Důležité upozornění

:!: Nově je možno si pořídit klubové podložky RZ/SPZ :!:

Více se dozvíte zde https://www.kia-club.org/viewtopic.php?p=195579#p195579

1. mini sraz v r.2008 [jiz probehl]

1. mini sraz v r.2008 [jiz probehl]

Příspěvekod Návštěvník » 13.01.2008 10:27

Tak vcera jsme se opět sešli a to v Náměšti.Byli jsem jenom tři,Kužel,Michal,Anonym.Mony nemohla přijet ale i tak, to jako minule stálo za to a docela jsem se i zasmáli.Každopádně sraz začal na místní Benzíně a pak se jelo něco doplnit do našich žaludků.Prostředí bylo super,stůl jsme měli hned vedle krbu a jídlo taktéž nebylo špatné.No a k jídlu patří i dobré pivo ale samozřejmě nealkoholické.Občas mi přišlo že snad piju 12 jelikož jsem některá slova krásně pomotal,prostě paráda.Ale k tomu se já nemohu vyjadřovat.No a když jsem zklidnili ty naše žaludky a pokecali,jeli jsem zkoušet naše vozy.Už na pumpě jsem si všiml že má Kužel volnou kapotu motoru,a zacákaný motor z vrchu.Nevím jestli se mi to podařilo ale kapota se seřídila a drží pevně.je to ale asi problém skoro všech.A pak, jsme si každý projel vozidlo toho druhého .A jaký je závěr?
Je poznat že každé má něco.Např.Kužel,jeho auto je, co se týká podvozku měkké,prostě žádný nárazy nic ,při přejetí nerovností na vozovce,pohodlná jízda,nic nebouchá,ale kamínky co odlétají od vozovky a náražejí do plastu podběhů jsou slyšet hodně.spojka zabírá jak má a auto se rozjíždí plynule.Zvuk z venku do prostoru řidiče proniká hlasitěji jak u mě ale je to dáno asi tím že tam má nasazeny ofuky na oknech a dále to dělají asi i zimní pneumatiky,ty má stejné jako já.Pak si Kužel všiml že mé auto je vyšší než jeho a tak jsme to změřili a byl to přesně 1cm.Jestli mám jiné tlumiče nevím ale poznat to bylo jak z boku tak i když stáli vedle sebe.Světla které má Kužel svítí lépe mají bílou barvu,taky je už měnil, než ty co mám já originál,ty svítí do žluta.Takže nějakou připomínku jsem neměl a jen mu přeji aby mu auto jezdilo tak jak jede a hlavně bez závad.Pak přišlo na řadu auto Michala.On, zatím asi jako jediný, má Xenony ,tak mu to svítí lépe než nám a navíc má auto v plné výbavě.O těch xenonech ale tady bylo už napsáno dost tak to nebudu rozvíjet dál.Jízda taktéž nebyla špatné,auto má podvozek trvdší jak Kuželovo ale zase na tak tvrdý jak moje,navíc jeho auto bylo tiché ale to bylo asi tím že tam má Michal letní pneu.V tom to mé musím posunout až na třetí místo.Jediná vada tam je spojka a proto mu jdou špatně řadit rychlostní stupně.Spojka nemá žádný odpor takže to chce
servis a ten ať to dá do pořádku.Takže pokud bych měl porovnat obě auta z mým,tak mé je podstatně trvdší,každá větší nerovnost jde znát a tím i to bouchání .Řazení mám v pohodě ,spojka má ale velmi krátký chod a tak se mi už několikrát stalo že mi kola zahrabali při rozjezdu,je prostě ostrá a pak mi vadí u mého to ,že pokud se budu rozjíždět rychleji zdá se mi že mi spojka trochu prokluzuje než se chytne a auto jede naplno.Jelikož u druhých aut jsem toto nepozoroval.A jaký bude teda závěr?Všem doporučuji aby se na srazu svezli s autem toho druhého jelikož bude na 100% co porovnávat a jsou to dobré zkušenosti.Fotky sem dodá Kužel a já se budu těšit ,že nám to zase vyjde příště a že nás bude hlavně víc!.Myslím že je co porovnávat,jelikož zde, se sešli tři stejné vozy 1,6CRDI SW ve výbavě EX a při tom každému jde jinak spojka,řazení a hlavně každý má jinak naladěn podvozek tak čím to asi je.A ještě jsem si vzpoměl že by stálo za to porovnat jak komu vypínájí blinkry a stříkají např.ostřikovače ale to až příště.
Návštěvník

km @ l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod emann » 13.01.2008 11:13

kdybych já měl na takový akce čas a neměl to tak daleko
emann Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2007)
111400 km @ 5.4 l/100km

Příspěvekod snike » 13.01.2008 12:34

Gratuluji k prvnímu mini srazíku v roce 2008 ;-)

Vaše poznatky z jízd v autech druhých jsou zajímavé, co se spojky týká, tak bych to pochopil, ale větší záhadou jsou pro mne vámi popisované rozdíly v naladění podvozku :?: Předpokládám, že všichni máte na autech kola stejných rozměrů ;-) Při čtení toho jsem si vzpomněl, jak tady byla diskuze jestli auta s 17" koly nemají jinak nastavený podvozek či jiné tvrdší tlumiče :?: Určitě je to zajímavý poznatek a už se moc těším na fotky ;-)
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 16.888 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 29. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
16888 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 13.01.2008 12:46

to Anonym
Krásně jsi to naše :kia: setkání zhodnotil. Opravdu to porovnání přineslo spoustu užitečných poznatků a v neposlední řadě byla super zábava. Možná kdyby fuji nešlapal při brždění po volantu nemělby tolik závad :D :D :D

Jen bych rád uvedl na pravou míru tu malou nepřesnost o gumách. Samozřejmě že nemám letní ale mám continental TS810 které vycházely v testech jako jedny z nejlepších, proto taky možná moje auto není tak hlučné jako u Kužela a Anonymho.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod snike » 13.01.2008 14:34

Michal píše:to Anonym
Krásně jsi to naše :kia: setkání zhodnotil. Opravdu to porovnání přineslo spoustu užitečných poznatků a v neposlední řadě byla super zábava. Možná kdyby fuji nešlapal při brždění po volantu nemělby tolik závad :D :D :D

Jen bych rád uvedl na pravou míru tu malou nepřesnost o gumách. Samozřejmě že nemám letní ale mám continental TS810 které vycházely v testech jako jedny z nejlepších, proto taky možná moje auto není tak hlučné jako u Kužela a Anonymho.

A rozměrově je máte všichni stejné? Pokud by měl Anonym třeba 16" a vy jen 15", pak bych chápal i ten rozdíl v tvrdosti podvozku.
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 16.888 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 29. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
16888 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 13.01.2008 14:39

Kužel a já máme stejný rozměr pneu i značku- Nokian a stejně nafouknuté .Jen Michal má continental TS810 .Kužel má najeto 5tis a já 4300km.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod max » 13.01.2008 15:35

Myslím si, že nejlepší možnosti, jak prověřit auto-porovnat jízdní vlastnosti a různé věci, budou o ten velký sraz v Uherském Brodě. Doufám že se nás sejde velký počet.
MAX
max Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod vlafi » 13.01.2008 17:10

Musela to být prima zábava..S tím prohozením aut je to dobrý nápad..Já bych se na velkém srazu chtěl projet,ale i v jíném autě než je cee´d,tak doufám,že se mi to splní :wink:
vlafi Muž
KIA Family

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (4)

Kia cee'd (2006)
100200 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 13.01.2008 20:45

Zde foto z minisrazíku:

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Anonym nechci se tě dotknout, ruce máš šikovné ale kapotu budeme příště ladit při nastartovaném motoru ať neklepe na volnoběh. A jinak dík za super den Vám dvoum. :twisted:
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod mony79 » 13.01.2008 21:03

Moc mě mrzí, že mi to nevyšlo. Určitě jste si to užili a dobře jste se napapali. :drool: Tak příště určitě. :)
mony79 Žena
Uživatel fóra

Příspěvekod Návštěvník » 13.01.2008 21:05

Mony píše:Moc mě mrzí, že mi to nevyšlo. Určitě jste si to užili a dobře jste se napapali. :drool: Tak příště určitě. :)

To víš že jsme probírali aj Tebe, děláš nám to jen napnutější. :)
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod emann » 13.01.2008 21:12

@kužel :to jste přeměřovali nastavení podvozku :D :D :D :D :D
emann Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd SW (2007)
111400 km @ 5.4 l/100km

Příspěvekod mony79 » 13.01.2008 21:13

To víš že jsme probírali aj Tebe, děláš nám to jen napnutější. :)[/quote:k4tnum8t]

Žena má být trochu tajemná. :-o
mony79 Žena
Uživatel fóra

Příspěvekod Návštěvník » 13.01.2008 21:17

Mony píše:Žena má být trochu tajemná. :-o

To je pravda, ale jen dočasně a né moc dlouho :-) :sun:
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod mony79 » 13.01.2008 21:27

Kužel píše:
Mony píše:Žena má být trochu tajemná. :-o

To je pravda, ale jen dočasně a né moc dlouho :-) :sun:

Neboj, já doufám, že se nám podaří sejít co nejdříve alespoň s Anonymem. A pak už budu SKUTEČNÁ. :wink:
mony79 Žena
Uživatel fóra

Další

Zpět na Uskutečněné