Nová Kia Sportage SL/SLE-Zkušenosti a poznatky z provozu..

Re: Nová Kia Sportage SL/SLE-Zkušenosti a poznatky z provozu

Příspěvekod fetko » 02.08.2012 10:42

Chcem sa opytat ci po natankovani plnej nadrze je udaj o dojazde len velmi informacny, alebo sa da podla neho riadit?
Ide o to, ze sa mi v poslednom case stava, ze ked mi po natankovani ukazuje dojazd povedzme 700km, tak po prejdeni realnych 40km mi spadne ukazovatel dojazdu na 600km.
Cize ako keby som uz prejazdil 100km. To odratavanie dojazdovych km ide dole az prilis rychlo.
Podotykam, ze nie som ziadny pretekar (styl plyn-brzda a naopak) a snazim sa jazdit ekonomicky.
Momentalne mam najazdenych 6200km a doteraz sa mi toto nestavalo. :?
KIA Sorento 2,2 CRDi, výbava Platinum + sivá metalíza Platinum Graphite, AT
fetko Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sorento III (2017)
0 km @ 0 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod blades » 02.08.2012 13:55

fetko píše:Chcem sa opytat ci po natankovani plnej nadrze je udaj o dojazde len velmi informacny, alebo sa da podla neho riadit?
Ide o to, ze sa mi v poslednom case stava, ze ked mi po natankovani ukazuje dojazd povedzme 700km, tak po prejdeni realnych 40km mi spadne ukazovatel dojazdu na 600km.
Cize ako keby som uz prejazdil 100km. To odratavanie dojazdovych km ide dole az prilis rychlo.
Podotykam, ze nie som ziadny pretekar (styl plyn-brzda a naopak) a snazim sa jazdit ekonomicky.
Momentalne mam najazdenych 6200km a doteraz sa mi toto nestavalo. :?

Nazdar. Ja mám ten istý poznatok, ale ja to registrujem od vtedy ako som auto kúpil. Keď natankujem plnú nádrž - na dve vypnutia pištole tak mi ukazuje dojazd ani nie 700km , len tak cca 650km. po prejdení asi 200km sa to trochu upraví, ale keď som v polnádrži tak ukazuje zase len necelých 400km. Zatial som na plnu nádrž prešiel 800km a dojaz ukazoval 110km, čo predstavuje nejakých 6litrov paliva v nádrži. Ale keď som dotankoval plnú nádrž, natankoval 42litrov, z čoho mi vychádza, že ak je nádrž 58l zostalo v nej 16l, na ktorých by som mal prejsť ešte aspoň 250km. Zrejme to neukazuje pravdu.

Na mojom starom Forde to ukazovalo presne, asi to nemajú ešte tak vymakané.
KIA Sportage III, 1.7 CRDi, SAND TRACK
blades Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sportage III (2012)
33000 km @ 5.4 l/100km

Příspěvekod KamZehr » 02.08.2012 15:01

Na ukazatel na PC se nedá spolehnout. Při prvním bliknutí ukazuje dojezd ------------------ km, když přijedu k benzince, tak tam naperu max . cca 45 l. U :kia: je to asi normální. Tak mi to ukazovalo i ceeda.
KIA Sportage III 1,6 GDi - 6/2011 - prodáno
Hyundai Tucson 1,6 T-GDi - 09/2020
KamZehr Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Hyundai Tucson (2020)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod marvin » 02.08.2012 16:30

Mám podobnú skúsenosť. Do (vraj) 58 l nádrže som najviac natankoval hneď prvý krát - 49 l, teraz to už nedokážem, aj keď mi dojazd ukazuje len cca 70 km... Divné. Ten dojazd sa na niektorých autách počíta dynamicky - podľa štýlu jazdy za posledný neviemkoľko km, ale či má niečo takéto sofistikované aj KIA, to neviem.
Ináč nechápem tie vaše spotreby, ja som sa zatiaľ dostal najlepšie na 6,6 - keď som jazdil zväčša iba po meste (BA), mal som chvíľu aj 6,3 ale potom sa zjavne spustil DPF a bolo po dobrej spotrebe :( Teraz mám 6,9 (!) ale v tom sú hlavne diaľnice. Pri 130 to podľa mňa žere celkom dosť, hlavne pri spojení kopcovitého terénu a tempomatu :)
Kia Sportage 1.7 Crdi EX
marvin Muž
Uživatel fóra

Kia Sportage III (2012)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod blades » 02.08.2012 20:11

marvin píše:Ináč nechápem tie vaše spotreby, ja som sa zatiaľ dostal najlepšie na 6,6 - keď som jazdil zväčša iba po meste (BA), mal som chvíľu aj 6,3 ale potom sa zjavne spustil DPF a bolo po dobrej spotrebe :( Teraz mám 6,9 (!) ale v tom sú hlavne diaľnice. Pri 130 to podľa mňa žere celkom dosť, hlavne pri spojení kopcovitého terénu a tempomatu :)

No ja mám momentálne spotrebu 5,7 litra a to jazdim momentálne len krátke trasy a sem tam mesto. Keď som bol v Chorátsku, tam a späť som mal spotrebu 6,2l a to som ho nešetril, rýchlosti neustále 120 - 150 km. Ja si to tiež neviem vysvetliť asi je to individuálne. Ale v servise mi hovorili, že 1,7 dokážu ako jediné spraviť papierovú spotrebu.
blades Muž
Uživatel fóra

Kia Sportage III (2012)
33000 km @ 5.4 l/100km

Příspěvekod palo20 » 05.08.2012 11:40

MinQ píše:Tak mala skusenost:
po najazdeni cca 24.000 km sa mi na palubke rozsvietila ikonka olejnicky. Najprv som sa obaval, ze je to tlak oleja, a ze bude treba volat asistencnu sluzbu :lol: (200 km od domu :shock: ), ale potom som si podla manualu vsimol, ze ta kontrolka sa malinko odlisuje. Je pod tou olejnickou taka vlnovka a vtedy to znaci nizku hladinu motoroveho oleja (podla manualu to vlastnia len dieselove dvojlitre). Skontroloval som hladinu oleja a bola to pravda (ale velmi ma to zarazilo, v ziadnom mojom predchadzajucom aute som hladinu oleja neriesil az do dalsej vymeny oleja). A urcite by ste boli prekvapkany, ze som tam nalial 2 litre predpisaneho oleja :!:
Este pre zaujimavost: V servise :kia: som ten olej kupil za 23 EUR/l, vsade inde za liter toho oleja date max. 11-14 EUR.
Manual hovori, ze po doliati oleja a prejdeni cca 50 km kontrolka zhasne (teda mala by). Mne zhasla po prejdeni cca 100 km. Ide to vraj vypnut aj manualne (3x otocit klucikom zapalovania z OFF na ON), ale neskusal som to.

Tak presne toto sa stalo aj mne, tiez asi po najazdeni cca 24000km. asi je to normalne u tychto motorov.
Akurat, ze ja som tu kontrolku deaktivoval 3x otocenim kluca, funguje to.
Problem je, ako ju teraz znova aktivovat????? Vie mi niekto poradit??
Po zapnuti kluca sa kontrolka hladiny oleja vobec nerozsvieti. :? :?
Sportage 2,0 CRDi, EX, 2011
palo20 Muž
Nováček

Příspěvekod fetko » 08.08.2012 16:24

Tak som bol cez vikend prevetrat auto do Viedne a kedze by som k znamemu netrafil, zapol som navigaciu.
Uz davnejsie mam v nastaveniach nastavene ze TOLL ROADS - AVOID.
Chcel som ist po starej ceste z BA do VIE, nechcel som kvoli vikendu kupovat dialnicnu nalepku.
Kazdopadne ma navigacia urputne a dost casto chcela navadzat na dialnicu.
Kedze staru cestu do VIE poznam, tak som sa nenechal obabrat, ale problem uz bol potom vo VIE, kde cesty vobec nepoznam a aj tam ma navigacia stale navigovala na platene useky (co som videl podla smerovych tabul).
Je to dost neprijemne, ak sa clovek spolieha na navi a Ernest (tak sme nazvali zensky hlas z navigacie po tejto skusenosti) vas chce silou-mocou naviest na plateny usek.

Viete mi poradit, kde robim chybu? Predpokladam, ze to bude nejaka taka vec, ze treba nieco uplne inde nastavit, ako mam ja teraz nastavene.

Dakujem za vsetky odpovede.
fetko Muž
Přispěvatel fóra

Kia Sorento III (2017)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Patrik1974 » 08.08.2012 23:40

A nebol nahodou problem v tom, ze to TOLL ROADS - AVOID si nemal vysedene? Lebo ak chces tusim aby ta to viedlo mimo platenych ciest tak na displeji, ked uz zadavas udaje kam chces ist tak by to malo bt tusim zapnute cize ta ikonka by mala byt aktivna.
Kia Sportage III ( MY 2012), 2.0 CVVT,2WD, Cassa White, EX+príplatková full výbava.
Obrázek
Patrik1974 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sportage III (2012)
49800 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod fetko » 09.08.2012 12:49

Praveze je ta ikonka aktivna.
Su tam moznosti iba TOLL ROADS - AVOID a TOLL ROADS - USE.
Cize som nastavil na AVOID, ale nejak ma to neposlucha.
fetko Muž
Přispěvatel fóra

Kia Sorento III (2017)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod mir.jar » 09.08.2012 14:33

Mna to posluchalo ked som potreboval. Mam to odskusane v Madarsku kde som sa vyhybal dialniciam a fungovalo to.
Kia Sportage 2011, 2.0 CRDi, predny nahon, vybava EX + doplnok: cuvacia kamera, GPS, subwoofer, stredovy reprak
mir.jar Muž
KIA Family

10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (3)
Nejvzdálenější účastník srazu (4)

Kia Sportage III (2011)
70000 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod fetko » 09.08.2012 17:27

mir.jar - nastavoval si tu moznost TOLL ROADS - AVOID po zadani adresy alebo pred tym vo vseobecnych nastaveniach navigacie?
fetko Muž
Přispěvatel fóra

Kia Sorento III (2017)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod mir.jar » 10.08.2012 07:10

predtym aj pocas toho. Len v Madarsku sme sa totiz vyhybali dialnici, takze som to musel potom zmenit este pocas jazdy.
Kia Sportage 2011, 2.0 CRDi, predny nahon, vybava EX + doplnok: cuvacia kamera, GPS, subwoofer, stredovy reprak
mir.jar Muž
KIA Family

10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (3)
Nejvzdálenější účastník srazu (4)

Kia Sportage III (2011)
70000 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod blades » 23.08.2012 12:02

Čaute,
dnes ráno pri vychádzaní z parkoviska som si všimol, že keď som stlačil brzdový pedál bolo počuť vzadu niekde v kufri ako keby cvakanie nejakého relátka - to bolo pri cúvaní. Potom som to vyskúšal aj počas jazdy a stále to bolo zreteľne počuť. Nestretli ste sa s tým na svojich autíčkach alebo neviete, čo to môže byť?
blades Muž
Uživatel fóra

Kia Sportage III (2012)
33000 km @ 5.4 l/100km

Příspěvekod KIASTORM » 23.08.2012 15:14

Nieco z brzdovymi svetlami? Nic ine ma nenapada.
Kia Sportage 1.7CRDi Sand Track+coolove svetla+Turbo GDI maska :-)+Stebel TM80 Magnum horn
KIASTORM Neuvedeno
Fanda vozů Kia

3. místo (2)

Kia Sportage III (2011)
82000 km @ 6.3 l/100km

Příspěvekod spido11 » 24.08.2012 08:05

@blades

nič podobné som zatiaľ neregistroval. Ale pravda je, že je stále pustené rádio (a nie moc ticho :lol: )
Kia Sportage III (2011) 1,7 CRDi - kúpené 01.03.2011. Predané 09.12.2016
Octavia III 1,6 TDI (11/2016) biela - kúpené 09.12.2016
spido11 Muž
KIA Family

11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (6) TOP sponzor (1)

Skoda Octavia III (2016)
100000 km @ 4.9 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Sportage