Nová Kia Sportage SL/SLE-Zkušenosti a poznatky z provozu..

Re: Nová Kia Sportage SL/SLE-Zkušenosti a poznatky z provozu

Příspěvekod jarino1978 » 19.06.2012 17:08

Reálnejšie by to bolo možno tak o rok, ale u mňa žiadne pazvuky. Ani po pritláčaní na jednotlivé plasty, ani okolo riadiacej páky, skrátka nikde. V areáli firmy sú cesty síce asfalt, ale samé vlny, sem tam rozbitý betón, ale auto krásne pláve, bez buchotania, alebo pazvukov.
Akurát chod riadicej páky je ešte tuhší, hlavne 1+2. prevod, chce to len vybehať. Spotreba sa mi drží medzi 7,8-8,1 l, čo je myslím veľmi dobré. Inak na tie veci ohľadom rádia som prišiel hneď na druhý deň ( uloženie EQ ), čo som to tu písal, stačilo byť menej unesený z novoty a pohnúť mozgom :D
Najviac mi lahodí, keď prechádzam po meste a skoro každý sa za autom otáča :thu:
To vie potešiť, hlavne vtedy, keď sa otáčajú babeny ;) , všakže...

KIA SPORTAGE 2012 , 2.0 CVVT, 4WD, výbava EX + navigácia+cúvacia kamera+center+SW+18" AL + parkovací asistent
jarino1978 Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sportage III (2012)
25200 km @ 8.3 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod M@jkl » 19.06.2012 21:29

zdar :D moje spotřeba je 5,5 l nemám problém, ale chvilku to trvalo to auto jelo od začátku dost ztuha. plasty nevrzají a když se auto uklidí tak vydrží čisté... pneu mám 17 ky a hluk? mno jestli jsi mel 15 ky a máš 17 je to rozdíl... já to auto porovnávám s octávia II co mám v práci a to se nedá srovnat vždy se těším domů na Kiu :lol:
M@jkl Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (3)

Kia Sportage III (2014)
20800 km @ 5.8 l/100km

Příspěvekod grencer » 08.07.2012 01:27

Čau lidi. Tak jsem zpátky z Anglie. Cesta super. Mnohem lepší a klidnější oproti Thalii, se kterou jsme stejnou cestu absolvovali loni. Průměrná spotřeba 5,9 podle auta. Většinou po dálnicích ( Německo 130 a víc, jinak kolem 120 km/h). Pár kilometrů po Londýně a týden ježdění po anglickém venkově. Celkem cca 3000 km. Žádná třeštící hlava, žádná bolest zad, no prostě zážitek. Po anglických venkovských silničkách se nedá jezdit nějak rychle a přesto jsem vyzkoušel brzdy na hranici možností, když se za jednou ze zatáček objevil traktor s radlicí a musel sem rychle ke kraji a brzdil i očima. Najednou byla i 50ka moc rychlá.

Blahopřeju všem majitelům k novým auťákům. Mám najeto 20 000 a jsem s autem spokojený a i po roce denodeního ježdění mě to auto baví. Spotřeba se hodně zlepšila oproti novému autu, ale je pravda, že jsem se od začátku snažil řadit tak, abych udržel 1500 ot. při řazení na horu ( o něco větší rychlost, než radí palubka) a podle sluchu třeba do kopce, takže 5ku až skoro při 70km/h, aby motor nedrnčel. U benzíňáku 2,0 to možná tolik nevadí, ale 1,7 rozjíždět na 5ku z 50km/h a ještě do mírného kopce, tak by mi drnčely i zuby v hubě. Dneska jsem jel Most - Klášterec/ Ohří za průměr 5,1 a Klášterec - Meziboří 5,3 podle auta. Což je podle mě hodně slušný. Neni to letadlo na rozjezd, ale když nastavíš na tempomatu 90 km/h, tak je málo kopců, který 90kou nevyjedeš. Kola jsou trochu hlučnější to je pravda. Změřte si tlak v pneu. Já měl na novém autě nafouknuto na 2,1 a má být 2,3 a při plný zátěži dokonce 2,6. Trochu se hluk zlepší, ale ne o moc (mam 17").
Tak se mějte
Sportage 1,7 CRDI 07.2011. Spotřeba 2013 - 6,25
grencer Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Jaro61 » 11.07.2012 12:03

Za posledný týždeň trasa Bratislava - Antwerpy - Bruggy - Gent - Praha - Bratislava = 2820 km. Auto išlo ako po masle, spotreba na trase 6,92 l/100km.
Po diaľniciach 130 km/h (SR,ČR), 120 km/h (Hol., Belg), 130-160km/h (Nem).
Jazda po belgických mestách pomalým krokom.
Sportage III, 2.0 CRDi, 4x4,Ex - od 18.11.2010
Sportage IV, 2,0 CRDi, 4WD, GT Line - od 17.8.2016
Jaro61 Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sportage IV (2016)
28000 km @ 0 l/100km

Příspěvekod martin2273 » 18.07.2012 19:45

mam mensi problem ked mam zapnute svetla a vystupim z auta von tak nie je pocut ziadny signal ze som nechal svietit svetla neviem ako na to a druha otazka ktorym ovladacom rozmrazujem spetne zrkadla povodne som si myslel ze je to automaticky spolocne s prednym sklom ale nie som si isty mozno sa to tu uz riesilo ale nikde som to nenasiel vdaka za nejake odpovede :thu:
martin2273 Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia Sportage II (2012)
5000 km @ 7.6 l/100km

Příspěvekod jarino1978 » 18.07.2012 19:47

vidíš, dobrá otázka. tiež by ma to zaujímalo...

KIA SPORTAGE 2012 , 2.0 CVVT, 4WD, výbava EX + navigácia+cúvacia kamera+center+SW+18" AL + parkovací asistent
jarino1978 Muž
Přispěvatel fóra

Kia Sportage III (2012)
25200 km @ 8.3 l/100km

Příspěvekod Patrik1974 » 18.07.2012 20:48

martin2273 píše:mam mensi problem ked mam zapnute svetla a vystupim z auta von tak nie je pocut ziadny signal ze som nechal svietit svetla neviem ako na to a druha otazka ktorym ovladacom rozmrazujem spetne zrkadla povodne som si myslel ze je to automaticky spolocne s prednym sklom ale nie som si isty mozno sa to tu uz riesilo ale nikde som to nenasiel vdaka za nejake odpovede :thu:

Nepotrebujes to lebo svetla zhasnu automaticky a spetaky rozmrazujes s tlacitkom na ovladani klimy nie spolocne s prednym sklom ale so zadnym aspon u mna.
Kia Sportage III ( MY 2012), 2.0 CVVT,2WD, Cassa White, EX+príplatková full výbava.
Obrázek
Patrik1974 Muž
Fanda vozů Kia

Kia Sportage III (2012)
49800 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod Oshky » 18.07.2012 20:56

martin2273 píše:mam mensi problem ked mam zapnute svetla a vystupim z auta von tak nie je pocut ziadny signal ze som nechal svietit svetla neviem ako na to a druha otazka ktorym ovladacom rozmrazujem spetne zrkadla povodne som si myslel ze je to automaticky spolocne s prednym sklom ale nie som si isty mozno sa to tu uz riesilo ale nikde som to nenasiel vdaka za nejake odpovede :thu:

Myslím, ze sa rozmrazuju spolocne so zadnym sklom a zabudnute zapnute svetla pri odchode z auta nemusis riesit, lebo ak si to este vsimnes na aute a si v dosahu centralu staci 2.krat stlacit zamknutie auta a ked aj tak toto neurobis do par sekund po odchode z auta sa vypnu same automaticky.
KIA SPORTAGE III 2011, 1.6GDi, LX PLUS(17"alu,LED,hmlovky,dažďový senzor,cúvacie senzory)
Oshky Muž
Uživatel fóra

Kia Sportage III (2011)
5000 km @ 8.1 l/100km

Příspěvekod blades » 18.07.2012 21:19

Tak a mám prvú závadu. Na panoramatickom okne - zadné okno, sa mi samovoľne sťahuje roletka asi tak do polovice okna. Keď auto stojí na mieste tak sa stiahne len asi 5 cm ale za jazdy, keď začne otriasať autom tak sa stiahne viac. Už som aj volal predajcovi, tak že to poriešime budúci týždeň. Dúfam, že to bude OK. kto z vás má panorámu tak sa na to mrknite, ja som si to nevšimol kedže sedím v predu ale cestujúci v zadu mi to hneď hlásili.
KIA Sportage III, 1.7 CRDi, SAND TRACK
blades Muž
Uživatel fóra

Kia Sportage III (2012)
33000 km @ 5.4 l/100km

Příspěvekod martin2273 » 18.07.2012 23:22

Oshky a Patrik vdaka za odpovede
martin2273 Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia Sportage II (2012)
5000 km @ 7.6 l/100km

Příspěvekod jarino1978 » 19.07.2012 07:19

taktiež vďaka za odpovede.

jarino1978 Muž
Přispěvatel fóra

Kia Sportage III (2012)
25200 km @ 8.3 l/100km

Příspěvekod blades » 25.07.2012 22:42

blades píše:Tak a mám prvú závadu. Na panoramatickom okne - zadné okno, sa mi samovoľne sťahuje roletka asi tak do polovice okna. Keď auto stojí na mieste tak sa stiahne len asi 5 cm ale za jazdy, keď začne otriasať autom tak sa stiahne viac. Už som aj volal predajcovi, tak že to poriešime budúci týždeň. Dúfam, že to bude OK. kto z vás má panorámu tak sa na to mrknite, ja som si to nevšimol kedže sedím v predu ale cestujúci v zadu mi to hneď hlásili.

Tak dnes roletka opravená v rámci záruky, vraj tam bolo niečo vyskočené. Dúfam, že sa to už nebude opakovať.

PS: koľko krát sa musí chyba opakovať aby vymenili celý kus?
blades Muž
Uživatel fóra

Kia Sportage III (2012)
33000 km @ 5.4 l/100km

Příspěvekod blades » 26.07.2012 21:55

No a dnes nové zistenie - roletka už drží keď auto stojí-nieje v pohybe, ale keď sa pootriasa po naších cestách sa roletka znova trochu stiahne. Volal som predajcovi po tomto zistení tak, že môžem kedykoľvek prísť na servis, že sa na to pozrú. Tak v pondelok znova dovolenka a idem to doriešiť. Dúfam, že dopadnem dobre.
blades Muž
Uživatel fóra

Kia Sportage III (2012)
33000 km @ 5.4 l/100km

Příspěvekod jarino1978 » 28.07.2012 23:29

Tak dnes som sa vrátil z dovolenky z Chorvátska. Auto krásne poslúchalo, cestou tam naložené ako kačica. Klíma krásne chladila, priemerná spotreba podľa PP 7,4 l/ 100 km a to som teda auto nešetril...Diaľnica Sk+HR tempomat 120-130 km/h, maďarsko dediny 55 km/h. mimo 110-120 km/h... :D
A to som naozaj neveril, že to všetko to auto aj odvezie... To dno a kopec miesta okolo rezervy má fakt svoje čaro :D

jarino1978 Muž
Přispěvatel fóra

Kia Sportage III (2012)
25200 km @ 8.3 l/100km

Příspěvekod miki » 01.08.2012 12:35

Ahojte
Ja som bol v piatok na servisnej prehliadke po 30 000 km.Olej som doniesol svoj 9 l shell diesel ultra AB-L 5W-30.Za prehliadku som zaplatil 150 € pri čom vymenily vzduchový aj pelový filter,brzdovú kapalinu a opravily foliu na dverách lebo zatekalo cez sklo.Trvalo to 3 hod. ale bol som veľmi spokojný aj s prístupom servisu.
miki Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia Sportage III (2010)
29400 km @ 6.8 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Sportage