unik oleja

Motor, spojka, převodovka a vše kolem.

unik oleja

Příspěvekod radek1910 » 02.03.2013 23:39

ahojte kia -ci...
dnes som si umyl plastove casti pri motore aj nalestil a vsimol som si unik oleja vzadu za motorom... uz som si to vsimol aj davnejsie asi cca pred rokom ale dnes som to postrehol zase.Pred rokom som to miesto odmastil odmastovacom na motor a teraz som si vsimol zase mastnu tu cast aj cast karoserie... prikladam aj fotky... :?
nie je to nahodou bok motora kde je rozvodova retaz? asi pred mesiacom som dolieval 2 deci oleja .... ale roky pred tym som nedolieval nic... mozno to bolo aj tym ze som pred mesiacom bol v Tatrach sa lyzovat tak som po dialnici rubal 120km no neviem... na fotke IMAG0536 ako je ta cervena sipka tak v lavo vzadu ... auto mam 1.4 r.v. 2009 77.2 kw najazdenych cez 47 000 km... vsimol si to niekto z vas? do servisu skocim asi niekedy cez tyzden ale ci nahodou niekto nevie co to moze byt... ked ze mam uz lpg tak urcite sa budu vyhovarat na lpg ...

ak niekto to tu uz riesil alebo nieco podobne tu uz pisal sa ospravedlnujem nechcem spamovat :oops:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
radek1910 Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2009)
150000 km @ 6.5 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: unik oleja

Příspěvekod radek1910 » 04.03.2013 20:22

ahojte kia - ci...
dnes po navsteve servisu a kontrole motora mechanikom som dostal take info....

-je to bezny jav ze z motora niekde nieco netesni a unika olej ked s motorom nic nie je nic sa nedeje a vsetke auta to maju ci 1,4 alebo 1,6 benin alebo diesel... niekde mastny flak na motore ako je spoj alebo ako je nejaka skrutka... treba to odmastnit - postriekal s wurth-om a odmastil mi to miesto ,ale zase ked si spomeniem na moj fiat r.v.99 a feldu r.v.99 a oktavku r.v.2003 tak take nieco som na boku alebo v zadu motora nevidel ziadny olej alebo nieco ine....vsetko mi tesnilo niec mi neunikalo ziadna kvapalina a ziadny olej ale zase kia ma asi inu konstrukciu motora... povedal som mu ci to nahodou nebude cast motora ako je rozvodova retaz aby nedoslo k poskodeniu motora... on na to ze uz v MI mali tento pripad s preskocenou rozvodovou retazou ale to nastalo pri zlom podradovani z 5-ky do 3-jky ale ze to dali ako vyr.vada retaze ale s tym ze robotu platil majitel... dali to ako reklamaciu na spokojnost majitela....- zakaznika...

tak fakt neviem ci ma neodbil len tak ze je to normalne ze je to bezny jav alebo je to nejaky problem ale on sa tomu nechce zapodievat tak to fakt neviem...

ale ako tak sledujem okolo seba dianie tak sa potvrdzuje pravidlo ze KAZAL PAN SPRAVIL SAM... ze nastane doba ze kazdy majitel si bude sam servisovat a opravovat nielen auto ale aj ine veci .... :yes:
radek1910 Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2009)
150000 km @ 6.5 l/100km

Zpět na Motory / Pohonné ústrojí