Závady u nové KIe SPORTAGE

Trápí Vás něco na voze?

Re: Závady u nové KIe SPORTAGE

Příspěvekod laban » 08.08.2012 13:36

Oka, super a díky. Až tam půjdu tak nahlásím :thu:
KS III 2011 ( MY2012) 2.0 CRDi, 4x4 EX + Panorama střecha, ochranné plasty nárazníků, boční lišty.
Obrázek
laban Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1)

Kia Sportage III (2011)
26020 km @ 7.9 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod jinsou » 08.08.2012 17:44

KIASTORM píše:Mozno to nezmazali,lebo este neopravili problem. To by davalo logiku. Naco by to mazali,nie? Za chvilu by sa to ukazalo znova. Trepem blbost?
Tak som si to procet este jednou lol a vidim,ze trepem :D uz to mas vsetko v poriadku?

Tak dnes jsem navštívil AUTO BRANKA PROSEK a zeptal jsem se proč blikající engine nevymazali.Odpověď byla že jejich diagnostika nic neviděla a když jsem jim dal důkaz na papíru co to bylo
tak nejspíš musejí nechat zkontrolovat diagnostiku,nejspíš jí mají nějakou nakoplou. TAK TEDY MECHANIK A ANI AUTO BRANKA ZATO NEMOHOU..TÍMTO SE OMLOUVÁM JAK SERVISU TAK ČTENÁŘŮM TOHOTO FÓRA.To se může stát že technika zklame.Na druhou stranu to mohly řešit hned a nepředávat auto s blikajícím engine.
jinsou Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod superkutil » 08.08.2012 22:12

raKIA: To tvoje auto mi připomíná moje Mondeo z roku 1999 a Mondeo z roku 2006. První skoro víc v servisu a 4 roky opravovali. To druhé trochu lepší, opravovali jen 3 roky.
KIA Sportage 2.0CRDI 103kW r.v. 2007 Obrázek
superkutil Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod lubor » 13.08.2012 16:55

volali mi zo servisu, ze je zvolavacia akcia na vymenu vakuovej pumpy - ??
lubor Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sportage III (2011)
50000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod KIASTORM » 13.08.2012 17:09

Uz zase? Aky mas motor?
Kia Sportage 1.7CRDi Sand Track+coolove svetla+Turbo GDI maska :-)+Stebel TM80 Magnum horn
KIASTORM Neuvedeno
Fanda vozů Kia

3. místo (2)

Kia Sportage III (2011)
82000 km @ 6.3 l/100km

Příspěvekod lubor » 13.08.2012 17:12

1.7 CRDi, vyrobeny 03/2011
to akoze uz nejaka taka akcia bola?
lubor Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sportage III (2011)
50000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod KIASTORM » 13.08.2012 17:21

Moju pumpu menily pred pol rokom. Vakuova pumpa brzdoveho posilovaca. Pozri si to pod vyhlasenymi TSB.
Kia Sportage 1.7CRDi Sand Track+coolove svetla+Turbo GDI maska :-)+Stebel TM80 Magnum horn
KIASTORM Neuvedeno
Fanda vozů Kia

3. místo (2)

Kia Sportage III (2011)
82000 km @ 6.3 l/100km

Příspěvekod barny70 » 13.08.2012 19:19

@lubor

nebola žiadna zvolávačka, majú Ti to vymeniť keď najbližšie s niečím prídeš do servisu

Edit:
tak opravujem, to platilo doteraz, už je z toho skutočne zvolávačka
Sportage 2011 1,7 CRDi EX
Obrázek
barny70 Muž
KIA Family

9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (6) TOP sponzor (1) Nejvzdálenější účastník srazu (11)

Kia Sportage III (2011)
162000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod raKIA » 29.08.2012 15:41

Opět se po čase hlásím se závadami na mojí Kia Sportage.
Jak jsem již psal, mám neustálé škubání motoru při vyšší rychlosti, nepomohlo zatím nic, už měsíc zatím čekám na nové kabely. Mám tu ale již potřetí díru v polokoženém potahu sedačky. Budou ji tedy na reklamaci měnit již 3x za sebou. Prý o tom ví a vymění. Zdá se mi to na hlavu postavené, aby mi každý půlrok měnili potah sedačky. Zkuste se podívat, ona ta díra není hned vidět, je těsně u bočního plastu vedle páky pro zvedání sedadla řidiče nebo i schovaná pod ním.
díra.png
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
raKIA Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod laban » 03.09.2012 18:37

@raKIA
podíval jsem se do těch míst a na sedačce řidiče mám stejný problém jako ty, ono jak ta kůže vychází zevnitř, tak se trhá o ten plast co lemuje sedačku :hammer:
KS III 2011 ( MY2012) 2.0 CRDi, 4x4 EX + Panorama střecha, ochranné plasty nárazníků, boční lišty.
Obrázek
laban Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (1)

Kia Sportage III (2011)
26020 km @ 7.9 l/100km

Příspěvekod KIASTORM » 03.09.2012 20:29

Na obdobnom fore v UK maju majitelia sportagu velky problem s tymto,pretoze okrem toho,ze sa im to trha,tak im ako predajcovia,tak aj vyrobca,KIA,tvrdili,ze si kupuju auta s plnohodnotnou kozou. Je to zahrnute v ich najvyssej vybave,za poriadny priplatok. Lenze to nie je koza,ale len napodobenina,imitacia koze. A kedze sa ich auta vyrabaju na slovensku,tak aj nasinec tam asi pravu kozu nenajde. Ale samozrejme si ju zaplati. Mna sa to netyka,lebo mam latku,ale keby som to mal stale mat roztrhane a x krat v servise,tak by som moc happy nebol a ziadal by som asi vratenie penazi a vymenu za calunene sedacky.
KIASTORM Neuvedeno
Fanda vozů Kia

3. místo (2)

Kia Sportage III (2011)
82000 km @ 6.3 l/100km

Příspěvekod raKIA » 04.09.2012 00:17

V servisu se mi už snažili sedačku nějak vypodložit, aby zamezili tomu protrhávání. Nedaří se.
..
Jsem zvědav, jestli budou úspěšnější v odstranění škubání v motoru. Zatím pořád (už to budou dva měsíce) čekám na nové svazky kabelů do motoru. Zajímalo by mě, jak by řešili bouračku, při které by se poškodilo více drátů a také se musel svazek měnit. Auto zatím jezdí, ale začíná škubat už i při nižších rychlostech cca 120-130 km/h.
..
Bohužel se objevila další závada a tou je nepříjemné chrastění řadící páky v poloze vpřed (5 rychl.st). Už jsem měl všechno pryč z odkládacích míst a drnčí to dál. Když páku chytnu za tyčku, přestane. Já už z toho auta vážně nemůžu!
raKIA Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod laban » 04.09.2012 01:06

Ahoj,
tak to mě mě vcelku mrzí , že máš talik závad. u mě docela v pohodě, pokud by jsi nenapsal, že máš díru v " kůži " :P Ona to asi vážně není kůže a le jen polo, bo pravá by se tak lehce netrhla. Tam není ani co podkládat, jde jen o to, že je obstřihnutá kolem nějaké trubičky, a to vše zakrývyá plast. Když tam řidič nastupuje atp. tak je to místo namáhané. Bohužel koženka :roll: už nema kudy, tak se trhá a jde z kole VEN :thd: Zítra ( dnes ) na roční kontrolu laku tak to tam vpálím at maj co dělat ( + prorezlé šroubky na 5. dveřích,, a odtahující se zadní roletka n panoram. okně ) :x :drink:
Obrázek
laban Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (1)

Kia Sportage III (2011)
26020 km @ 7.9 l/100km

Příspěvekod Patrik1974 » 04.09.2012 12:40

KIASTORM píše:Na obdobnom fore v UK maju majitelia sportagu velky problem s tymto,pretoze okrem toho,ze sa im to trha,tak im ako predajcovia,tak aj vyrobca,KIA,tvrdili,ze si kupuju auta s plnohodnotnou kozou. Je to zahrnute v ich najvyssej vybave,za poriadny priplatok. Lenze to nie je koza,ale len napodobenina,imitacia koze. A kedze sa ich auta vyrabaju na slovensku,tak aj nasinec tam asi pravu kozu nenajde. Ale samozrejme si ju zaplati. Mna sa to netyka,lebo mam latku,ale keby som to mal stale mat roztrhane a x krat v servise,tak by som moc happy nebol a ziadal by som asi vratenie penazi a vymenu za calunene sedacky.

Je to takto aspon v cenniku ked som objednaval auto ja som bral polokozu, co je v cenniku za priplatok 350EUR polokozene calunenie sedadiel(latka - koza), cize pochopil som to tak ze operadlo a pod zadkom kde sa sedi mam latku a ostatne kozu. Ale ked som to pozeral koza to nie je kde ma byt koza je to len synteticka koza. A za 990EUR je v cenniku uvedene kozene calunenie sedadiel co chapem ze to je potiahnute cele cize aj tam kde sa sedi a aj operadlo ale podla mna to tiez koza nie je. Ale musim dodat, ze sa mi nic netrha. Zatial a nastupujem a vystupujem z a do auta niekolkokrat denne.
Kia Sportage III ( MY 2012), 2.0 CVVT,2WD, Cassa White, EX+príplatková full výbava.
Obrázek
Patrik1974 Muž
Fanda vozů Kia

Kia Sportage III (2012)
49800 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod laban » 04.09.2012 14:19

Dneska jsem byl v salonu ( z důvodu roční kontroly ohledně záruky na prorezavění, napřed se díval do papírů a chtěl mě poslat domu, ale když jsem mu ukazal pokyny v servisní knížce tak kývnul ) a díval jsem se na novou sportage, která měla taky polokuži. Já mám ten konec pouze ustřihnutý a schovaný za tím plastem, a u nových už tam mají kousek nad tím ustřiženým koncem prošitou čáru, která má evidentně zabránit roztržení :huh:
Obrázek
laban Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (1)

Kia Sportage III (2011)
26020 km @ 7.9 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Závady