Nová Kia Sportage SL/SLE-Zkušenosti a poznatky z provozu..

Re: Nová Kia Sportage SL/SLE-Zkušenosti a poznatky z provozu

Příspěvekod mir.jar » 21.03.2013 10:54

skilla píše:... Navigace také není na škodu (jednou za čas zaplatíš update - nebo využiješ udělátka z netu) a couvací kamera (je standarně v Ex) je véééélmi užitečná. ...

Ex nema cuvaciu kameru, tu treba dokupit
Kia Sportage 2011, 2.0 CRDi, predny nahon, vybava EX + doplnok: cuvacia kamera, GPS, subwoofer, stredovy reprak
mir.jar Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (3)
Nejvzdálenější účastník srazu (4)

Kia Sportage III (2011)
70000 km @ 7.5 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod skilla » 21.03.2013 13:14

Parkovací kamera byla u výbavy Ex ve standardu. Objednával jsem v lednu. Teď jsem koukl do ceníku na stránkách Kia.cz a "parkovací kamera, elektrochromatické zpětné zrcátko se zobrazením obrazu z parkovací kamery" je ve standardu u této výbavy. Za příplatek 20 tis je možno ji přidat u Comfort plus. U jiných verzí to pak zřejmě možné není. Nevylučuji ale, že může být rozdíl ve standardní a příplatkové výbavě třeba v :CZ: a na :SK:
Jsme součástí systému, kterému vyhovuje nulová zodpovědnost.
skilla Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sportage III (2013)
1000 km @ 8.1 l/100km

Příspěvekod zapp » 22.03.2013 00:10

CZninja píše:První tisícovka za námi, spotřeba dle PP 8,1, ve skutečnosti o litr víc :?
Obrázek

po litru nemuzes vyvozovat zadny zavery, je treba pockat az se motor zajede, coz bude jeste tak 9 tisic km trvat ;)
Naposledy upravil zapp dne 25.03.2013 22:50, celkově upraveno 1
zapp Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod mario20 » 22.03.2013 18:10

Meral som spotrebu, podľa PP 6,6l, v skutočnosti 6,62l. Nechce sa mi ani veriť že to bolo tak presné. Na benziňák je to super, uvidím ako to bude nabudúce. Včerajšia celodenná jazda dokonca skončila podľa PP 6,3l.
Kia Sportage III 1.6 GDI - 9/2010.
mario20 Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia Sportage III (2010)
27000 km @ 0 l/100km

Příspěvekod pegas » 22.03.2013 22:05

Ahoj. Skusim opísať môj problém s PP. V Novembri 2012 bol vymeneni "CMU" lebo nefugoval TRIP a ukazovalo priemernu spotrebu 7,3 l aj po prejdení 3000 km.Po vymene mi ukazuje priemernu rýchlost 28 km /h a priemernu spotrebu 8,7 l. Ani po prejdeni dalších 960 km sa spotreba nezmenila. Či idem brzda -plyn ,alebo podohodova jzda ,nič sa nemení.Ako Vám ukazuje priemernu spotrebu??? Od križovatky po križovatku, alebo po prejdeni určitého počtu km.
KIA Sportage 2012 LX 1,6 GDI Sírius silver
pegas Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod lubos761 » 22.03.2013 23:48

Podle mně se průměrná spotřeba podle PP při najetí velkého množství km mění jen velmi pomalu. Je to vlastně opravdu průměr všech najetých km a tím pádem občasná rychlá nebo pomalá jízda nemůže okamžitě změnit hodnoty. Velmi jasně to dokazuje situace, kdy po natankování a vynulování PP se spotřeba mění velmi rychle v závislosti na režimu jízdy.Poté se zvyšujícím nájezdem km se průměrná spotřeba ustaluje na nějaké hodnotě a už se moc nemění. Průměrná spotřeba se počítá od resetu do resetu. I když jsou hodnoty spotřeby na PP nastaveny výrobcem dost optimisticky, má větší vypovídající hodnotu spotřeba dlouhodobá. Proto jsem už několik měsíců spotřebu neresetoval. Jen pro vlastní potřebu resetuji ujeté km.
lubos761
Kia Sportage 2.0 CVVT, Comfort +, r.v. 2011, orange techno, xenony, park.asistent, 17"kola,
lubos761 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (2)

Kia Sportage III (2011)
13500 km @ 9.0 l/100km

Příspěvekod pegas » 26.03.2013 18:26

Dik za odpoveď. Je to tak.Čím viac Km. tým pomalšia odozva na spotrebu.
KIA Sportage 2012 LX 1,6 GDI Sírius silver
pegas Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod fetko » 02.04.2013 20:28

blades píše:
fetko píše:spido11 zda sa, ze je to rovnaky problem - odstavajuci tapacir v oblasti tretieho brzdoveho svetla pod piatymi dverami (kufor) pod strechou.

Dnes som bol v servise (bol som si po stickerfix na opravu drobnych skrabancov) a tam som sa popytal na tento problem s nepriliehajucim tapacirungom.
Servisny technik to prezrel, hned vedel, o co ide a objednal ma na buduci tyzden.
Nevedel presne povedat, ci pojde o komplet vymenu tapaciru strechy (praca na 2-3 dni) alebo bude stacit to zalepit (praca na 1 den).
Vraj pozrie este to TSB, ktore o tomto pojednava a da mi vediet.

Tak tento problém som spozoroval aj ja - odstavajuci tapacir v oblasti tretieho brzdoveho svetla pod piatymi dverami (kufor) pod strechou. Volal som do servisu, servisny technik hned objednal celkom novy tapacir, ze vraj z Nemecka. Za 3 dni bol tu a dnes za necele 3 hodiny bol vymeneny aj s kontrolou TEMPOMATU bo nejak nefunguje, Technik vravel, ze uz riesil nieco s tempomatom a bol to snimac spojky. No ked testovali moj tempomat ten samozrejme v servise fungoval bezchybne. No napriek tomu napojili auto na diagnostiku a zistili, ze ten snimac spojky je vadny - dava nejake vysoke napatie. Tak ho objednali a pojdem znova do servisu na vymenu. Uz som za 6 mesiaco, co mam KIU SPORTAGE bol viackrat v servise ako z mojim starym autom za 5 rokov. Uz si budem asi pytat nahradu cestovneho bo do servisu a spat to mam 100 km.
Mate aj vy podobne skusenosti s novou KIOu ako ja.

Tak mi nakoniec kvoli nepriliehajucemu tapaciru pod brzdovym svetlom idu vymenit komplet oblozenie strechy.
Lepenie nepomohlo, znova sa to vratilo do povodneho odstavajuceho stavu.
Som objednany na 10.aprila do servisu. :(
KIA Sorento 2,2 CRDi, výbava Platinum + sivá metalíza Platinum Graphite, AT
fetko Muž
Přispěvatel fóra

Kia Sorento III (2017)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod blades » 05.04.2013 09:41

Mne tapacir vymenili kus za kus a je vsetko OK.
KIA Sportage III, 1.7 CRDi, SAND TRACK
blades Muž
Uživatel fóra

Kia Sportage III (2012)
33000 km @ 5.4 l/100km

Spokojenost se Sportage III

Příspěvekod pale » 07.04.2013 14:48

Zdravím všechny, zajímalo by mě, jak jste spokojeni se svou Sportage,koupili by jste ji znovu, nebo něco jiného?Mám totiž těžké dilema,Sportage se mi libila hned od začátku výroby,ale kvuli financím jsem nakonec koupil nové Hyundai i30 kombi 2013.Je to překvapivě dobré auto, ale pořád pošilhávám po Sportage.Nakonec jsem se u dealera svezl se 135kW 4x4 a 1,7 CRDI a tak se mi to zamlouvalo, že uvažuji nad prodejí Hyundai a koupí Sportage 1,7 CRDi.O Benzínu ani neuvažuji,měl jsem vždy diesel a do H jsem vzal benzín 1,6 a i proti 1,7 CRDI pocitově slabší, nemá krouťák,nejede.Obě Sportage jsem projel na stejné trase a právě 1,7 mě hodně překvapila vzhledem k výkonu a spotřebě, 135 kW jelo o něco lépe,ale že by to byl nějaký zázrak, to ne, navíc spotřeba byla 5,4 vs. 6,8 l/100 dle PC.Měl jsem poslední auta vyšší a na nízkou i30 si nemohu zvyknout.Jinak levnější Hyundai ix35 má kolega a moc dobře jsem se v něm necítil,díval jsem se i na Mitsubishi ASX,ale na foru docela řeší DPF filtr,počítač lže o několik litrů, a hlavně mizernou kvalitu laku a to nemluvím o přístupu servisů a že v autě něco chrastí berou jako normální věc. Tiguan nechci, Yeti máme v práci-není špatné, ale malé a nelíbí.Prostě Sportage je pro mě srdcovka.
pale Neuvedeno
Nováček

Re: Spokojenost se Sportage III

Příspěvekod Katikakus » 07.04.2013 15:53

Priste zkus pouzit vyhledavani: viewtopic.php?f=152&t=2664

Az to prectes a jeste ti nebude neco jasne, napis do toho vlakna svuj dotaz.

EDIT snike: sloučeno s již existujícím tématem :yes:
Proceed GT 1.6 T-GDI Penta Metal
Sportage III 1.6 GDI Comfort Plus Orange Techno
Cee'd 1.4 Comfort Plus So Red
Katikakus Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. místo (1)

Kia ProCeed GT (2020)
65000 km @ 7.94 l/100km

Příspěvekod pale » 07.04.2013 16:52

Přečetl jsem všechno,ale zajímala by mě spíš taková anketa, spokojenost/nespokojenost, příp s čím, koupil nebo nekoupil bych znovu.
pale Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod KamZehr » 08.04.2013 12:21

Tak já jsem spokojonej, za slušnou cenu dobrý auto. Samozřejmě, že je řada lepších aut v daném segmentu, ale o dost dražších. S motoritací jsem spokojenej. Najedu ročně cca 10 tis. km, tak benzin pro mě o.k. I s dynamikou motoru. Chce to čas, začal chodit tak po najetí 10 tis. km. V autě je pěkně tichoučko, motor není skoro vůbec slyšet, prostor v kabině postačující. jezdím max. ve dvou lidech, tak kufr taky akorát. Vzhled originální. Já jsem i přes drobnosti ( např. palubní počítač) spokojenej a do koupi Sportage bych šel znovu.
KIA Sportage III 1,6 GDi - 6/2011 - prodáno
Hyundai Tucson 1,6 T-GDi - 09/2020
KamZehr Muž
Fanda vozů Kia

Hyundai Tucson (2020)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod M@jkl » 08.04.2013 14:10

za tyhle peníze nic lepšího nekoupíš auto je úplně super velké tiché a krásně se ovládá. šel bych zase do Sportage.

M@jkl
M@jkl Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (3)

Kia Sportage III (2014)
20800 km @ 5.8 l/100km

Příspěvekod dursony » 08.04.2013 20:53

S autom som spokojny najazdenych cez 30 000 kupil by som to znova.... uvazoval by som mozno o Santa Fe
dursony Muž
Uživatel fóra

Kia Sportage III (2012)
22000 km @ 8.3 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Sportage