od Rrado » 11.03.2012 21:06
Ahojte, viem že sa tu už spomínali stierače - tuším priamo v tomto vlákne (dúfam). Niekto spomínal situáciu, keď páčku smerom nadol potiahne príliš krátko, tak stierače vyskočia o nejaký ten cm ale neprebehne cyklus jedného pretretia okna. Je to starý známy problém, nechcem ho rozoberať (beriem to ako drobnú závadu v zle nastavenej citlivosti ovládania stieračov) ale 2x sa mi stalo niečo podobné.
Mal som spustené stierače na automatiku a pretierali s dlhým intervalom (mrholenie). V tejto situácii som potiahol k sebe - potreboval som prestreknúť sklo. Nasledovali štandardné 3 pretretia skla. A na ich konci sa stierače zastavili opäť nejaký ten cm nad "parkovacou" pozíciou. Zastavili zhruba tam, kde zastavia aj vtedy, ak nepodržím páčku dole dostatočne dôsledne pre jedno pretretie. Vtedy sa to ale deje pri štarte, a teraz sa to udialo pri konci cyklu (t.j. je vylúčená ľudská chyba - krátke podržanie páčky)
Toto sa mi stalo za túto zimu asi 2x takže je to dosť zriedkavé, ale predsa, všimol si to niekto? Píšem to len ako takú zaujímavosť, nie je to závada nad ktorou by sa bolo treba špeciálne pozastavovať. Len ma to prekvapilo.

Oranžová 2.0 CRDi 4x4 03/2011 - najnižšia spotreba 6,05l (leto, okresky) najvyššia 8,0l (oravské mrazy)
Spotreba podľa rokov: 2011 - 7,76 / 2012 - 7,05 / 2013 - 6,94 / 2014 - 6,73 / 2015 - 6,95 / 2016 - 6,72 / 2017 - 6,95