Po prvých cca 1700 km by som sa už aj mohol podeliť o prvé dojmy z auta...
Celkovo je s autom spokojnosť, aj keď pár vecí by sa našlo... Všimol som si, že niekoľko najnovších majiteľov je z auta priam nekriticky nadšených, ja som vždy mal na všetko skôr kritickejší pohľad, takže to nebude jednostranné
Je to môj prvý diesel, tak som si musel prvé kilometre zvykať, motor sa mi spočiatku veľmi živý nezdal, teraz je to už lepšie, neviem, či som si len zvykol, alebo sa to aj naozaj zlepšilo. Ale jazdí sa s ním príjemne a keď už človek vie ako ne neho, tak aj celkom ide.
Čo ma trochu trápi je spotreba – od začiatku prevádzky mi PP ukazuje 7.0, čo sa mi zdá celkom dosť. Je ale pravda, že polovicu km som odjazdil po diaľnici a druhú po BA, okresky minimálne, tak to bude možno aj tým. Nejazdím nejako rýchlo ale zase ten motor ani nechcem veľmi dusiť.
Veľmi sa mi páči ako je motor ticho na diaľnici, na druhej strane je diesel dosť počuť keď auto stojí, ale nejako mi to nevadí.
Pneumatiky sa mi zdajú dosť hlučné, veľmi záleží od povrchu cesty, nie som si teraz istý, či je to nedostatočným odhlučnením, alebo tým, že ináč je auto tiché.
Trochu som sa obával 18“ kolies, ale je to celkom v pohode, auto je stále relatívne komfortné, dokonca viac ako moje staré auto na 15“ balónoch
Kauza dvere: no treba viac tresnúť... Mne to už ani nevadí, človek sa naučí a zvykne si, horšie je keď veziete niekoho „cudzieho“, tak tam sa to zatvorenie dverí na 50 % prvýkrát nepodarí, čo je dosť mrzuté. U iných značiek (okrem Hynudai – ale to je ten istý koncern a tie isté technológie) som sa s tým naozaj nestretol, toto soudruzi z Kórei troche nedomysleli
Interiér sa naozaj dosť rýchlo špiní, ako tu už bolo kedysi spomenuté, bude to asi aj tým, že všetko je čierne a tmavé a hneď tam všetko vidieť.
Čo ma skôr trápi je kvalita spracovania – dosť nepríjemne som bol prekvapený škrípajúcimi plastami – skoro všade kde pritlačím na palubnej doske, tak sa ozve... No možno nie úplne všade, ale napr, ten kruh okolo riadiacej páky, ten radšej nechytať, to je paródia na kvalitu... Možno mám smolu a je to len môj kus, ale pochybujem o tom.
Zase nie je to až také zlé, auto za jazdy pôsobí dosť pevne a zatiaľ je v ňom väčšinou príjemné ticho, keď ale vypnem rádio, tak sa sem tam niečo ozve. Uvidíme po viac kilometroch ako sa to vyvinie...
Čo ma ešte zarazilo je kryt nádrže – tá plastová sranda, čo tam je, je skôr na smiech...
V podstate ale o väčšine vecí som vedel už pred kúpou a aj tak som to kúpil, takže to až také zlé nebude
Ešte by som mal otázku na xenony – sú to moje prvé, tak nemám s čím porovnávať, svietivosť hádam ok, aj keď som možno čakal ešte viac, ale mám dojem, že svietia veľmi na krátko, alebo teda, že svetelný kužeľ je na konci veľmi ostro ohraničený. Hlavne na diaľnici bez ďiaľkových svetiel som teda ďaleko nevidel.
Teraz neviem, či to tak má byť alebo ich treba ináč nastaviť. Ako je to u vás, čo máte xenony ?
A sorry za dlhý post