Startování s vyšláplou spojkou

Sekce pro specifické dotazy k vozu cee'd SW.

Re: Startování s vyšláplou spojkou

Příspěvekod reddevil » 17.03.2012 18:24

? vyradim na neutral ? hadam nebudem startovat so zaradenou rychlostou :D zoslapnem spojku a drzim ju pri startovani pripadne hodim neutral a startujem bez drzania zoslapnutej spojky... je aj ine riesenie snad?

:twisted:
KIA Venga 1.4 CVVT 66kW EX Steel Gray
reddevil Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Venga (2010)
47000 km @ 6.7 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod souk69 » 17.03.2012 18:38

:? Nechápu co se ti nelíbí na : vyřadím na neutrál??? :angry: A pokud jsi četl celou tuto tému, tak některým nestačí ,, hodit tam neutrál" ale musí mít vyšláplou spojku. ;)
červená Kia Ceed sw 1,6 CRDI
souk69 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2009)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod MILOKA » 18.03.2012 02:28

Zdravím,

startování s vyšlápnutou spojkou je úplně normální věc.Eliminujete mechanické odpory v převodovce a pokud náhodou zapomenete před startem vyřadit,tak to také oceníte.Doporučuji vždy s vyšlápnutou spojkou až pěkně na podlahu.
MILOKA Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Mikalo » 18.03.2012 11:17

Moje řeč. :yes:
Když už nevíš kudy kam, tak si zakřič: Nejsem sám!
Mikalo Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sportage IV (2019)
33000 km @ 6.7 l/100km

Příspěvekod plisoun » 05.06.2012 22:26

Ja jsem zvykly startovat vzdy s vyslapnutou spojkou... nikdy jsem moc nezkousel bez tohoto provedeni..
plisoun Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Rahdy » 05.06.2012 23:17

djtomy1 píše:*geocomp*
Nikde neni psane ,ze musis seslapnout spojku,ale je to lepsi, protoze odlehcis motoru od prevodovky.
A pokud mas problem s timto vlaknem tak ho necti.
Jde tu o to ,ze nove auta r.v.2011 maji ochranu pri startovani a starsi auta ne.Takze vlakno neni zbytecne. ;)

Co tak víc jezdit než vše komentovat djtomy1 ? Koukám, že komentuješ pomalu každý příspěvek. :lol: A moc toho dle tvého profilu naježděno i Kia nemáš. :D
Rahdy Muž
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod pítt64 » 06.06.2012 06:32

H Sonatu r.v. 1992 jsem také nenastartoval bez vyšláplé spojky...a propo není autoškola jako autoškola !!! :yes:
Auta v protisměru nikdy nejezdí ve skupinkách za sebou, ale vždy s velkými mezerami, aby jsi nemohl předjíždět.
pítt64 Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2012)
32000 km @ 7.0 l/100km

Příspěvekod djtomy1 » 06.06.2012 07:50

Rahdy*
Ja mam s kiou najeto skoro 6 tisic kilometru,takze nejake skusenosti jsem uz pobral z kie.Ale taky mam skusenosti z jinych aut,ktere maji totozne veci z kiou.Takze pokud muzu poradim o tom toto forum je ne? ;)
Takze ceedy od polovicky roku 2011 musi mit vyslaplou spojku nebo nenastartujou.
To same plati pro nove modely ,ktere jsme meli moznost vyskouset ve Vranem(privitani jara s kiou). :thu:
Škoda 110,Škoda 105L,Oldcit club1.1,Vectra A 2.0i 85KW,Vectra B 2.0i 100KW

KIA CEED SW 1.6 CRDI 85KW SPORT

Obrázek
djtomy1 Muž
KIA Family

10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (1) Nejvzdálenější účastník srazu (2)

Kia cee'd SW (2011)
2300 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod pacesol » 28.03.2013 22:37

Jsem se bál, že jsem sám jouda. :D :D Hodně jsem se lekl, že to nestartuje. Najednou to nastartovalo. První 10 jízd mi to někdy startovalo a někdy ne. Než jsem si uvědomil, že spojku vyšlapuji podvědomně. Někdy ovšem ne a to jsme lekal. :| :oops:
Neříkej, že to nejde. Řekni, že to neumíš.
pacesol Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (9)
TOP sponzor (1) Organizátor srazu (1)

Kia Stonic (2021)
700 km @ 0 l/100km

Příspěvekod tomasisko » 28.03.2013 23:39

najvacsi problem s vysliapnutim spojky mam s firemnou skodovkou a to v zime ked nestaci len otvorit dvere nahnut sa dnu hodit neutral a otocit klucikom a zacat skrabat okna ale musim si sadnut do auta nastartovat a znovu vyliezt von aby som oskrabal okna
pekna ***
  KIA Venga LX 1.4cvvt Caramel Gold
...jazdim ako hrusinsky, kocham sa zivotom...
tomasisko Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Venga (2010)
30000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod Richie83 » 29.03.2013 21:35

Ahoj všicí,
Nadpis tohoto vlákna mě donutilo se "sem" podívat. Mno, jestli je vlákno přínosné či nikoliv, to nechám na druhých, ale chtěl bych zdůraznit jednu věc. Kolik dnešních mladých řidičů, se to dozví v autoškole? :?: Názor, že je to jen další věc pro ty, co neumějí řídit a ať se vrátí zpět do autoškoly komentovat nebudu. :no: Spíše bych tomu dal přívlastek - na co v autoškole zapomínají :yes: :!: . Přítelkyně vlastní také dlouhá léta řidičák :thu: (tu kartičku s fotem a nápisem Řidičský průkaz) a také startuje bez vyšlápnutí spojky. Prosím ponechte si komenty, že je to ženská. :| jen ve fázi myšlenky :yes: Děkuji. Ale nic takového jí v autoškole neříkali. :!: Chci jen podotknout, jestli někdo z nás, má zkušenosti s průběhem autoškoly dnes. Já teda ne. :no: A abych byl úpřímný, dokážu si to snadno představit, jak v dnešní hektické době, honem, honem; ježíš, zase ženská; dneska jsem se blbě vyspal, tak se mě na nic neptejte .......atd, to probíhá. Kdo z těch vyučujících se zmíní o tom, že by se měla při startování vyšlapávat spojka. :x Musím se přidat k té většině, která šlape spojku automaticky bez přemýšení, sednu a šlapu. Jenže jsem se vyučil mechanikem a měli jsme vyučujícího, který vyučované látce rozumněl a neměl to našrocené den předem z knihy, takže jsme se dozvěděli i více. Tudíž je možné, že info mám ze školy a né z autoškoly.

P.S.: Ženy za volantem jsou na další vlákno a na dlouhou diskuzi a hlavně na názoru a zkušenostech člověka. Tak se v nich prosím nepitvejme. :no:

Jaro stále nepřichází, tak buďtě na sebe a na ostatní v tomto "schlecht" počasí opatrní a mnoho kilometrů bez nehod.
Kia Carens II 2.0 CDRi EX, stříbrná,
Richie83 Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Carens II (2005)
83000 km @ 7.7 l/100km

Příspěvekod alex.333 » 10.07.2013 19:37

Hmm... Opravdu zvláštní, že tady nikdo nepoukázal na druhou stránku věci.
Já (starý pes - i když až tak ne) jsem se naučil novým kouskům - STARTUJI BEZ SPOJKY !!!
Proč? Protože si nechci vylágrovat axiální ložiska klikového hřídele.
Sice trpí startér, když musí roztáčet i hřídel převodovky, ale odměnou je minimální opotřebení axiálních ložisek.
Samozřejmě v teplotách pod nulou u studeného motoru startéru odlehčuji a spojku vyšlápnu.
Bohužel tak startuji svůj nynější vůz a vidím, že s novějším autem už to možné nebude :( .
2010 Cee´d SW 1,6 CRDi 85kW Obrázek
alex.333 Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2010)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod zaplosak » 11.07.2013 10:46

Rozepsals to krásně, nicméně je to pěkná hloupost... :D
zaplosak Muž
Fanda vozů Kia

Kia Ceed III (2018)
3000 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod alex.333 » 11.07.2013 17:28

zaplosak píše:Rozepsals to krásně, nicméně je to pěkná hloupost... :D

Chtělo by se napřed trochu zajímat o mechaniku motorů a zkušenosti jiných než napíšeš cos napsal ;).
Ale přesvědčovat tě nebudu 8-) .
2010 Cee´d SW 1,6 CRDi 85kW Obrázek
alex.333 Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2010)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Rechercheur » 11.07.2013 17:32

Také jsem vždycky startoval s vyšlápnutou spojkou a nikdy jsem žádný problém s ložisky neměl...
Rechercheur Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia ProCeed GT (2019)
0 km @ 0 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na ceed SW