Zdravím všetkých na fóre.
Páni a dámy! Som sa k vám dovolil zaegistrovať lebo neviem ako riešiť problém našej kiuše. Sportage 2,0 CRDi 4WD manuál. RV 2011 najazdených 53000. Doteraz ABSOLúTNA SPOKAJNOSť. Začalo to dierou v hadici chladiaceho systému. Mohla ju prederaviť aj kuna lebo mám dokúsané káble od batérie a strešnú antému. Hadicu mi vymenili skutočne rýchlo a ochotne v servise. Pohoda. Jazdím dlhšie vzdialenosti 700 km 1- 2x týždenne. Počas jazdy prestane zrazu motor ťahať. Plyn sa dá ubrať dokonca aj trochu pridať a ďalej nič môžem tlačiť koľko chcem. Auto pri tom spomalí alebo maximálne tak tak udrží tempo. Celé to trvá 15-20 sekúnd a zas sa preberie a ťahá svižne ako obyčajne. Hlavne pri predbiehaní je to dosť nebezpečné. Občas mi zasvieti aj kontrolka motora ale po čase zas zhasne alebo už ako pravidlo pred cestou do servisu . V servise v Nemecku mi po diagnostike vymenili akýsi ventil vo výfuk. potrubí (neviem tú skratku) ale motor to robí ďalej. Chyba sa nedá aktívne vyvolať. Prichádza úplne spontánne snáď viac keď idem do kopca alebo z kopca. Bol som odvtedy už 4x v servise - nenašli ani u nás ani v Nemecku nič. Na personál sa ale nesťažujem musím uznať vždy ochotní, príjemní a aktívni. Mechanik v Nemecku najazdil na nej 60 km ale ani raz chybu nezaregistroval. Mne to nieked urobí 6x za 100 km inokedy ani raz... Ale porucha trvá. Vedel by mi dakto poradiť? Za každý názor vopred ďakujem. Rado