Nová Kia Sportage SL/SLE-Zkušenosti a poznatky z provozu..

Re: Nová Kia Sportage SL/SLE-Zkušenosti a poznatky z provozu

Příspěvekod MinQ » 14.06.2012 21:41

Prepac, nechcem Ti umyselne odporovat - vyrobca urcil pre kazdu zemepisnu oblast a rozne podmienky uzivania automobilu nejaku hodnotu pouzivaneho oleja. Pokial tieto hodnoty dodrzis, tak je to uplne jedno aku znacku oleja pouzijes. To ostatne je len reklama. A aditiva dava kazdy vyrobca, podla coho by si urcil, ktore su najlepsie? A ked si to uz urcil, si si isty, ze to v skutocnosti tak aj je? Alebo je to zase len reklama? :)
MinQ Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1)

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod jarino1978 » 15.06.2012 22:33

01.jpg
02.jpg
01.jpg
Tak konečne môžem aj ja v reále prispieť sem, do tohoto vlákna. Dnes som auto prebral a cestoval s ním domov 130 km. Takže moje prvé dojmy sú len samé pozitíva. Auto ide ako po koľajniciach, všetko šlape ako hodinky, vyskúšal som na diaľnici tempomat - OK, parkovací asistent - OK. Takže veľká spokojnosť ( ako ináč... ).
Mám zatiaľ nabehaných asi 150 km, primerná spotreba podľa PP - 7,9l/100 km, čo je myslím na SUV, 2-liter benzín a 4x4 slušná hodnota. Nejazdím pomali, nie som žiadna brzda, ale naučil som sa za tie roky jazdiť predvídavo... Možno aj preto taká vcelku slušná spotreba. Odhadom po zábehu klesne ešte o 0,5l a to sa už dostanem pod úroveň môjho bývalého hlavného auta P307 - 1,6 benzín. Trasa bola z Holíča na myjavu, Starú Turú, Nové mesto nad Váhom , odtiaľ po diaľnici do Ilavy...

Inak k navigácií...
Čo mám z tohoto fóra stiahnutý manuál k navi, tak je tam spomenuté podmenu POWER BASS, no v mojej navi som aspoň zatiaľ nič také nenašiel. Čo sa týka nastavení EQ, skúšal somdnes len na prvý krát meniť EQ podľa svojich uší, ale po opätovnom vjazde na menu EQ ostali hodnoty na strede ( default ), ale myslím podľa ucha, že v reále bol vlastný EQ nastavený tak, ako som chcel. Len sa pýtam, či sa musí nastavenie EQ aj nejako uložiť ?
A k hlasovej navigácií... Kde sa nastavuje jazyková voľba poľština pre hands-free ? Ja som tam nikde PL jazyk nenašiel, no možno som len blbo hľadal...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

KIA SPORTAGE 2012 , 2.0 CVVT, 4WD, výbava EX + navigácia+cúvacia kamera+center+SW+18" AL + parkovací asistent
jarino1978 Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sportage III (2012)
25200 km @ 8.3 l/100km

Příspěvekod mdrimal » 16.06.2012 19:13

Nechci říkat, který olej je nejlepší, i když podle základní složky by jsme mohli polemizovat (obsah síry, plná / polosyntetika), ale chtěl jsem jenom říct, že nejlepší je používat stále stejný olej, samozřejmě podle možností.
KIA Sportage III 1.6 GDI Comfort Plus Stříbrná Sirius

Obrázek
mdrimal Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sportage III (2012)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod martin2273 » 17.06.2012 23:53

jarino blahozelam ku skvelej volbe auta na fotkach to vipada krasne a mam jednu otazocku farba tvojho auta je to gun metal alebo ....
martin2273 Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia Sportage II (2012)
5000 km @ 7.6 l/100km

Příspěvekod mir.jar » 18.06.2012 09:09

aj ja gratulujem k novemu autu :drink:
Kia Sportage 2011, 2.0 CRDi, predny nahon, vybava EX + doplnok: cuvacia kamera, GPS, subwoofer, stredovy reprak
mir.jar Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (3)
Nejvzdálenější účastník srazu (4)

Kia Sportage III (2011)
70000 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod jarino1978 » 18.06.2012 17:30

martin2273 píše:jarino blahozelam ku skvelej volbe auta na fotkach to vipada krasne a mam jednu otazocku farba tvojho auta je to gun metal alebo ....

vďaka. áno, je to dark gun metal, vyzerá skvelo. Jej výhoda je tá, že háďže podľa svetla rôzne odtiene ( od fialovo čiernej, cez šedú až po čiernu ). Ešte závisí, z ktorého uhla sa pozeráš. Podľa mňa veľmi dobrá farba...

mir.jar píše:aj ja gratulujem k novemu autu :drink:

vďaka.

inak ten motor je neskutočne tichý, zatiaľ síce zabieham, ale veľmi dobre ťahá už od spodu. V meste, dedine, v pohode na 5-ku - 50 km/h. Po pridaní v pohode zrýchľuje.

! "mir.jar" píše:
trochu som ti tie prispevky pospajal ;)

KIA SPORTAGE 2012 , 2.0 CVVT, 4WD, výbava EX + navigácia+cúvacia kamera+center+SW+18" AL + parkovací asistent
jarino1978 Muž
Přispěvatel fóra

Kia Sportage III (2012)
25200 km @ 8.3 l/100km

Příspěvekod KIASTORM » 18.06.2012 19:15

Uz dlhsiu dobu sledujem po BA jazdit cierny Sportage so ZA SPZ. Co ma na nom uputalo je maska chladica od firmy Road runs. Dnes som ho videl zo zadu,mal plne funkcne ledkove zadne svetla,ala Audi,a stihol som si vsimnut aj ledkovy znak na zadnych dverach,napojeny na brzdove svetla. Div som si krk nevykrutil,to auto vyzeralo fantasticky. Tie zadne svetla tomu autu dali uplne iny nadych. Nemyslim,ze to je niekto z clenov fora,asi by sme o nom vedeli. Two :thu: up.
Kia Sportage 1.7CRDi Sand Track+coolove svetla+Turbo GDI maska :-)+Stebel TM80 Magnum horn
KIASTORM Neuvedeno
Fanda vozů Kia

3. místo (2)

Kia Sportage III (2011)
82000 km @ 6.3 l/100km

Příspěvekod Patrik1974 » 18.06.2012 21:06

Myslíš túto úpravu že...

to jedine a jedine a jednoznačne paaaaaaaaaasne na tú čiernu na nič iné :lol: ale samozrejme bez chrómov čo by tam svietili ako vianočný stromček.
http://www.ebay.com.au/itm/Front-New-Ra ... 1043136422

Ja mám záľusk na toto http://www.sooinkorea.com/eng/product03.htm

! "mir.jar" píše:
chlapi, ved pouzivajte ten "edit"
Kia Sportage III ( MY 2012), 2.0 CVVT,2WD, Cassa White, EX+príplatková full výbava.
Obrázek
Patrik1974 Muž
Fanda vozů Kia

Kia Sportage III (2012)
49800 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod KIASTORM » 18.06.2012 22:01

Kia Sportage 1.7CRDi Sand Track+coolove svetla+Turbo GDI maska :-)+Stebel TM80 Magnum horn
KIASTORM Neuvedeno
Fanda vozů Kia

3. místo (2)

Kia Sportage III (2011)
82000 km @ 6.3 l/100km

Příspěvekod Patrik1974 » 18.06.2012 23:23

Kua vyzerá to výborne aj to ma laaaaaaka kua tá cena je trošku moc ale nevadí uvidíme... :tongue: .

Ale ako ešte tak pozerám to nie sú origoš LED samozrejme od výroby ale kórejčan ich tie originály upravuje vidno to po bokoch svetiel ako sú otvárané trafopájkou tie umeliny a vsadené sú tam tie LED moduly takže za tú cenu je to predražené jak sviňa to si urobím aj sám............. :no:

! "mir.jar" píše:
Dalsi. Na tejto strane som 3 krat spajal prispevky :angry:
Kia Sportage III ( MY 2012), 2.0 CVVT,2WD, Cassa White, EX+príplatková full výbava.
Obrázek
Patrik1974 Muž
Fanda vozů Kia

Kia Sportage III (2012)
49800 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod KIASTORM » 19.06.2012 00:11

Ano su prerabane dodatocne,myslim ale,ze tie svetla same o sebe stoja aspon polovicu z jeho ceny. Je to palka riadna,ale to auto vyzera fakt skvelo s nimi. Ked si trufas to urobit sam,klobuk dole,ja by som radsej nasporil. Okrem toho ti zostanu plne funkcne povodne svetla,ktore mozes predat,alebo mat do zalohy,keby sa tym nieco stalo.
KIASTORM Neuvedeno
Fanda vozů Kia

3. místo (2)

Kia Sportage III (2011)
82000 km @ 6.3 l/100km

Příspěvekod marvin » 19.06.2012 10:37

Po prvých cca 1700 km by som sa už aj mohol podeliť o prvé dojmy z auta...
Celkovo je s autom spokojnosť, aj keď pár vecí by sa našlo... Všimol som si, že niekoľko najnovších majiteľov je z auta priam nekriticky nadšených, ja som vždy mal na všetko skôr kritickejší pohľad, takže to nebude jednostranné :D
Je to môj prvý diesel, tak som si musel prvé kilometre zvykať, motor sa mi spočiatku veľmi živý nezdal, teraz je to už lepšie, neviem, či som si len zvykol, alebo sa to aj naozaj zlepšilo. Ale jazdí sa s ním príjemne a keď už človek vie ako ne neho, tak aj celkom ide.
Čo ma trochu trápi je spotreba – od začiatku prevádzky mi PP ukazuje 7.0, čo sa mi zdá celkom dosť. Je ale pravda, že polovicu km som odjazdil po diaľnici a druhú po BA, okresky minimálne, tak to bude možno aj tým. Nejazdím nejako rýchlo ale zase ten motor ani nechcem veľmi dusiť.
Veľmi sa mi páči ako je motor ticho na diaľnici, na druhej strane je diesel dosť počuť keď auto stojí, ale nejako mi to nevadí.
Pneumatiky sa mi zdajú dosť hlučné, veľmi záleží od povrchu cesty, nie som si teraz istý, či je to nedostatočným odhlučnením, alebo tým, že ináč je auto tiché.
Trochu som sa obával 18“ kolies, ale je to celkom v pohode, auto je stále relatívne komfortné, dokonca viac ako moje staré auto na 15“ balónoch :D
Kauza dvere: no treba viac tresnúť... Mne to už ani nevadí, človek sa naučí a zvykne si, horšie je keď veziete niekoho „cudzieho“, tak tam sa to zatvorenie dverí na 50 % prvýkrát nepodarí, čo je dosť mrzuté. U iných značiek (okrem Hynudai – ale to je ten istý koncern a tie isté technológie) som sa s tým naozaj nestretol, toto soudruzi z Kórei troche nedomysleli :(
Interiér sa naozaj dosť rýchlo špiní, ako tu už bolo kedysi spomenuté, bude to asi aj tým, že všetko je čierne a tmavé a hneď tam všetko vidieť.
Čo ma skôr trápi je kvalita spracovania – dosť nepríjemne som bol prekvapený škrípajúcimi plastami – skoro všade kde pritlačím na palubnej doske, tak sa ozve... No možno nie úplne všade, ale napr, ten kruh okolo riadiacej páky, ten radšej nechytať, to je paródia na kvalitu... Možno mám smolu a je to len môj kus, ale pochybujem o tom. :)
Zase nie je to až také zlé, auto za jazdy pôsobí dosť pevne a zatiaľ je v ňom väčšinou príjemné ticho, keď ale vypnem rádio, tak sa sem tam niečo ozve. Uvidíme po viac kilometroch ako sa to vyvinie...
Čo ma ešte zarazilo je kryt nádrže – tá plastová sranda, čo tam je, je skôr na smiech...
V podstate ale o väčšine vecí som vedel už pred kúpou a aj tak som to kúpil, takže to až také zlé nebude :D

Ešte by som mal otázku na xenony – sú to moje prvé, tak nemám s čím porovnávať, svietivosť hádam ok, aj keď som možno čakal ešte viac, ale mám dojem, že svietia veľmi na krátko, alebo teda, že svetelný kužeľ je na konci veľmi ostro ohraničený. Hlavne na diaľnici bez ďiaľkových svetiel som teda ďaleko nevidel.
Teraz neviem, či to tak má byť alebo ich treba ináč nastaviť. Ako je to u vás, čo máte xenony ?

A sorry za dlhý post :D
Kia Sportage 1.7 Crdi EX
marvin Muž
Uživatel fóra

Kia Sportage III (2012)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod mir.jar » 19.06.2012 10:55

Co sa tyka motora, tak to si moc nevsimaj, na toto sa zameraj tak o rok. Ja mam pocit, ze sa to o dost zlepsilo co sa tyka vykonu aj spotreby.
Ale od 1.7l zase moc necakaj, na taketo auto je to podla mna malo.

Interier mame svetly, poradil nam ho predajca ked sme vybrali svetlu metalizu a je to podla mna dobra volba. Nespini sa a co ma fakt prekvapilo, nevidno na nom flaky od kavy co sa mi podarilo vyliat na zadne sedacky minuly rok na ceste do Chorvatska.

Co sa tyka plastov v interiery, tak to je ozaj bieda. Bol som prekvapeny, ze v recenziach to novinary bud nespomenuli, alebo pochvalili, ze je to kvalitne.

Gumy sa mi zdaju v poslednej dobre hlucne a vrta mi to hlavou. Tlak je urcite nizsi ako ked to prislo z fabriky, ale taky rozdiel to podla mna nemalo sposobit. Ked som presiel na zimne, tak ma tie nokiany prekvapili, boli ozaj tiche, priblizne rovnake ako origo, letne. Ked sme to hodli na jar na letne, tak som hned spozoroval hluk od nich a dost vyrazny v porovnani so zimnymi.
Kia Sportage 2011, 2.0 CRDi, predny nahon, vybava EX + doplnok: cuvacia kamera, GPS, subwoofer, stredovy reprak
mir.jar Muž
KIA Family

10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (3)
Nejvzdálenější účastník srazu (4)

Kia Sportage III (2011)
70000 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod Patrik1974 » 19.06.2012 11:04

Napríklad ja proti plastom nemám nič zatiaľ sa mi nič nerozvŕzgalo, a ani špinu nevidno, lebo ho občas vyčistím :lol:
Obrázek
Patrik1974 Muž
Fanda vozů Kia

Kia Sportage III (2012)
49800 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod KIASTORM » 19.06.2012 11:18

:thu: S plastami ziadny problem. Kruh okolo riadiacej paky robi co? Vrzga? Pozriem,nic som si nevsimol zatial.
KIASTORM Neuvedeno
Fanda vozů Kia

3. místo (2)

Kia Sportage III (2011)
82000 km @ 6.3 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Sportage