Kia Sportage versus Mazda CX-5

Re: Kia Sportage versus Mazda CX-5

Příspěvekod spido11 » 21.05.2012 17:32

@KarelK

Neviem, prečo by som mal byť kvôli svojmu názoru Trouba.

Len tak medzi nami, písal som tam porovnania oboch vozidiel ohľadom ceny a výbavy. A pre mňa ten rozdiel na jazýčku váh je práve ten design.
A neboj sa, pred kúpou auta som sa zaujímal aj o iné ako Sportage. A Sportage vyhrala.

A ozaj, Ty si si už nejaké auto vybral, alebo ešte len stále rozmýšlaš, ako sa nestať "troubou" ?????????? viď Tvoje príspevky z takmer pred roka viewtopic.php?p=70222#p70222.

Nech sa Ti darí ;) :thu:
Kia Sportage III (2011) 1,7 CRDi - kúpené 01.03.2011. Predané 09.12.2016
Octavia III 1,6 TDI (11/2016) biela - kúpené 09.12.2016
spido11 Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (6) TOP sponzor (1)

Skoda Octavia III (2016)
100000 km @ 4.9 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod LUKY-007 » 21.05.2012 18:12

Zvažoval by som aj dostupnosť a kvalitu servisu .. KIA vs. Mazda ...
< Everlasting Impression > < Room4More >
LUKY-007 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Katikakus » 21.05.2012 18:54

Karle, tys tomu dal. Byt tebou, tak slova, jako "trouba" pouzivam velice opatrne - zatim jsi tady za troubu totiz pouze ty.
Smir se s tim, ze opravdu jsou lide, kteri si vybiraji auta i podle vzhledu. Ty bys snad chtel jezdit autem, ktere se ti nelibi?
Samozrejme jsou mezi nami i taci, kteri takovymi vozy jezdi, ale nikoliv proto, ze chteji, ale proto, ze musi.
Naposledy upravil Katikakus dne 22.05.2012 06:49, celkově upraveno 1
Proceed GT 1.6 T-GDI Penta Metal
Sportage III 1.6 GDI Comfort Plus Orange Techno
Cee'd 1.4 Comfort Plus So Red
Katikakus Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. místo (1)

Kia ProCeed GT (2020)
65000 km @ 7.94 l/100km

Příspěvekod kuzmo » 21.05.2012 19:27

Bol som dnes v Mazde v Trencine, aspon sa do nej posadit a poobzerat detaily. Bola to zial len nizsia vybava s automatom ale palubovka vyzera fakt velmi slusne. Spytal som sa predajcu aspon na par detailov a v blizkej dobe si dohodnem skusobnu jazdu
Rezervne koleso sa da dokupit napriklad z CX-7-ky a vleze vzadu pod podlahu v pohode. Samozrejme su to peniaze navyse
V CX-5 nie je standardne alarm co je dalsich pocitam tak minimalne 500 EUR
Heh, termin pre momentalne objednavane auta je januar 2013 :shock:
CX-5 nema panoramu, len stresne okno
kuzmo Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod barny70 » 21.05.2012 20:55

@KarelK

ja si myslím že trouba je ten kto inému kafre do toho podľa čoho si vyberá auto
ak by som si ho vyberal hoci podľa priemeru antény, je to len a len moja vec, moje peniaze a moje rozhodnutie
Sportage 2011 1,7 CRDi EX
Obrázek
barny70 Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (6) TOP sponzor (1) Nejvzdálenější účastník srazu (11)

Kia Sportage III (2011)
162000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod andrej » 21.05.2012 21:38

No ja vlastnim sportage asi polroka a nebanujem.Myslim ze predajca trepe otom ze mazda je ina liga.Tieto sprostosti milujem.A navyse mazda uz davno nieje taka kvalitna ako kedysi takze sme v dobe kedy sa vsetko robi ako teple rozky. A mne sa ta mazda vobec nepaci a umna rozhodol aj dizajn takze podla mna je mazda skareda krabica. Tot vse moj nazor
andrej Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Příspěvekod lubos761 » 22.05.2012 02:10

Ahoj všem..:
Pokud máte zájem o celkem fundovaný pohled na Mazdu CX 5, zajděte na české stránky, třeba Centrum.cz a zadejte vyhledat " Archiv ČT ". Po otevření nabídky TV stanic dejte PRIMA, Autosalon ze soboty, 19. 5.
Kromě jiných aut se tam celkem detailně zaobírají i CX5kou. Má některé přednosti, ale najdou se i zápory. A některé i velké. Mezi klady bude asi patřit lepší výhled dopředu díky jinak postaveným sloupkům čelního skla a u dvoulitru 6ti rychlostní převodovka. ( Sportage 2.0 CVVT - 5tikvalt). Záporem je hrozná imitace plastu pod předkem a zadkem vozu, cena a ani vzhled vozu. Ale to je jen můj názor.
Já jsem koupil Sportku už před 16ti měsíci a stále je to pro mě srdeční záležitost. A jen velmi těžko půjde radit druhému, co je vlastně lepší. Kia nebo Mazda? To by si měl každý rozhodnout sám, co ho víc bere...

Centrum.cz : http://play.iprima.cz/all/all/2288

Pěkný den a :kia: kům zvlášť.
lubos761 :CZ:
Kia Sportage 2.0 CVVT, Comfort +, r.v. 2011, orange techno, xenony, park.asistent, 17"kola,
lubos761 Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (2)

Kia Sportage III (2011)
13500 km @ 9.0 l/100km

Příspěvekod blades » 22.05.2012 11:45

andrej píše:No ja vlastnim sportage asi polroka a nebanujem.Myslim ze predajca trepe otom ze mazda je ina liga.Tieto sprostosti milujem.A navyse mazda uz davno nieje taka kvalitna ako kedysi takze sme v dobe kedy sa vsetko robi ako teple rozky. A mne sa ta mazda vobec nepaci a umna rozhodol aj dizajn takze podla mna je mazda skareda krabica. Tot vse moj nazor

Presne ako píšeš - tá kvalita je úplne niekde inde ako kedysi. My máme v robote samé audi - a to by ste neverili ako sa pekne striedajú v servise jedna po druhej. No a to by si človek povedal, že AUDI :lol: bude kvalitné, bezporuchové auto. Ja som pred kúpou :kia: SPORTAGE prešiel niekoľko predajcov s SUV a všetky som ich otestoval ale jedine v KII som sa cítil ako u mňa doma v obývačke - a toto je dôležité, musí to chytiť za srdce ako píše lubos761.
Mne tiež nejde o cenu, o spotrebu, či má rezervu, či má o 267l väčší batožinový priestor, ale ide mi o to aby som sa v tom aute cítil dobre, mal svoje pohodlie, rodina mala svoje pohodlie a bezpečne sa doviezol kde potrebujem. (Ale dizajn je tiež pre mňa dôležitý a tak isto pre moju ženskú osádku).

Ale každý má svoj názor, každému sa páči niečo iné, každý chce mať v aute iné vymoženosti techniky,...atď.

Takže prajem nerozhodným šťastný výber a Vám, ktorý už vlastníte nové autíčka (ja budem majiteľom už za necelé 2.týždne) veľa šťastných kilometrov.
KIA Sportage III, 1.7 CRDi, SAND TRACK
blades Muž
Uživatel fóra

Kia Sportage III (2012)
33000 km @ 5.4 l/100km

Příspěvekod kuzmo » 22.05.2012 21:59

Tak som dnes otestoval Kia Sportage 2.0 CRDi 135kW/184 k manual a jedine co mozem povedat je :thu: :thu: :thu: :thu: :thu:
Myslim, ze som viacmenej rozhodnuty pre Kiu.

Mam moznost este otestovat automat tak skusim aj ten.

Ak vsetko pojde podla planu tak kupa resp. objednavka u mna pripada do uvahy az zhruba na jesen kvoli financiam ale to snad nejako vydrzim.
Viem, ze potom budem musiet este par mesiacov cakat ale co uz...
kuzmo Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod Pavka » 22.05.2012 23:10

:kia: výborná volba :thu: , jen bych volil automat. Ale je to jen na tobě.
Kia Magentis II 2.0 CRDi (2010)
Pavka Muž
Fanda vozů Kia

14. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (2)

Kia Magentis/Optima II (2010)
115000 km @ 5.5 l/100km

Příspěvekod kuzmo » 23.05.2012 00:31

@Pavka

Pocas 15 rokov co jazdim, som automat este nikdy nemal. Viem ze sa to tu uz parkrat rozoberalo, ale oplati sa fakt is do automatu ?
Z automatu mam trochu obavy. Da sa na to rychlo zvyknut ? Reaguje auto tak rychlo ako pri manualnom radeni ?
Vela ludi automat chvali, ze je to super hlavne v mestskej premavke, napriklad v kolonach a podobne. Odporucal mi ho aj predajca, ze on by isiel tiez jednoznacne do automau :)

Otestujem ho a uvidim. Mozno ma to chyti a nebudem chciet uz nic ine :)
kuzmo Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod djtomy1 » 23.05.2012 02:49

No muj osobni pohled na obe auta po precteni toho clanku je jasna.Porad bych sel do sportage.Je mnohem peknejsi ,vyraznejsi a osobytejsi.Ale preci ten interier neni porad to prave orechove,vice se mi libi styl stredoveho tunelu insignia nebo nova astra.
Škoda 110,Škoda 105L,Oldcit club1.1,Vectra A 2.0i 85KW,Vectra B 2.0i 100KW

KIA CEED SW 1.6 CRDI 85KW SPORT

Obrázek
djtomy1 Muž
KIA Family

10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (1) Nejvzdálenější účastník srazu (2)

Kia cee'd SW (2011)
2300 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod KIASTORM » 23.05.2012 10:56

Ked financie pustia,poriad si automat. Ja uz 20 rokov jazdim na automatoch a je to moc pohodlnejsie. Ale s tym motorom neocakavaj nejaku zazracnu spotrebu. 135kw je pecka a zevraj je to sprevodovane perfektne. Takze toho by som sa nebal. Vyskusaj,uvidis.
Kia Sportage 1.7CRDi Sand Track+coolove svetla+Turbo GDI maska :-)+Stebel TM80 Magnum horn
KIASTORM Neuvedeno
Fanda vozů Kia

3. místo (2)

Kia Sportage III (2011)
82000 km @ 6.3 l/100km

Příspěvekod zulko » 23.05.2012 20:44

kuzmo píše:Tak som dnes otestoval Kia Sportage 2.0 CRDi 135kW/184 k manual a jedine co mozem povedat je :thu: :thu: :thu: :thu: :thu:
Myslim, ze som viacmenej rozhodnuty pre Kiu.

Mam moznost este otestovat automat tak skusim aj ten.

Ak vsetko pojde podla planu tak kupa resp. objednavka u mna pripada do uvahy az zhruba na jesen kvoli financiam ale to snad nejako vydrzim.
Viem, ze potom budem musiet este par mesiacov cakat ale co uz...

a čo mazda skúšal si ju už ? Zaujímalo by ma ake si mal pocity z nej ... daj potom vedieť, ja som mal tiež vo výbere okrem iného aj CX5 ale v tom čase ešte nebola dostupná na testovanie, nechcelo sa mi čakať okrem toho v cenovej hladine ktorú som mal bola výbava Sportage neporovnateľne lepšia a tak padla voľba na Sportage :)
Sportage III 1,6 GDI, Comfort Plus, White
zulko Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod kuzmo » 24.05.2012 00:05

@zulko

nie este som CX-5-ku neskusal, len som v nej sedel. Pojdem do Trencina na testovaciu jazdu, ale popravde ta Mazda je uz tak trochu nad moj financny limit.
Predsa len je tam rozdiel oproti Sportage a vo vybave ktoru by som chcel by bola Mazda drahsia az o nejakych 3000 EUR ak nie viac. U Mazdy sa priplaca predlzena zaruka, predlzena zaruka je len 5 rokov co je oproti Sportage menej, nie je tam alarm, su tam az 19" ALU (vo vybave Revolution), nie je tam denne LED svietenie resp. da sa za doplatok dorobit do naraznika a vyzera to dobre ale stoji to okolo 500 EUR. Ono sa to nezda ale ked to vsetko naratas tak to uz spravi vcelku peknu sumu. Aj tie 19ky ALU su uz z ekonomickeho hladiska drahsie, takze neskor by to boli zase vyssie investicie.
Tie peniaze by som radsej investoval u Sportage napriklad do zimnych gum s diskami plus PZP a HP.

Samozrejme ta Mazda ma nejake nove vychytavky ale neviem fakt ci by som to vyuzil. U Sportage zvazujem prakticky full vybavu s motorom 135 kW bez koze vratane panoramy a zvazujem aj automat. Ako som spominal, kozeny interier Mazdy vo vybave Revolution je pre mna velky minus

Samozrejme po jazde dam ohladom CX-5-ky vediet ale som uz viacmenej rozhodnuty pre Kiu
kuzmo Neuvedeno
Uživatel fóra

PředchozíDalší

Zpět na Sportage