Nová Kia Sportage SL/SLE-Zkušenosti a poznatky z provozu..

Re: Nová Kia Sportage SL/SLE-Zkušenosti a poznatky z provozu

Příspěvekod ku8as » 30.08.2012 12:40

Zdravím všechny kolegy :CZ: :SK: , zde v klubu. Dnes jsem si vyzvedl na prodejně novou Sportage MY2013 1.6 GDi Comfort plus v bílé barvě.

Všem vám moc děkuji za vaše příspěvky, jelikož jsem se víceméně rozhodl pro KIA z 99% díku tomuto fóru, resp. díky tomuto vláknu.

Doufám, že jste všichni s volbou spokojeni a doufám, že i mě bude auto dělat stejnou radost jako vám všem.

Mnoho štástných kilometrů vám všem a hezký den.
Jakub
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
KIA Sportage III 1.6 GDi, MY 2013, Cassa white, Comfort Plus
ku8as Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Beda » 30.08.2012 12:49

To nas tesi, ze toto forum slouzi k dobre veci 8-)
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
Beda Muž
Administrátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1)
9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

Příspěvekod lubos761 » 30.08.2012 13:29

To ku8as :
Dobrá volba, nebudeš litovat... :D Tak ať ti dělá Sportage jen samé radosti. Přeji šťastné a bezproblémové km !!!!
lubos761 :kia: :CZ:
Kia Sportage 2.0 CVVT, Comfort +, r.v. 2011, orange techno, xenony, park.asistent, 17"kola,
lubos761 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (2)

Kia Sportage III (2011)
13500 km @ 9.0 l/100km

Příspěvekod ku8as » 30.08.2012 14:23

Mockrát děkuji a i Tobě přeji bezproblémové ježdění... :thu:
ku8as Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod fetko » 30.08.2012 14:48

ku8as:

Ty mas uz MY2013? Ako pozeram na stranku :kia: na :SK: je stale iba cennik pre MY2012. :?
KIA Sorento 2,2 CRDi, výbava Platinum + sivá metalíza Platinum Graphite, AT
fetko Muž
Přispěvatel fóra

Kia Sorento III (2017)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod ku8as » 30.08.2012 15:01

To fetko:

No prodejce tvrdí, že je to MY 2013, na smlouvě to také mám... Tak nevím... ale prý se tam nic nezměnilo. Ani jako mezi 2011 a 2012 tlačítko výstražných světel.... Tak nevím.... :?
ku8as Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod KamZehr » 30.08.2012 15:34

@ku8as
Tak vítej mezi nás a ať si Sporťačka slouží, dobrý výběr. :thu:
KIA Sportage III 1,6 GDi - 6/2011 - prodáno
Hyundai Tucson 1,6 T-GDi - 09/2020
KamZehr Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Hyundai Tucson (2020)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod spido11 » 30.08.2012 16:21

tak vitaj medzi nami a užívaj si sportage.
od marca už o nej vieš asi veľa :thu: :D Teraz si ju aj "ošaháš"
PS : aj U2 je :thu: :thu: :thu: ;)
Kia Sportage III (2011) 1,7 CRDi - kúpené 01.03.2011. Predané 09.12.2016
Octavia III 1,6 TDI (11/2016) biela - kúpené 09.12.2016
spido11 Muž
KIA Family

11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (6) TOP sponzor (1)

Skoda Octavia III (2016)
100000 km @ 4.9 l/100km

Příspěvekod mir.jar » 31.08.2012 07:23

aj ja ti gratulujem k novemu autu :drink:
Kia Sportage 2011, 2.0 CRDi, predny nahon, vybava EX + doplnok: cuvacia kamera, GPS, subwoofer, stredovy reprak
mir.jar Muž
KIA Family

10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (3)
Nejvzdálenější účastník srazu (4)

Kia Sportage III (2011)
70000 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod ku8as » 31.08.2012 08:41

to spido11:
jj rozmýšlel jsem se delší dobu... první etapa byla právě na konci jara, pak jsem vychladl... ale nakonec jsem se k původní volbě vrátil...

U2 jsou super.. :thu: :thu:

to all:
všem moc děkuji a i vám všem přeji ještě jednou mnoho a mnoho kilometrů bez nehod a problému - tak jak je tomu doufám zatím u všech... :thu:
ku8as Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod Mikulda » 03.09.2012 19:39

Tak už sem tady po dlouhý době a všechny zdravím mám taky sporťačku v základu už přes rok tak bych se chtěl podělit o své zkušenosti shodou okolností měla manželka s Kiou nehodu nadali jí přednost na křižovatce naštěstí to odnesli jenom oboje dveře u řidiče ale proč o tom mluvím. Auto sem si přivezl ze servisu a neustále se mi objevovala voda za těsněním na tom místě pod dveřmi u řidiče jak je tam ten nášlapný plast na prahu, samo že mě dali starý lišty a těsnění původní. Na mou urgenci vše vyměnili a voda stále. Nebudu tady uvádět jak sem si doslova musel vybojovat pozornost aby mě dali vše nové bylo by to na dlouho.Ale jdem k podstatě problému. Musím ještě podotknout že jsem docela technický typ takže sem se už ani neobracel na serviz a dveře sem odstrojil sám a kluk mi na ně stříkal vodu zjistil sem že voda protýká těsněním skla (stříbrná lišta) a dostává se do druhé odtokové drážky odkud odkapává (potud vše správně) otvorem za druhé vnitřní oplechování a kape na reprák a odtud stéká na již zmíněný nášlapný plast za první těsnění dveří. Možná by mi nevadilo že se voda dostává za první těsnění ale já si myslím že na repráku a zde vedoucí elektro instalace nemá co dělat. Samozřejmě že mě napadla otázka proč to nezatýká do dveří u spolujezce a to víte že sem odstrojil i tyto dveře.Zjistil sem že dveře u spolujezdce jsou samozřejmě nové a jsou uvnitř zakryté fólií která je zalepená černou hmotou něco jak lepící asfalt. Takže je to dokonale utěsněno a co myslíte že sem tam viděl, ano za fólií byla vlhkost (musím říci že tam nebylo vody mnoho ale také nepršelo a vozidlo garážuji. Já si myslím že je to technický problém který by měla Kia osdstranit. Oznámil sem to servisu a prý budou vše konzultovat na nějaké poradě. Já si sehnal tu lepící hmotu vzal sem igelit uvnitř sem udělal díru a tak sem se dostal za tento igelit který sem poté nalepil zevnitř vnitřního oplechování ( toto sem udělal u obou předních dveří)samozřejmě pakárna ale už mi tam neteče. No zadní dverě jsem ještě neodstrojil ale konstrukčně jsou možná jiné tak tam je to snad vpořádku, ale taky se na ně podívám až bude čas. Jestli má někdo nějáké kontakty na Kiu či ví něco o tomto problému tak prosím dejte vědět ať máme vše vpořádku u našich miláčků. Zatim Vás všechny zdravím a čekám na reakce.
Mikulda Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod marvin » 03.09.2012 22:53

No ja som z mojej Sportage vytriezvel dosť rýchlo... Po 3 a pol mesiaci a cez 5000 km auto funguje v podstate ok a bez problémov, to sa zase nemôžem sťažovať, akurát spotrebu mám nejakú vyššiu, momentálne 6,8 (mám 1.7 Crdi), z toho je ale tá "väčšia polovica" odjazdené po diaľniciach a tam tento motor pri 130 kmh žerie tak 7-8 l, teda aspoň mne, čo nie je málo. Po BA som mal chvíľu aj pod 6,0 ale potom sa začal regenerovať DPF a bolo po dobrej spotrebe...
Čo ma však štve najviac a dosť mi to teda kazí dojem z nového auta je spracovanie interiéru a rôzne pazvuky v ňom... :cry: Neviem, či práve na môj kus použili zrovna to najhoršie lepidlo čo mali, ale pri prejazde ostrých nerovností mi to "lupe" odniekadiaľ z pravej strany, neviem ale prísť na to skade presne... okolie navigácie si po zatlačení zavŕzga tiež a tak isto ten kruh okolo radiacej páky je úplne rozvŕzganý, čo ma však štve najviac, tak na iných autách nie, aspoň v tých vystavených v autosalóne, tam je ako z jedného kusu... (áno, bol som si to overiť :) ) Keď si nájdem čas, tak s tým asi zájdem do servisu, aj keď je veľká šanca, že ma s tým vyhodia... A ešte dosť vibrujú opierky predných sedadiel, čo by tiež nemuseli...
Čo je však paradox, najhoršie to bolo v tých horúčavách, následne ked sa ráno ochladilo, auto bolo ako vymenené - minimum vŕzgania... Nemalo to byť skôr opačne ? No uvidím v zime, to bude tipujem zase druhý extrém. (A poznámka - v autosalóne bol chládok...)
Fakt škoda týchto "maličkostí", kazí to dojem z nového auta.
Kia Sportage 1.7 Crdi EX
marvin Muž
Uživatel fóra

Kia Sportage III (2012)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Mikulda » 04.09.2012 05:52

Tak to vrzání nemám jediné co mě vrzalo byla opěrka a tu stačí podlepit páskou tu packu.
Mikulda Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod mir.jar » 04.09.2012 08:58

Mne nic nevrzgalo ani nevrzga. Par krat som sa zlakol ked som pocul klepanie a podobne zvuky, ale vzdy to bolo nieco volne pohodene v aute.

EDIT:
Co sa tyka spotreby tak tu zacinam citi zmenu a zacalo to niekedy medzi 15 000-18 000km. Mam pocit, ze to zerie o 0,5 az 1l menej.
Moj rekord je ked som siel na chalupu asi pred 2 tyzdnami. Boli plne cesty tak som siel kludne, bez obiehania a snazil som sa ist na spotrebu,
cize brzdenie motorom, plynule rozbiehanie a nechaval som si odstup na plynule reagovanie. Priblizne 50km tam a 50km spat.
Spotreba 5,3l :shock: ... to som fakt cumel.
Kia Sportage 2011, 2.0 CRDi, predny nahon, vybava EX + doplnok: cuvacia kamera, GPS, subwoofer, stredovy reprak
mir.jar Muž
KIA Family

10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (3)
Nejvzdálenější účastník srazu (4)

Kia Sportage III (2011)
70000 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod KIASTORM » 04.09.2012 09:29

Mozno by si mal ist reklamovat palubny pocitac :D
Kia Sportage 1.7CRDi Sand Track+coolove svetla+Turbo GDI maska :-)+Stebel TM80 Magnum horn
KIASTORM Neuvedeno
Fanda vozů Kia

3. místo (2)

Kia Sportage III (2011)
82000 km @ 6.3 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Sportage