Štartovanie

Trápí Vás něco na voze?

Re: Štartovanie

Příspěvekod Berka » 03.01.2010 15:15

To že imobilizér nemusí správně fungovat pokud budu mít u klíče od auta nějaké další předměty (klíče, klíčenky atd...) jsem byl již dříve upozorněn v jiném servisu, ale dodnes jsem žádný takový problém neměl.
Myslím že to nesouvisí s problémem že jde auto špatně nastartovat a pak se motor třese "jak ratlík". Imobilizér určitě neovlivní následný běh motoru. Takto běží motor který má málo paliva. Zřejmě je tam nějaký čas nízký tlak v palivovém vedení.
Subaru Outback 2.5i Executive
Renault Megane Grandtour GT 1.6 TCE EDC 151kw - prodáno
ceed II 1.6 GDI FIFA 99kw - prodáno
ceed SW 1.6 CRDi 85kw - prodáno
Berka Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)

Subaru Outback V (2018)
0 km @ 0 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod milous » 02.02.2010 21:15

To mě fakt dostalo,připadal jsem si jako týden z autoškoly.Dříve Filda,nyní RIO - normálně jsem si nastartoval do běžícího motoru.Jsem osel že se mi to stalo,ale dost mě vyvedlo z míry,že to vůbec jde!!! Milouš.
KIA RIO , 1 399 ccm, 07/2007 , stříbrná metalíza.
milous Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod vegas » 02.02.2010 22:01

Nechaou dnešní servismany, pokud nic neukáže diagnostika, tak vemu do ruky obyčejnou zkoušečku. pokud ti auto jede na 3 valce, tak:
1: špatná svíčka, vytahnout zkontrolovat
2: nejdeporoud do svíčky, špatná cívka, kontakt, nebo kabel
zkusit proměřit.

Na meganu jsem měl stejný orioblém, občas motor jel na 2,3 valce, byla špatná cívka
vegas Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2009)
25000 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod pavelm » 07.08.2011 17:04

Ahoj,já mám taky problém - podobný. Stane se to někdy 3x za den a nebo taky 1x za týden. Nejde nastartovat třeba až na potřetí nebo taky napošestý.Chová se to jako když není benzín - samozřejmě servis na nic nepřišel a závada se u nich neprojevila.Koukali na svíčky a prý byly začouzený ,tak je očistili a dali zpátky neboť v době garančky bylo najeto cca 18000 a na svíčky se najede mnohem víc už nevim kolik říkili cca 60000 nejsem si jistý,ale fakt je ,že se mi to znovu stalo až za měsíc po té garančce, ale přece nebudu měnit svíčky (poprvé tozačalo asi když bylo najeto cca 95000 - takže problém bude někde jinde (1.4 benzín)
pavelm Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod only_one » 08.08.2011 14:27

starý Ceed prošel 2x výměnou kroužku imobilizeru co je u spínačky.. Několikrát nás auto nechalo. Když se nerozsvítilo auto s klíčem byla smůla a muselo se to zkouše tak dlouho dokud se immo nechytnul. Občas to týden jezdilo bnez poruchy a pak denně zlobil. 3x sem jel do servisu, 3x mě vyhodili že nic nenašli... až jednou sem je nechytal :-D a technik nemohl odjet když si to šel "vyzkoušet" aby mě zase vyhodil a museli ho dostrkat do dílny.. Tak sem laškovně dodal - a teď už kuwa chápece co se děje když na závorách nemůžete nastartovat nebo vám to chcípne na křižovatce? :- ))
only_one Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod -Petr- » 09.08.2011 09:41

Tak takový "laškovný" přístup se mi velice líbí :thu: , mně to ta zablblo jen jednou a bylo to tím, že mi to chíplo v kopci (já prase zařadil 1, 4) takže se nebylo čemu divit a jak sem spěchal a rychle to chtěl znova natočit tak to prostě nešlo. Musel jsem chvilku počkat, než se z toho šoku auto probralo a od tý doby to zase maká normálně. Výraz toho technika bych chtěl vidět :D
Kia Ceed 1.4 SW, 66Kw. Béžový ďábel (LPG/benzín)
-Petr- Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod mbiron » 29.09.2011 06:56

Tak se pridavam k nestartujicim:
Po nekolika neuspesnych startech jak pise only_one jsem navstivil servis u nas v Moste. Bylo zjisteno ze je muj klic spatny a ze mi ho vymeni za novy. Pokouseli se ho znovu nahrat ale neuspesne. Jezdim zatim s druhym klicem a tato zavada se pozvolna ukazuje i u tohoto klice. 3. rijna jsem objednany do servisu tak budou asi menit nejen klicek ale onen krouzek.
mbiron Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)
Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod MILOKA » 07.03.2012 02:10

Zdravím pánové,
problém s imobilizérem mám od roku 2009-viz můj příspěvek do tohoto vlákna.Po výměně cívky-antěny snímače kódu v klíči,vypadalo vše ok.Po několika týdnech začaly opět problémy při startu motoru.Po zapnutí zapalování se někdy rozbliká kontrolka imobilizéru(autíčko s klíčkem),někdy ne.Většinou stačí nový start,ale někdy je třeba vyjmout klíček ze skříňky zapalování,znovu vložit a start opakovat.Závada se projevuje nepravidelně,takže pravděpodobnost výskytu v servisu je malá.Závada se projeví někdy 2-3x denně,poté třeba během týdne vůbec,takže reklamace v servisu je problém.
MILOKA Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod asusn61 » 07.03.2012 18:00

Ked riadiaca jednotka detekuje chybu a znázorni ju na prístrojovke,aj ked časom zmizne.Mala by táto závada ostať zapísaná v riadiačke a pri diagnostike by ju mal servisák odhaliť.A podľa toho konať.Ale vydím,že takáto vízia v Kia servise je v oblakoch :thd:
Kia Ceed 1,6 92kw
asusn61 Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod rIKI » 05.02.2013 08:11

Tak mě imobilizér selhal po čtyřech a půl roce totálně :o (předtím bez jediného problému). Po otočení klíčkem do polohy ON se hned rozbliká kontrolka imobilizéru a je konec, ani se nerozběhne palivové čerpadlo. Po chvilce kontrolka zhasne, při startování se opět rozbliká, motor samozřejmě nenaskočí. Od včerejška je auto v mém oblíbeném servisu, tak jsem zvědav, na co kluci přijdou.

Edit rIKI 25.2.2013:
Pánové v servisu přišli na to, že je vadná jednotka imobilizéru a vyměnili ji za novou.

Auto víc než týden jezdilo bez závady, ale v sobotu mě opět nechalo ve štychu - zase imobilizér.
Servis si auto odtáhl, tak uvidím, jak dopadne servisní pokus č. 2.

Edit rIKI 28.2.2013:
Závada č.2 byla dle informace servisu způsobena zoxidovaným vodičem ve svorkovnici, odstraněno poměrně rychle za dva dny.
Auto zatím jezdí, jen doufám, že se tyto poruchy typu oxidace el. spojů nebudou vyskytovat častěji.
Naposledy upravil rIKI dne 28.02.2013 20:45, celkově upraveno 2
Kia Cee´d SW 1.6 CRDi VGT EX 2008,žlutá Dakar
dlouhodobá spotřeba 6,3 l/100 km
rIKI Muž
KIA Family

6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd SW (2008)
115000 km @ 6.3 l/100km

Příspěvekod mbiron » 24.02.2013 12:56

Pridavam se k ostatnim a po cca 5 letech auto nenastartuje asi taky imobilizer. Rano jsem odklidil z auta snih, odjel do Baumaxu a po nakupu jsem uz nenastartoval ani s druhejma klicema. Zitra cinknu na servis co s tim :(
mbiron Muž
KIA Family

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)
Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod radek1910 » 08.03.2013 22:35

Ahojte ...chlapci..

aj ja mam taky problem zo startovanim aj sa mi rozsvietila kontrolka imobilizeru -baterku v kluci som si vymenil asi pred rokom ale aj tak som nemohol 2-krat nastartovat...
auto uz mam 4-ty rok a za ten cas som zo startovanim mal asi 6-7 krat problemy a pri tom startujem kludne bez stresu proste pohodak... :lol: vsuniem klucik a pretocim do polohy ked mi kontrolky zasvietia ako esp , imobolizer mazanie atd.. a ked mi zhasnu tak dam do 3-tej polohy a nastartujem....ale ako som uz pisal 6-7 krat sa mi to nepodarilo... a nemohol som nastartovat ci bolo jaro ,leto, jesen, zima ... takze v kazdom rocnom obdobi .... na diagnostike som bol za kazdym v servise - uz ked pridem do servisu tak technik s usmevom na mna ze ako ? ideme na diagnostiku? :D a ja ze nie gumy skontrolovat a nafukat... :lol: :lol: :lol: :lol: a inak to robia zadarmo tak naco si domov kupovat kompresor... :yes:

inak ma 1.4 77.2 kw r.v. 2009 a samozrejme lpg... v servise vedia ze ja startujem na benzin a potom sa prepne na lpg takze s lpg to oni nespajaju len nevedia prist na to co tomu je ...ale inak su sikovny - iba jeden mechanik....
radek1910 Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Kia cee'd (2009)
150000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod mbiron » 08.03.2013 23:00

JJ to jsem mel taky, vymena baterie v klicku nema na imobilizer vliv, zavada muze byt v klicku v te kosticce imobilizeru a nebo ve vysilaci imobilizeru, ktery je kolem spinaci skrinky antena, uz se to tu nekde probiralo
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
mbiron Muž
KIA Family

Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod Shimcao » 29.01.2014 11:39

Mam podobny problem....baterka toci a nic...vadsinou to skoci na supu,niekedy ani na desiatykrat,minule manzelka az vyslahala baterku.....pridem o 5 hodin z roboty a skocilo na prvykrat....
V pondelok idem do servisu,udajne to je problem s ukostrenim....dufam ze nic vaznejsie.A deje sa to zima aj leto,takze ziadna zavislost od pocasia.
Ak niekto vie poradit budem vdacny.
Shimcao Muž
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod jirmal » 04.06.2014 13:10

Stalo se mi úplně to samé loni na podzim. Dopoledne ujeto cca 6 km. Po obědě, cca 2hodinách, auto nechtělo nastartovat. Točilo normálně, ale nechytlo a vůbes nemělo snahu chytnout. Jako by bylo vypnuté zapalování. Motor 1,4 benzín. Jinak startuje ihned při prvním otočení bez ohledu na teplotu. Nastartovalo cca za několik minut, když jsem mu dal čas a přemýšlel co budu dělat. Situace se nezopakovala. Za cca 3 týdny jsem byl na roční prohlidce v servisu a požádal je o zjištění příčíny, o výpis dat z řídicí jednotky. Nic nezjistili, žádné vysvětlení neměli, snaha řešit nulová. Poslední událost ve výpisu měli, když jsem před 3/4 rokem měnil baterii a auto bylo bez elektřiny.
Mám podezření, že se nějak špatně autentizoval (přihlásil) čip v klíči k imobilizéru. Nicméně tato událost by měla být zaznamenána v řídicí jednotce.
jirmal Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2008)
7200 km @ 6.9 l/100km

Předchozí

Zpět na Závady