Já to mám v Hondě tak, že jsem celou tu podlahu co je v ní uložena i rezerva, tedy ti vanu a plech co je pod kobercem zavazadlového prostoru vytlumil bitumenovými pláty, co jsou určené na audio a to potom celé nastříkal Body 950, Tím se ten plech i s tou vanou zpevnil. Vanu jsem vylepil ANS pěnou, molitan s jehlany. Ve vaně je normálně rezerva a prostor je vyložen tlumícím rounem. Jen tak lehce, aby docházelo k útlumu vln a neodrážely se. Takže žádné pořádné napěchování. No a nad tím celým je MDF deska, která pokrývá celou podlahu kufru. V ní je připevněn subwofer, který košem trčí do té rezervy. Ta samozřejmě musí být otočena tak, aby venek disku rezervy byl dole. Tím pádem jsem získal prostor pro koš. Zesík jednokanál můžeš také umístit pod tuto desku, která tvoří dno zavazadelníku. Na podlahu na silikon-lepidlo jsem připevnil nějaké ty hranolky, do nich dal matky co se zatlučou do dřeva a k nim potom přišrouboval to dno s MDF desky potažené kobercem na čalounění i se subwoferem. Kufr se zmenšil asi o 5 cm na výšku. Jen nezapomeňte udělat poklop nad rezervou, ve kterém je umístěn ten subwofer, aby jste se dostali k rezervě. A okolí vany, která tvoří ozvučnici utěsnit, aby nedocházelo k akustickému zkratu. Jako subwofer jsem použil osvědčený dvoucívkový Hertz 250. Tedy 25cm a zapojil do 2 ohmů do série. Tento subwofer má velmi dobrou citlivost 96dB. Takže oproti 89dB subwoferu dokáže hrát cca. 2 x silněji se stejným výkonem. Pokud by byly oba subwofery identické, jen měly jinou citlivost. Jednoduše zpevnit podlahu, na to MDF desku-udělat dno zavazadelníku, otvor pro rezervu a do tohoto deklu dát subwofer. Nesmí mít hluboký koš. No a hraje to jedna báseň. Jenže pak zjistíte, že asi ty seriové repra nejsou nic moc a chcete zesák atd atd.

Ale to jde řešit také jen vyměnou reproduktorů, kdy dáte repra alespoň o 3 dB s větší citlivostí (pozor na kalotu výšek, nejlépe hedvábí) a vytlumením prostoru dveří. Nejjednodušeji polepit bitumenem a za repra dát Dynaxorby od Dynamatu. A samozřejmě zpevnit uchycení reproduktorů. No ale takhle se dá pokračovat dál a dál, např tlumit potom podlahu a střechu a ......

Jo subwofer vybrat takový, který má nejen onu zmiňovanou citlivost co nejvyšší, ale také se kouknout na doporučený objem ozvučnice. Dívejte se na closed! Basreflex a jiné potřebují o hodně více objemu a nejsou moc vhodné do podlahy do rezervy.! Já měl kdysi v kufru aktivního Blaukpunta bassreflex 70W RMS a musím říci, že mi to přišlo jen jako nepatrné zlepšení. Jo a nejsem TUC TUC magor, co musí mít v autě rachot jak...jak se u náš říká jak CIP!. Ale trochu tlaku a hlavně nerezonující a nezahuhňané, čisté basy. A o tom je ten výkon a dobré vytlumení. Ale jak jsi podotknul, musíš si vše zhodnotit sám. Jen jsem chtěl ukázat, že to není tak těžké udělat. Do dna je to lehčí, než dělat laminatovou vanu na bok zavazadlového prostoru.

A stačí 20-25cm subwofer.