od grencer » 08.07.2012 01:27
Čau lidi. Tak jsem zpátky z Anglie. Cesta super. Mnohem lepší a klidnější oproti Thalii, se kterou jsme stejnou cestu absolvovali loni. Průměrná spotřeba 5,9 podle auta. Většinou po dálnicích ( Německo 130 a víc, jinak kolem 120 km/h). Pár kilometrů po Londýně a týden ježdění po anglickém venkově. Celkem cca 3000 km. Žádná třeštící hlava, žádná bolest zad, no prostě zážitek. Po anglických venkovských silničkách se nedá jezdit nějak rychle a přesto jsem vyzkoušel brzdy na hranici možností, když se za jednou ze zatáček objevil traktor s radlicí a musel sem rychle ke kraji a brzdil i očima. Najednou byla i 50ka moc rychlá.
Blahopřeju všem majitelům k novým auťákům. Mám najeto 20 000 a jsem s autem spokojený a i po roce denodeního ježdění mě to auto baví. Spotřeba se hodně zlepšila oproti novému autu, ale je pravda, že jsem se od začátku snažil řadit tak, abych udržel 1500 ot. při řazení na horu ( o něco větší rychlost, než radí palubka) a podle sluchu třeba do kopce, takže 5ku až skoro při 70km/h, aby motor nedrnčel. U benzíňáku 2,0 to možná tolik nevadí, ale 1,7 rozjíždět na 5ku z 50km/h a ještě do mírného kopce, tak by mi drnčely i zuby v hubě. Dneska jsem jel Most - Klášterec/ Ohří za průměr 5,1 a Klášterec - Meziboří 5,3 podle auta. Což je podle mě hodně slušný. Neni to letadlo na rozjezd, ale když nastavíš na tempomatu 90 km/h, tak je málo kopců, který 90kou nevyjedeš. Kola jsou trochu hlučnější to je pravda. Změřte si tlak v pneu. Já měl na novém autě nafouknuto na 2,1 a má být 2,3 a při plný zátěži dokonce 2,6. Trochu se hluk zlepší, ale ne o moc (mam 17").
Tak se mějte
Sportage 1,7 CRDI 07.2011. Spotřeba 2013 - 6,25