pozri, ja som z Ilavy, čo nie je ďaleko od ZA ( inak chodím tam často ). Oslovil som predajcov v Púchove, Trenčíne, Čadci, Holíči, Malackách, Bratislave . Nikde sa nedalo seriózne dohodnúť, baviť sa o podmienkach , cene, doplnkoch, financovaní.... Len v Holíči áno
Podotýkam, že moja komunikácia bola e-mailová, občas aj telefonická. ono to nie je o tom, čo bolo minulý rok a teraz. Doba je skurvene rovnako zhodná. Všetci mi dali status : auto do výroby, doba výroby 3-4 mesiace. Všetci rovnako.
Je to len o tom, ako ideš ostro do toho, najlepšie to samozrejme ide, ak máš už ponuky, zoberieš najvýhodnejšiu a ideš to tlačiť ďalej cez všetky oslovené predajne. Ide o moje prachy a pre 2030 Euro precestujem aj do Košíc...
Žiadnu známosť som nemal a ani nemám, dokonca som prvý krát v živote kupoval nové auto. Dovtedy len ojazdené...
A to najlepšie na koniec ...
Napríklad predajca z Púchova mi nebol schopný 1 týždeň vypracovať cenovú ponuku, potom len stroho poslal cenník s dodatkom, že po osobnom stretnutí veľa ľudí ostane prekvapení, že sa dá dohodnúť ešte aj nepatrná zľava. To nie je predajca, ale blbec, možno dostáva príspevky od

, ale ako súkromný podnikateľ u mňa skončil. Tak potom som si v duchu povedal, serem ťa...
Ďaľší predajca v TN : ten ponuku poslal za 48h s tým, že nie je možná zľava, keď som mu pílil uši cez telefón, tak išlo z neho ako z chlpatej deky, že možno pri osobnom stretnutí v závisloti od toho, či som fyzická/právnická osoba a iné drísty. No veď ak chcem predať niečo v tejto skurvenej dobe, tak nie som nenažratý a snažím sa seriózne jednať. Takže u mňa takisto skončil...
Ale k veci. Objednával som z Holíča, čo je od môjho bydliska 120km tam a 120 km späť. Ochota , serióznosť na špičkovej úrovni, komunikatívny... Proste takto sa má správať predajca. No a keď som niečo riešil, žiadne NIE, NEVIEM, UVIDÍME, ale ÁNO, VYBAVÍM, DOHODNEM...
Takto to má vyzerať a ja mám dobrý pocit z vykonanej práce...