par skusenosti s 1,7 CRDi
cim zacat...
plusy asi vieme vsetci kedze sme si kupili toto auto...
ale zopar postrehov:
spotreba = na 50l nadrz som presiel 986km po dialnici + horska krajina v Rakusku..obsadenie auta boli 3 ludia + batozina...na tak maly motor a zatazenie vzhladom na hornaty teren so stupaniami a dialnicu + vaha auta samotneho+cestujuci je to celkom prijemne prekvapenie. priemerna spotreba v zime po meste 6,3l/100km naozaj pekne..
motor : kultivovany chod aj pri -30 stupnov, v zime startuje bez problemov /je to nove auto.niet sa comu cudovat/ do stupania zabera pekne a plynule...obcas mierne cuknutie motora ked sa snazim nohou udrzat stabilnu rychlost.olej som nemusel dolievat ani po 16000km.prevodovka pri radeni zabera presne. hlucnost motoru pri normalnom jazdeni vo vnutri kabiny je naozaj prijatelna a malokedy ho pocujem..ked je zapnute radio tak naozaj malokedy..iny motor na setrne jazdenie po meste a okreskach by som nevolil a keby som bol v situacii volit vela muziky za malo penazi pri sucasnom trende zvysovania cien PHM jednoznacne idem opat do tohoto motora..vykon dostacujuci , spotreba super
napravy: po meste nie je o com...SUV mestskeho typu zvlada naozaj nerovnosti nasich ciest uplne s prehladom prakticky ich necitim..samozrejme ze ked nabehnem do kanala zapusteneho 10cm vo vozovke tak to citit je ale urcite podstatne menej ako na osobnom aute. zadna naprava mi pride trosku makka..zvlast ked sa tam posadia dospele osoby robustnejsieho vzrastu /asi nie moc vhodne tlmice/ mam 18 kola a v terene a v zime je prejazd po nerovnostiach viac citit.. na drsnejsie cesty popripade teren/zimu by som volil 17 alebo 16 a balony

mal som jeden problem ktory bol vyrieseny v servise : na zadnej naprave mi pri preradeni na iny stupen mierne cukalo a vydavalo to kovovy zvuk.take cinknutie ako keby bolo nieco povolene..kolesa zhodili..dotiahli..robilo to stale..zhodili opat...tentokrat dotiahli aj sroub v strede kolesa..naboj..podotahovali kolesa a prestalo to robit..avsak problem sa asi po 4 mesiacoch vratil opat...
brzdy,ABS,ESC : funguje tak ako ma...ziadny problem som nepostrehol..akurat...abs je citit dost tvrdo ked zacne fungovat a mam pocit ze mi ide utrhnut predal s brzdou.rucna brzda ked ju zatiahnem a vystupujem z auta vydava mierne skripajuci zvuk..velmi sa mi paci a ocenia to zaciatocnici ze ked v kopci zastanem a zmacknem brzdu pri stlacenej spojke auto ostane zabrzdene aj po stiahnuti nohy z brzdoveho pedala do doby kym nepridam plyn...pre zaciatocnikov super..a to nehovorim o assistentovi pri zjazde z kopca
audio,GPS,elektrika: audio je naozaj uzasne na to ze je to seriovo montovane v ramci vybavy..zvuk uplne super uz aj pri nizsej hlasitosti a vyssich basoch...jediny problem ktory som s audiom mal ze navi mala problem s niektorymi typmi USB, popripade po vypnuti motora a ponechani USB kluca v navi ho navigacia ako keby sama nejako naformatovala a USB po nastartovani uz nenacitala a bolo nutne ho preformatovat na pocitaci. GPS meria poziciu,rychlost a prepocitava casy celkom presne.akurat mierne nepresnosti vo volbe trasy obcas vykuzli..ale inak spokojnost..ostatna elektrika nebol ziadny problem zatial...akurat podsvietenie odomknutia auta a sklapania zrkadiel by mohlo byt osvetlene..predne svetla mi zo zaciatku mierne zahmlievalo..po vypaleni vnutornej vlhkosti a zapeceni svetiel zahmlievanie prestalo..
exterier/ interier : exterier pritazlivy..akurat mi trosku vadi makkost laku a nachylnost na odreniny atd...panorama tesni dobre...prilnavost vonkajsich plastov je tiez dobra..zatial nic neodstava ani nie je s nimi problem.interier mam latkovy Orange..kozu som nechcel pretoze som chcel zladit interier s exterierom..latka je pevna...presivana..sedadla maju dobry tvar a drzia telo tam kde ma byt aj pri ostrejsich prejazdoch zakrutami.vnutorne plasty su odolne avsak sa mi zda ze casom budu dost nachylne na vrzganie atd...priliehaju dobre ku ostatnym castiam..mozno by som trosku zapracoval na priliehani plastu palubovky pod celnym sklom ku pristrojovke nad budikmi...ale inak..pohoda..drziak v bocnom odkladacom priestore dveri na flasu /rozsierene miesto/ by som tiez trochu dotiahol nakolko pre litrovu a viac flasu je male a pre pol litrovku je velke a flasa lieta a bucha v tom priestore..
no..to je asi v skratke vsetko..ak som na nieco zabudol..sorry.pisem to popri praci..tak dajte vediet co vas este zaujima