Koupili byste opět svého Cee´da ?

Sekce pro specifické dotazy k vozu cee'd.

Re: Koupili byste opět svého Cee´da ?

Příspěvekod belkiny » 12.04.2012 22:01

Mám svojho ceeda od 03/2007, najazdených 88000 km. Boli trocha problémy s rádiom. Celkovo hodnotím "svoje" auto ako super. Spotrebu mám celkom slušnú (vyjazdenú 4,5 l nafty/100km). Keby však dovolili financie tak určite by som riešil Sportage.
KIA Cee'd EX 1,6 CRDi /4,5 l/100 km (2007)
belkiny Muž
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod only_one » 13.04.2012 07:49

První Ceed 07 byl skvělý jak charakterem, cenou, velikostí, výbavou a politikou automobilky. Druhýho pofacelift máme jen proto, že na protiúčet jsem 4 roky staré auto prodali na neuvěřitelné peníze, takže doplatek byl skoro nic. Rozhodně se ale jedná o technicky horší auto s hezčím kabátem. Každopádně v současné době se ty kolečka již zase posunula a na trhu je pár zajímavějších nabídek, které bych pravděpodobně využil. S ohledem na všechny vlivy
Edit: Ať jsem konkrétní - například kolega korejec Chevrolet a jeho Orlando. Včetně možnosti salonní přestavby na LPG s plnou zárukou ...
only_one Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod zdenek.r » 13.04.2012 08:21

pawlow píše:Proc to resim? Protoze vsechny normalni auta tuhle funkci maji do 0 km. Jak uz jsem psal, jestli jezdis okolo baraku, tak ti to muze bejt jedno, ale ja jsem na tuhle funkci z predchozich aut zvyklej a kdyz pospicham a jedu na dalku, tak nemam cas ani na prestavku na wc, natoz nekde preventivne tankovat. Takhle se musim stresovat a pocitat v duchu kilometry.

No, vzhledem k tomu, že při dojezdu prázdný nádrže se pohybuje ten výpočet v rámci malejch čísel, takže chyba, nebo špatnej výpočet/ třeba podle okamžitý spotřeby, nebo stylu jízdy, může být pro dojezd fatální, stačí se seknout o dva kilometry. Třeba S-max to počítá až do nuly, ale když mám dojezd 3 km, a před křižovatkou vyřadím a jedu chvilku na neutrál, tak se mi zvedne na třeba 15 km. a kdybych se podíval zrovna v tuhle chvíli, tak bych taky mohl bejt v loji. Přepočítává to podle aktuálního styu jízdy. Myslím, že těch 50 km jako druhá výzva je tak akorát. Nevěřím, že si nejde / navíc pokud často jezdím dálku/ připravit plán trasy tak, abych v rozsahu jedný nádrže- odhaduju 500-800km si udělal přestávku na kafe a dotankování- nehledě na to, že někdo ty přestávky má dokonce povinný- ale to netuším, jak to je
třeba renault ukázal červený voko, pak napsal 100 km a byl šmytec.
A stejně furt vídám nebožáky s kanystrama, jak opouštěj moderní auta se sofistikovanejma PP 2 km před pumpou, přotože si mysleli, že to dá :D
zdenek.r Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Kia cee'd SW (2011)
12000 km @ 4.9 l/100km

Příspěvekod Kryshna » 13.04.2012 09:51

Já bych možná teď vrátil čas na podzim lonskeho roku a pockal na aktualni nastupujici model... 8-) Novy ceed me docela uchvatil - hlavne bila vypada skvele.
Já neumírám, já takhle žiji...

Obrázek
Kryshna Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2011)
31000 km @ 8.1 l/100km

Příspěvekod titanus » 13.04.2012 15:39

@Kryshna
ked vybehne cenik tak budes rad ze si kupoval minuly rok :lol: rok 2011 bol na ceny novych aut najlepsi a uz to pojde iba hore...

po 3,5 roku som stale nadmieru spokojny aj ked by som teraz uz privital dvojliter s vykonom okolo 160-180k

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod rudolf.tomka » 16.04.2012 10:27

KIA SOUL 1,6 CVVT tomato red
rudolf.tomka Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (13) TOP sponzor (2)

Kia Soul (2009)
183000 km @ 7.50 l/100km

Příspěvekod radek1910 » 16.04.2012 15:17

uz som pisal v teme GEOMETRIA ...
zatial klape auto ako hodinky ale ked som bol na geometrii tak mechanici zacali riesit zvuk z PP kolesa pravdepodobne odchadza lozisko na moje prekvapenie teraz mam cca 35 000 km a uz je to lozisko... pre mna skoro nakolko som mal fiat punto 1998 , opel vektru 2008 a co sa tyka loziska ziadny problem nebol a dokonca ani s hrdzou a hrzdu som uz riesil na 5-tich dverach u ceed-a... pomali ako otec na felicii.... :angry:

postov som dostal knihu -akcia jar s kiou tak pojdem na kontrolu tlmicov a na tu vymenu s loziskom... len cakam s cim ma auto zase prekvapi...

p.s. ale ak mam pravdu povedat tak ceed-a by som kupil zase.... :yes: :yes: :yes:
radek1910 Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2009)
150000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod dawwid17 » 28.11.2012 15:33

urcite kupil, mam ceed 2007 1.6cvvt tx a som spokojny.Jedno co mi vadi, su tie zvuky z palubovky.Inac dobry vykon, spotreba pri predpisovej jazde vratane dialnic 6,3l. Najazdenych takmer 100tis km a okrem zakladneho servisu som nic do auta nevrazil, az na menene ziarovky ci stierace :-D. Pri dalsej kupe jednoznacne 6kvalt, kedze jazdim dlhe trasy :)
dawwid17 Muž
Nováček

1. místo (1)

Příspěvekod radek1910 » 28.11.2012 23:27

uz som pisal ze pre tie chyby co som sa tu docital tak nie ,ale kupit by som kupil novu kiu ceed .... po troch rokoch co mam ja svoju kiu tak som si vsimol ze mi tecie olej zo zadnej casti motora a hrdzavia mi zadny lavy a pravy ram na dverach okolo skla pod gumov z vnutornej strany a je toho viac ale je to na dlho.... :x
radek1910 Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Kia cee'd (2009)
150000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod rudolf.tomka » 12.01.2013 19:55

KIA SOUL 1,6 CVVT tomato red
rudolf.tomka Muž
KIA Family

Sponzor (13) TOP sponzor (2)

Kia Soul (2009)
183000 km @ 7.50 l/100km

Kolko mate km a ake zavady ste riesili?

Příspěvekod stanislav » 26.11.2013 15:57

Ahojte, celkom by ma zaujimal taky suhrn kolko mate na Ceedoch km a ake zavady ste riesili ci uz v reklamacke alebo po reklamacke.
Chcel by som sa trochu docitat o tom ako su na tom CRDi s vacsim nabehom km, ale nech sa ozvu aj majitelia benzinov. A hlavne ma aj zaujima dokedy je rozumny km nabeh kym si auto udrzi svoju spolahlivost.

Ja osobne mam
1.6 CRDi 2008 a cca 124 000 km
spotreba 5.2

zavady som riesil -
buchanie pri prejazde nerovnosti - zaruka dotiahnutie tlmicov
buchanie pri vytocenom volante - zaruka vymena alebo oprava posilnovaca riadenia.
vibrujuca paka pri 5tom prevodom stupni a cca 110km /h - nedoriesene 3 autorizaky povedali ze to nie je zavada
motoricky ziadna zavada
spotreba oleja ziadna od vymeny po vymenu

minuly tyzden sa mi prvy krat stalo ze radio odmietlo reagovat - asi budem riesit casom podla fora rozobratim a kontrolou kontaktov
a este prkotinka ako ulomene uska na drziaku okuliarov to som ale uz kupil.
naznak hrdzi na zadnom leme dveri

to je asi tak zatial vsetko, doteraz sa u mna ziadne auto neohrialo dlhsie ako rok a pol, jedine ceed taha na druhy rok, asi zostane doma. Vyhoda v absencii dvojhmoty a rozvody retazove , celkom priazniva spotreba mu zatial hraju do karat.

ak tu takato tema je moderator nech tuto zmaze

EDIT snike: sloučeno s již existujícím tématem :yes:
Ceed SW, 2008 1,6 CRDi 100tis +
stanislav Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2008)
125000 km @ 5.5 l/100km

Příspěvekod Berka » 01.12.2013 12:21

Po 6 letech a 82 tis km, mohu v klidu prohlásit že pokud bych si kupoval nové auto (což se asi nestane), tak bych zůstal věrný značce Kia. Je to jediné auto které mi vydrželo tak dlouho. A proč? Protože nemám důvod ho měnit! Funguje jak má, nic na něm neklepe a můžu se na něj spolehnout. doufám že to tak zůstane i nadále. Bohužel pro Kiu, povedlo se jim vyrobit auto které mohu označit za kvalitní, blahopřeji. Jen spotřeba by mohla být nižší :D V porovnání se superbem co máme v práci jsem na tom hůř a to má superb větší objem, větší výkon a to nemluvím o hmotnosti.
Za pár týdnů (24.12.) budeme mít v rodině oficiálně druhé auto, ale není to kia :oops: Koupil jsem manželce starší auto, ale ročník kdy kia ještě nedělala auta které bych si koupil. Potřeboval jsem pro ní nějaké přibližovadlo do města, když teď přes zimu jezdím ceedem, takže jsem ji koupil fiestu z roku 2002 (už ta hranatá co se dělala asi do roku 2008). Požadoval jsem určitou bezpečnostní a komfortní výbavu a navíc jsem odmítal fabii, takže toho na výběr moc nebylo- Ford fiesta, Opel Corsa, Fiat punto. Vyhrála Fiesta ve výbavě Ghia- klimatizace, el. okna, 4x airbag, el. vyhřívané čelní sklo, centrální zamykání atd... Škoda že Kia začala dělat kvalitní auta až s příchodem ceeda...
Subaru Outback 2.5i Executive
Renault Megane Grandtour GT 1.6 TCE EDC 151kw - prodáno
ceed II 1.6 GDI FIFA 99kw - prodáno
ceed SW 1.6 CRDi 85kw - prodáno
Berka Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)

Subaru Outback V (2018)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod MartinP » 01.12.2013 21:23

Já jsem s :kia: spokojen mám ceéda sw 1,6 CRDi najeto 109000 Km rok 2008. Další auto bud sportága nebo sorento, ale až v budoucnu zatím nemám potřebu měnit. :thu:
MartinP Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd SW (2008)
193000 km @ 5.5 l/100km

Příspěvekod vasekstas » 02.12.2013 19:36

V lednu to bude 3 roky co mám Ceed sporty wagon. Místa je tam až nad hlavu, vozím i dětskou sedačku tak sice mám okopanou zadní stranu sedadla řidiče, ale malá nemusí krčit nohy jak u škodovky. Tedy i to dítko má pohodlí. S čím nejsem spokojen je spotřeba protože všude je napsáno, že kombinovaná spotřeba by měla být 5,6 l u obsahu 1,4 i , což v reálu činí 7-7,5 l. Jezdím denně do práce 12 km tam a 12 zpět pořád stejná spotřeba, jezdím kopce takže když jezdím pak po rovince bližší města na nákup tak max 6,8 l. V servise vše kontrolovali, projeli se po rovince a spotřeba 6.O l takže prohlásili že je to mým stylem jízdy, ale na druhou stranu už jezdím 25 let tedy sem vyrostlej na škodovce a celý život jezdím zhruba do 3.OOO otáček tak abych autíčko moc nehonil. nikdy jsem v autech neměl ale takovou spotřebu jako tady u ceeda. Navíc se začínají občas nořit poruchy elektr, ve předu mi občas zhasne žárovka pravé strany -tlumená, stačí vytáhnout stříknout konaktol a zase svítí, to samé v kufru osvětlení a nyní mi nejde vnitřní osvětlení při otevření dveří řidiče u ostatních ano. Tedy pokud mohu říci za sebe ve stejné výbavě určitě za tu cenu nic jinýho nekoupíte, ale to není všechno, příště raději oželím parkovací senzory , jen aby to tolik nežralo při dnešních cenách benzinu je to luxus.
vasekstas Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Předchozí

Zpět na ceed