Kia Sportage versus Mazda CX-5

Re: Kia Sportage versus Mazda CX-5

Příspěvekod Katikakus » 10.07.2012 05:12

Ma to s tebou cenu? To "nafouknuty auto plechama" mluvi za vse, dalsi debata s tebou opravdu nema vyznam. :thd:

Na to tve "nenapadlo", snad jenom prihodim odkaz: Allrad-Vergleich: Yeti, Duster, SX4 und Countryman - die kleinsten SUVs im Test :shock: :tongue:
Proceed GT 1.6 T-GDI Penta Metal
Sportage III 1.6 GDI Comfort Plus Orange Techno
Cee'd 1.4 Comfort Plus So Red
Katikakus Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. místo (1)

Kia ProCeed GT (2020)
65000 km @ 7.94 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod robovenga » 10.07.2012 07:16

No to jistě nemá .. Kdybys znal , nemohl bys srovnánat Yeti s SX4 , už pojetím jsou to jiná auta ... Do testu , co jsi vygoogloval nepatří rozměrově dle tebe i Dacia , ta je přeci v "Tvé" třídě Sportage ... Ostatně i kvalitou jsou si rovny ... Yeti v podstatě je svá třída na tom se asi shodnem ? Nepatří rozměrově nikam , kvalitou ale klasický němec , ne koreec ..
robovenga Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sportage IV (2016)
35000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod barny70 » 10.07.2012 07:29

@robovenga

OK, kúpil si si čo si chcel, chváliš si to, si s tým prenáramne spokojný, tak o čo TI teraz ide ?
Prišiel si kaziť vzduch ? Vonku je pekne, užívaj si leto a nemeckú kvalitu ...
Sportage 2011 1,7 CRDi EX
Obrázek
barny70 Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (6) TOP sponzor (1) Nejvzdálenější účastník srazu (11)

Kia Sportage III (2011)
162000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod Beda » 10.07.2012 07:45

Tady mate rozmerove zarazeni do trid http://cs.wikipedia.org/wiki/Automobil a jestli se tu budete nadale hadat, tak se budou rozdelovat varovani :!:
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
Beda Muž
Administrátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1)
9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

Příspěvekod KIASTORM » 10.07.2012 08:54

Nahodou sa to dobre cita.
Kia Sportage 1.7CRDi Sand Track+coolove svetla+Turbo GDI maska :-)+Stebel TM80 Magnum horn
KIASTORM Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. místo (2)

Kia Sportage III (2011)
82000 km @ 6.3 l/100km

Příspěvekod pawlow » 10.07.2012 09:42

Me se to cte dobre,,,je to zajimavy, 8-)
Abych prilil trochu do ohne, myslim si, ze tam bude asi i rozdil ve spotrebe a faktickem vykonu. Jezdim se Ceedem, 1,6 CRI, a ten tvuj motor 2,0 TDI ti tise zavidim!
pawlow Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2010)
72800 km @ 5.7 l/100km

Příspěvekod robovenga » 10.07.2012 14:50

S 1,6 crdi jsem nejel . Jen jsem testoval dvakrát 1,7 crdi ve Sportáži . Musím ale říci , že i když Yeti 4 kolka , tak bych dvoukolkovou Sportage s tímto motorem bez problému dal .. Je to asi podle pravidla objem ničím nenahradíš ..))) Co se týká spotřeby tak zatím dle počítače 5- 6,5 litru na sto . Podle toho kolik lidí a kam ... Spokojenost .. Otázka je kolik toho tyhle filtrovaný motory vydrží .. Jako starý 1,9 TDI asi už ne ...
robovenga Muž
Přispěvatel fóra

Kia Sportage IV (2016)
35000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod robovenga » 10.07.2012 14:59

Diskuze není kažení vzduchu .. Musí se tu Kiám jen pochlebovat , jinak jsem špatnej ? To snad ne , to nemám rád .
Kolega odpadnul , tak nereaguj taky ....
Hodil jsem tu zkušenosti a důvod proč jsem nekoupil Sportage , toť vše ...
Kiu doma máme - Vengu . Už ale vím , že bych ji podruhé taky nekoupil , nechal jsem se ukecat na vzhled manželkou .. Za 250 tis ujde , ale konkurence má auta bez dětských nemocí a nebezpečného podvozku ... 7 let záruky je u KIA nutnost , jinak by to mohly zabalit ...
barny70 píše:@robovenga

OK, kúpil si si čo si chcel, chváliš si to, si s tým prenáramne spokojný, tak o čo TI teraz ide ?
Prišiel si kaziť vzduch ? Vonku je pekne, užívaj si leto a nemeckú kvalitu ...
robovenga Muž
Přispěvatel fóra

Kia Sportage IV (2016)
35000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod barny70 » 10.07.2012 15:29

čítaš niekde v tom čo som napísal že máš pochlebovať ? ja som to tam nepísal
nemal som problém s tým keď si napísal svoj názor, len tie ďalšie príspevky čím ďalej tým viac vyzneli trochu no povedzme že divne
vieš, ono argument že ani novinárom nenapadne dávať dokopy SX4 a Yetiho je zvláštny a keď Ti ho niekto vyvráti tak nájdeš iný "argument"
píšeš o nemeckej kvalite ( aj keď ide o českú kvalitu ) a keď dostaneš odkaz na stránku kde majitelia majú iný názor tak to veľkoryso prehliadneš
to že Ty so svojím motorom Sportage s 1,7 l motorom "dáš" je tiež "silný" "argument"
proste to vyzerá že si prišiel len hľadať všetko zlé
že si hodil svoje skúsenosti a dôvody ? fajn na to fórum je, nech si ľudia urobia obraz a KIA určite nie je dokonalé a najlepšie auto na svete ( to by som fakt rád vedel ktoré podľa Teba je ), len sú aj ľudia ktorí majú iný názor ako Ty
tiež som mal tú "nemeckú" kvalitu z Mladej Boleslavi, aj keď to bola len Fábia a poviem Ti že som bol viac menej spokojný, ale teraz keď do nej raz za čas sadnem tak nechápem ako som na tom mohol jazdiť, žiaden výkon, brzdy ako z bicykla, všetko vŕzga ... ale to je môj názor a moje skúsenosti a nebudem kvôli tomu presviedčať že je nanič
a to či reagujem alebo nie nechaj láskavo na mne, som svojprávny človek, mám platný občiansky preukaz a tak sa rozhodnem sám
Sportage 2011 1,7 CRDi EX
Obrázek
barny70 Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (6) TOP sponzor (1) Nejvzdálenější účastník srazu (11)

Kia Sportage III (2011)
162000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod robovenga » 10.07.2012 17:25

Na motor se mě ptal někdo jiný , odpověděl jsem .. Reaguješ jako by ti někdo / Já/ šlápl na kuří oko ....o:) Koukám ale že Sportage vlastníš , tak je to jasné ... Nehledám na " všem" nic špatné , vyjadřiju svůj názor a trochu zkušenosti . KIA před pár lety prodávala vyběhlou techniku Japonských výrobců v Korea designu , Škodovka v té době dělala Felicie . Nemají si co vyčítat ...
Nebudu se tu s tebou dohadovat . Napiš tu zkušenosti po 150000 Km se Sportáží a já s Yetim . To rozhodne kde je kvalita ... :P Jinak srovnání je i zde : http://www.autoexpress.cz/clanek/velky- ... ktnich-suv Třeba ASX je jen o 7 cm větší než Yeti není to taky už k SX 4 ? 8-)
robovenga Muž
Přispěvatel fóra

Kia Sportage IV (2016)
35000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod fetko » 10.07.2012 18:06

robovenga: nechapem o co ti tu ide.
Mas svoje auticko, si s nim stastny-prestastny, uzivaj si ho, vychutnavaj si na nom kazdy kilometer tak, ako to robime my so svojimi autami.
KIA Sorento 2,2 CRDi, výbava Platinum + sivá metalíza Platinum Graphite, AT
fetko Muž
Přispěvatel fóra

Kia Sorento III (2017)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Patrik1974 » 10.07.2012 18:17

Robovenga je nasadený špión zo Škodovky a snaží sa presadiť značku Škoda na Kia fóre. :lol:
Kia Sportage III ( MY 2012), 2.0 CVVT,2WD, Cassa White, EX+príplatková full výbava.
Obrázek
Patrik1974 Muž
Fanda vozů Kia

Kia Sportage III (2012)
49800 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod kapitan » 10.07.2012 18:22

No strhla se tady docela pěkná diskuze.Dle mého názoru jsou to jenom průměrná auta(Škoda,Kia,Hyundai.Mitsu),která se nevyrovnají BMW,Audi,MB...Tyto jsou kvalitativně a samozřejmě i cenově někde jinde.Přiznejme si,že chceme za co nejmíň peněz co nejvíce muziky.Tak jak se někomu líbí pop,někomu country respektive metal,tak se jednomu líbí Yeti druhému Sportage nebo ASX. Před 6 roky jsem klepal každému na čelo,když mi zmínil auta Hyundai,Kia.Když jsem před 3 roky mluvil se známou z Ameriky,tak jsem se ji smál ,že si koupila Hyundai po Chevroletu.Její odpověď:"proč bych měla dávat tolik peněz do auta,když mi Hyundai dá za méně peněz totéž nebo více". Neměla pravdu? Loni jsem byl pro smích i já koncernovým nadšencům... ;)
I když jsem nakonec koupil Sportku,tak jsem nejdříve chtěl Mitsu Outlander, pak Tiguana,ale obě auta by stály v porovnání se stejně výbavenou Kii mnohem mnohem více.Když k výbavě KII připočtu její šířku,rozvor tak jsem měl rozhodování jednoduší(vs Tiguan).Yetiho jsem měl půjčeného rovněž,ale je to úzké,menší auto než Tigi,prostě pro mně jen "druhý kávový vývar". Rovněž jsem uvažoval nad řečmi jak se tyto auta budou prodávat za x- let? Prostě jejich cena bude dána cenou trhu. Popravdě ,je mi to zcela jedno-ušetřil jsem při koupi,celou dobu jsem jezdil s autem co mi vyhovovalo,takže budu s nadšením vybírat nové auto a budu rád,když se starého zbavím.Pro mně to není manželství na cely život... 8-)
Otázka- jak budou vypadat motory po 150 tis km? Je mi to zcela jedno- já už s tím jezdit určitě nebudu.
PS: Jinak s tou Vengou jsem měl rovněž otřesné zkušenosti- zapůjčená funglovka(80 km),vrzala jak 30 let starý Favorit :thd:
Škoda Superb 4 L&K,2,0 TSI
VW Polo 1,0 TSi
Kia Rio 2007
KIA Sportage; Comf+;1,6GDi - prodáno
kapitan Muž
KIA Family

9. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1)
Sponzor (13) TOP sponzor (2) Nejvzdálenější účastník srazu (1)

Skoda Superb (2016)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod robovenga » 10.07.2012 20:33

Patrik1974 píše:Robovenga je nasadený špión zo Škodovky a snaží sa presadiť značku Škoda na Kia fóre. :lol:

Bingo ! Proto jsem manželce koupil Vengu ... :tongue:
robovenga Muž
Přispěvatel fóra

Kia Sportage IV (2016)
35000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod robovenga » 10.07.2012 20:52

kapitan píše:No strhla se tady docela pěkná diskuze.Dle mého názoru jsou to jenom průměrná auta(Škoda,Kia,Hyundai.Mitsu),která se nevyrovnají BMW,Audi,MB...Tyto jsou kvalitativně a samozřejmě i cenově někde jinde.Přiznejme si,že chceme za co nejmíň peněz co nejvíce muziky.Tak jak se někomu líbí pop,někomu country respektive metal,tak se jednomu líbí Yeti druhému Sportage nebo ASX. Před 6 roky jsem klepal každému na čelo,když mi zmínil auta Hyundai,Kia.Když jsem před 3 roky mluvil se známou z Ameriky,tak jsem se ji smál ,že si koupila Hyundai po Chevroletu.Její odpověď:"proč bych měla dávat tolik peněz do auta,když mi Hyundai dá za méně peněz totéž nebo více". Neměla pravdu? Loni jsem byl pro smích i já koncernovým nadšencům... ;)
I když jsem nakonec koupil Sportku,tak jsem nejdříve chtěl Mitsu Outlander, pak Tiguana,ale obě auta by stály v porovnání se stejně výbavenou Kii mnohem mnohem více.Když k výbavě KII připočtu její šířku,rozvor tak jsem měl rozhodování jednoduší(vs Tiguan).Yetiho jsem měl půjčeného rovněž,ale je to úzké,menší auto než Tigi,prostě pro mně jen "druhý kávový vývar". Rovněž jsem uvažoval nad řečmi jak se tyto auta budou prodávat za x- let? Prostě jejich cena bude dána cenou trhu. Popravdě ,je mi to zcela jedno-ušetřil jsem při koupi,celou dobu jsem jezdil s autem co mi vyhovovalo,takže budu s nadšením vybírat nové auto a budu rád,když se starého zbavím.Pro mně to není manželství na cely život... 8-)
Otázka- jak budou vypadat motory po 150 tis km? Je mi to zcela jedno- já už s tím jezdit určitě nebudu.
PS: Jinak s tou Vengou jsem měl rovněž otřesné zkušenosti- zapůjčená funglovka(80 km),vrzala jak 30 let starý Favorit :thd:

Právě kvůli Venze a dalším už popisovaným důvodům je namísto Sportage v garáži Yeti ... Je fakt že asi doma taky déle než 150 000 nezůstane , rád auta měním a na firmě točím . Docela se těším na Yeti II a nebo Sportage IV ? 8-)
robovenga Muž
Přispěvatel fóra

Kia Sportage IV (2016)
35000 km @ 6.5 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Sportage