Ceed II vs Ceed I (kvalita)

Trápí Vás něco na voze?

Ceed II vs Ceed I (kvalita)

Příspěvekod jean » 26.01.2013 23:12

Zdravim,
přemejšlim o koupi Ceedu SW 2012 gdi 1.6 (exclusive + ultra 1), jen mě trochu zarazili problémy zmiňované na tomhle fóru. Typu neslícovaná kapota, lak co se dá setřít hadrem, rez na 5. dveřích apod. Může tu někdo porovnat kvalitu nový a starý verze? Tím se nechci dotknout těch co mají první verzi :no:
Popřípadně jestli ti s novou už narazili na nějaký problémy.
Díky!
jean Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: Ceed II vs Ceed I (kvalita)

Příspěvekod snike » 27.01.2013 01:46

Měl jsem jak starého Cee´da garage_vehicle.php?mode=view_vehicle&CID=16 tak od listopadu mám i nového garage_vehicle.php?mode=view_vehicle&CID=1174 ;) Ani jeden tebou popisovaný problém mne na minulém Cee´dovi nepotkal ;) Nějaké technické problémy samozřejmě byly, ale vše vyřešeno v záruce. S novým Cee´dem zatím technické problémy nejsou :thu: ... a doufám, že tomu tak bude i nadále :yes:
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 8.666 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
8666 km @ 0 l/100km

Příspěvekod William » 27.01.2013 08:46

Pro mě ceed I byla jedním slovem katastrofa,koroze 5tých dveří ve žlábku pod oknem po roce,3x vyměna palubky kvůli boulím,která pak vrazala a nikdy už to nebylo ono,výměna kazového čalounění dveří u řidiče,kapota měla slicování trošku nestandartní,nehledě na těsnící gumy u ní směrem k oknu po krajích které neseděli,poškrábané okno i když jsem si dával pozor,stěrače vyměnil za bosch,občasné neindifikovatelné bouchnutí zezadu na které jsem nepřišel,hůře to topilo,netěsná manžeta poloosy,rádio samo začlo vyhlédavat jinou nejsilnější stanici nějakou CR2,kterou jsem ani neměl v seznamu AF apod.bylo vyplé,restartoval jsem,ale nic nepomohlo,rádio celkově slabé,plast.krytky přihrádek v kufru z nekvalitního mat-šáhlo se na ně jen vysavačem a hned to bylo poškrábané,sice maličkosti,ale bylo jich hodně,ale jinak mě to nikde nenechalo .... ceed sw II je uplně jiná liga,ani se tomu nechce věřit,mám sice teprve 2500km,ale zpracování,použité materiály,jízdí vlastnosti-lépe sedí,je to takový koráb,chybička-odlepuje se krycí průhledná samolepka vzadu vlevo u prahu,když se otevřou dveře a občas se nevrátí páčka blikačů po projetí menší zatáčkou,přivelkém zatočení to nedělá,přisuzuji to zimě a neochozenosti-uvidíme a ostřikovače při vyšší rychlosti potřebují více vody než se to očistí,starý ceed se při přezazení s 1na 2 ze začátku než se to zajelo jakoby propadl,nyní je to lépe zpřevodované a řazení perfektní
KIA cee´d SW II JD 1,4 CVVT Exclusive+zatmavení zadních oken+kožené potahy
William Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Bydliště: Severní čechy-okres Litoměřice  Czech Republic (cz)
2. místo (1)

Kia cee'd SW II (2012)
160000 km @ 6.7 l/100km

Příspěvekod jean » 27.01.2013 15:47

Díky za postřehy! Jestli bych mohl ještě jednu otázku, jak je auto komfortní při dálničních 130? (1.6 gdi) Co jsem jel testovací jízdu tak mi chvílemi přišlo, že je v kabině poměrně velký hluk. Buď aerodynamický (od zrcátek?) nebo od pneu. Nevim jestli to můžu hodit na zimní pneu nebo špatnou dálnici.
Máte na autě také standardně dodávané hankooky?
Díky.
jean Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod HarvyM » 27.01.2013 17:25

Ja jezdim kazdy den po dalnici a pri 150 km / hod se normalne bavime takze pohoda. Mam tam tedka zimace viz. nize v popisu. Hluku rikam az tak okolo 170 a nebo kdyz jsou otacky nad 4500
Nová Kia Cee'd SW, 1.6 GDi, Exclusive (2012) Obrázek; Hyndai i30 kombi N Line, 1.5 TGDi Mild hybrid (2023) Obrázek
HarvyM Muž
KIA Family

12. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd SW II (2013)
235000 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod Tony » 28.01.2013 15:46

no já mám zkušenosti jen se starým (pomalu 100 000km) a musím říct, že dobrý. dal bych mu asi jako ve škole známku 2-3. být tebou tak bych šel ale už určitě do nového (moderní design, nové prvky výbavy, vychytané věci z minulého modelu,...). jen pozor na motor! vždycky raději silnější než momentálně potřebuješ. pokud máš hluboko do kapsy tak raději ožel nějakou luxus kravinu vevnitř ale kup silný motor. toť moje rada ;-)
Tony aka FUCKER LUCKER in CoD World and LUCKER1984 in WoT
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod Tony » 28.01.2013 15:51

a k tomu hluku, od 130 nahoru roste hladina hluku dost rychle. jasně že záleží na pneumatikách (hankook rovnou vyhoď), ale pak i na odhlučnění podběhů (to má lepší nový ceed), nastavení zrcátek,...

osobně ale musím říct, že podvozek (alespoň na starém) je dost dobrý. mám sice nadstandard gumy (225 17´´pirelky a v zimě 205 16´´ goodyear) ale nestalo se mi, že bych dostal smyk nebo že bych na cestě nějak lítal. Např. dneska na dálnici = neprotaženo, namrzlá břečka. I tak jsem si dovolil v klidu jet levým 120 a bez problémů. Prostě jistota. Pak jsem sedl do služební fabky II (1,9tdi) s cenou jako to moje a měl jsem co dělat abych do té Ostravy dojel celý... to asi k tomu "nekvalitnímu" podvozku jak se v některých "nezávislých" časopisech píše :D
Tony aka FUCKER LUCKER in CoD World and LUCKER1984 in WoT
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod ohen10 » 28.01.2013 16:36

Ja mam tiez ceed po FL a nemam co vytknut. Hluk od kolies ano, je to horsie odhlucnene, ale kvalita materialov a vsetko okolo, zatial spokojnost. Samozrejme podla mna v prvom rade zalezi, na aky kus narazis.
Poznam pripady, ked si niekto kupil mercedesa a mal s nim stale problemy a aj problem s riesenim. A na druhu stranu, niekto si kupi daciu a nema s nou ziadny problem.
Takze drzim palce pri vybere a sice mne osobne sa nova az tak nepaci (ale je pekna) a asi by som pozeral aj ine automobilky, urcite ta nova ceedka ma niektore vychytavky a vraj aj kvalita materialov je na lepsej urovni. Urcite prredpokladam, ze tam bude pokrok oproti predchodcovi. :thu:
Akustické vlny, šíriace sa zo zdroja v ľudskom hrdle, sa odrazia od bariéry geologického pôvodu so silou adekvátnou k pôvodnému impulzu. (Ako sa do hory volá, tak sa z hory ozýva.)
ohen10 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2009)
152000 km @ 6.0 l/100km

Příspěvekod jean » 30.01.2013 18:31

Tak mam objednano. Diky vsem za odpovedi.
Jen na to budu cekat mozna az do cervna :-( A to sem si myslel ze je krize a ze auta nikdo nekupuje.
No snad si za par let nebudu trhat vlasy ze sem si nepriplatil za golfa :-)
jean Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod MP1 » 30.01.2013 23:41

Ja mám Ceed prvú generáciu. Mám ho cez 5 rokov, 70000 km a nič vážne som zatiaľ neriešil.
Vadné kusy sa nájdu u každej značky.

Ja si osobne myslím, že Ceed niečo znesie.
Kolega jazdí na služobnom Ceede do Nemecka a to auto stále ešte jazdí.
Má už najazdené cez 600 000 km. Majú vo firme tri Ceedy, jazdia Nemecko non stop.
ED 1.6 CVVT automat / JD SW 1.6 GDI automat / JD FL 1.4 CVVT / CD 1.4 T-GDi/ Proceed 1.4 T-GDi / XCeed 1.5 T-GDi Gold / Xceed 1.5 T-GDi GT-Line a Proceed GT
MP1 Muž
Fanda vozů Kia

Kia XCeed (2023)
18000 km @ 6.5 l/100km

Zpět na Závady