2.0i 85KW,Vectra B 2.0i 100KW

KIA CEED SW 1.6 CRDI 85KW SPORT

Obrázek
djtomy1 Muž
KIA Family

10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (1) Nejvzdálenější účastník srazu (2)

Kia cee'd SW (2011)
2300 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod Rcredbull » 03.02.2017 11:59

No včera som sa dostal konečne k tým ostrekovacím dýzam mam Cedidlo07 . Po toľkých rokoch som to už nezvládol s nervami a objednal som si motorček cca7€ ..sranda bol že než prišiel tak som to v garáži rozobral ...v motorčekovom sitku taký mazlavý (ako rozmočená servítka) bordel ..Ok vyčistil som to Výsledok = tak 30% lepšie ...skoro ma roztrhlo :cry: . No tak začal som googlit aby som zohnal samotné dýzy ..možeš sa posrat ale ništ ...iba jeden z bazaru po 10€ .....tak som zavolal do Kia a pozrime že vraj za 7€ kus ...tak poď môj reku že 2X a letel som si pre ne :evil: Vymenené... daju to aj s hadičkou :thu: Mám malé vianoce KONEČNE !!!! to strieka ako za nova (stále je to na HOV..)ale o 100% lepšie ako pred tým .
Nedalo mi a večer som sa snažil rozobrať samotnú dýzu ...aj tak bola jedna vylomená a druhá nemala caplík (zacvakávací do kasne) sranda je že jednu som TROŠKU dolámal aby som sa dostal ku črevám :roll: Moje zistenie je : je to vymakaná konštrukcia je tam taký umelohmotný štuplík s gumovou čapičkou na pružinke ktorý zabespečuje aby voda nestiekla spät ..zaujímavé :thu: ďalej čo sa týka samotného ostreku VEĽKÝ kameň úrazu , je to až tak premakané že ked som to rozobral tak všetko bolo ucpané podobným hnusom ako bolo na motorčeku --toto neprefukneš -- Po rozlámaní prvej dýzy som sa snažil nepoškodit tú druhú ....dá sa to vylupnút a vyčistit chce to taký modelársky špendlík (aby vošiel do hrubšej dierky)mal by byť zahnútý tak 2mm do "L" aby sa dala vytiahnut tá sranda (v dýze) ..vyčistit -nalupnút naspäť- rozstrekuje ako nové :thu: :yes:
Rcredbull Muž
Přispěvatel fóra

Sponzor (2)

Kia cee'd (2007)
118500 km @ 6.5 l/100km

Předchozí

Zpět na ceed