Nová Kia Sportage SL/SLE-Zkušenosti a poznatky z provozu..

Re: Nová Kia Sportage SL/SLE-Zkušenosti a poznatky z provozu

Příspěvekod ifoxhound » 04.05.2013 23:51

Dakujem vsetkym za cenne informacie a nasmerovanie. Dnes som sa bol na to spytat v lokalnom autorizovanom servise, ale kedze je sobota tak tam nebol pan, ktory riesi reklamacie. Neostava mi nic ine ako skusit buduci tyzden. Dam vediet. Este raz vdaka!
ifoxhound Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod mario20 » 08.05.2013 08:01

Chcem sa spýtať. Dá sa nejako vypnúť systém HAC - rozbiehanie do kopca? Sú prípady kedy mi ten systém trocha prekáža, napr. keď parkujem v brehu a chcem pomaly cúvať dole, tak po odbrzdení musím chvíľu čakať pokiaľ sa odblokujú kolesá a potom to ešte chvíľu vrzga.
Kia Sportage III 1.6 GDI - 9/2010.
mario20 Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sportage III (2010)
27000 km @ 0 l/100km

Příspěvekod grencer » 08.05.2013 18:07

Zdravim všechny. Bohužel i já mám první negativní zážitek. Letos po zimě jsem zjistil, že mam na pochromovaných sloucích u oken na zadních dveřích rezavé ťupky a to samé na klikách. V servisu mi řekli, že se záruka na chemické poškození povrchu nevztahuje a rozleštili to. Autu budou za 2 měsíce 2 roky. Na 10 let staré Thalii jsem nic takového nezpozoroval. Že by soudruzi při nanášení chromového povrchu někde udělali chybu? Třeba při výpočtu nanesené tloušťky? Možná by měli dávat dozadu stejný materiál, jako na předních dveřích, aby auto za 600 000 po 2 letech nevypadalo jako od kolotoče.
Sportage 1,7 CRDI 07.2011. Spotřeba 2013 - 6,25
grencer Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod KIASTORM » 08.05.2013 19:42

Islo to aspon odstranit? Ja auto dost casto oplachujem v zime,zatial nepozorujem nejaku koroziu.
Kia Sportage 1.7CRDi Sand Track+coolove svetla+Turbo GDI maska :-)+Stebel TM80 Magnum horn
KIASTORM Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. místo (2)

Kia Sportage III (2011)
82000 km @ 6.3 l/100km

Příspěvekod LUKY-007 » 08.05.2013 19:54

Ahojte,
teraz po odjazdeni cca 400 km som zistil ze mi klesla hladina chladiacej tekutiny v nadrzke pod minimum ...
pride vam to normalne ? :? (2,0 CVVT)
asi zacnem byt paranoidny a sledovat flaky pod autom ...
< Everlasting Impression > < Room4More >
LUKY-007 Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod jarino1978 » 08.05.2013 22:17

hladinu si skontroluj pri bežiacom motore.

KIA SPORTAGE 2012 , 2.0 CVVT, 4WD, výbava EX + navigácia+cúvacia kamera+center+SW+18" AL + parkovací asistent
jarino1978 Muž
Přispěvatel fóra

Kia Sportage III (2012)
25200 km @ 8.3 l/100km

Příspěvekod LUKY-007 » 08.05.2013 22:42

No skusim ... Ale ked som pozeral fotky z pred troch tyzdnov ... Foto pri vypnutom motore... Bol tam stav v poriadku ...
LUKY-007 Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod KIASTORM » 08.05.2013 22:51

Zbehni s tym do servisu,doleju ti to. Aj mne to tusim dolievali,nikde nic netieklo.
Kia Sportage 1.7CRDi Sand Track+coolove svetla+Turbo GDI maska :-)+Stebel TM80 Magnum horn
KIASTORM Neuvedeno
Fanda vozů Kia

3. místo (2)

Kia Sportage III (2011)
82000 km @ 6.3 l/100km

Příspěvekod LUKY-007 » 09.05.2013 17:02

Si dolejem aj sam. Potom to budem pozorovat ....

update:
tak ..
Jarino: ani pri zahriatom motore sa nezmenila hladina ..

no tak som dolial a uvidime :oops:
LUKY-007 Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod M@jkl » 11.05.2013 10:06

grencer píše:Zdravim všechny. Bohužel i já mám první negativní zážitek. Letos po zimě jsem zjistil, že mam na pochromovaných sloucích u oken na zadních dveřích rezavé ťupky a to samé na klikách. V servisu mi řekli, že se záruka na chemické poškození povrchu nevztahuje a rozleštili to. Autu budou za 2 měsíce 2 roky. Na 10 let staré Thalii jsem nic takového nezpozoroval. Že by soudruzi při nanášení chromového povrchu někde udělali chybu? Třeba při výpočtu nanesené tloušťky? Možná by měli dávat dozadu stejný materiál, jako na předních dveřích, aby auto za 600 000 po 2 letech nevypadalo jako od kolotoče.

já mám rezavé tupky na předních dveří řidiče ta chromová lišta pod oknem ...

M@jk
M@jkl Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (3)

Kia Sportage III (2014)
20800 km @ 5.8 l/100km

Příspěvekod grencer » 11.05.2013 19:45

KIASTORM píše:Islo to aspon odstranit? Ja auto dost casto oplachujem v zime,zatial nepozorujem nejaku koroziu.

Právě, že to rozleštili nějakým přípravkem, ale už si nepamatuji jakým, takže to není vidět. Snad to byli ty ťupky o kterých píšou v jinym oddíle. Ty prej jsou od brzdových destiček, ale na blatníkách a předích dveřích (většinou na stříbrný metalíze). Jestli se to objeví znova, tak asi budu psát do Prahy. Jinak největší zpokojenost a jezdit mě pořád baví.
Sportage 1,7 CRDI 07.2011. Spotřeba 2013 - 6,25
grencer Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod ifoxhound » 15.05.2013 21:11

ifoxhound píše:Dakujem vsetkym za cenne informacie a nasmerovanie. Dnes som sa bol na to spytat v lokalnom autorizovanom servise, ale kedze je sobota tak tam nebol pan, ktory riesi reklamacie. Neostava mi nic ine ako skusit buduci tyzden. Dam vediet. Este raz vdaka!

Ahojte,

tak dnes mi konecne vymenili ten brzdovy snimac. Podobne ako pisal Rrado - najprv objednali a o par dni vymenili. Dufam, ze toto bola a aj ostane najvaznesia zavada aku kedy budem riesit :)
ifoxhound Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod Rrado » 16.05.2013 08:42

Ja som mal minulý týždeň medzičasom druhú závadu. Opäť drobnosť. Zo dňa na deň prestal fungovať jeden z parkovacích senzorov v zadnom nárazníku. Večer som zaparkoval - všetko OK. Na druhé ráno kaput. Opäť - štvrtok diagnostika, piatok nerobili, takže najbližší pracovný deň - v pondelok ráno vymenené vrámci záruky. Akurát mi tentokrát okrem sedačky pohli aj volantom (asi nízky servisák? ;) ) tak som sa potom natrápil kým som si to naladil do zvyčajnej polohy.

Ak by sa to niekomu stalo, chovalo sa to takto: po zaradení spiatočky pípnutie, a hneď za ním súvislé pípanie z ktorého ide prasknúť hlava (tak isto ako keď sa človek priblíži k prekážke príliš blízko). Ešte že to má vypínač. Na PP sa zobrazilo štandardné autíčko s ukazovateľmi senzorov, a pre stredné senzory blikal celý čas prvý dielik. Krajné senzory fungovali normálne a pri priblížení k prekážke sa zobrazovala celá stupnica. Ale skrz to pípanie som to radšej vypínal.
Oranžová 2.0 CRDi 4x4 03/2011 - najnižšia spotreba 6,05l (leto, okresky) najvyššia 8,0l (oravské mrazy)
Spotreba podľa rokov: 2011 - 7,76 / 2012 - 7,05 / 2013 - 6,94 / 2014 - 6,73 / 2015 - 6,95 / 2016 - 6,72 / 2017 - 6,95
Rrado Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod cmoudina » 09.06.2013 10:03

Takže najeto 7800 km.Průměrná spotřeba 8.0 l - denně 30 km do práce a zpět + dálky prozatím do 700 km - 2.0 CRDi 4x4 Orange Techno.
Už 3 den po zakoupení útok místních hlodavců - přestaly fungovat parkovací senzory - vyřešeno v servisu + plašič do motoru, od té doby bez problému.
Relativní negativa: sedadla moc nevedou, ale taky to může být mnou - 198 cm a 130 kg :-) ,"problém" se zavíráním dveří vyřešen - stačí pořádně zabouchnout.
Občasně nefunkční tempomat - po přehrátí softwaru dočasně funkční, ale opakovaně po natankování většího množství nafty se prostě nezapne/ikdyž nebyl před tím spuštěn/ - jak jsem vypozoroval nutno krátce zabrzdit za jízdy bez spojky a voilá opět funguje - pro mně, který ho nikdy neměl stejně luxusní věc.
Do myčky jsem se ještě neodvážil - myju ručně.Kufr opravdu není velký, ale když se člověk trochu snaží, odveze vše.Klimatisace je fajn, konečně auto, kde když ji zapnu nemá to vliv na výkon.Jsem spokojen.
Kia Sportage 2.0 CRDi 4x4 Comfort Plus Orange Techno I/13
Auto Souček Jindřichův Hradec
prodejce snů pan Dvořák
cmoudina Muž
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Lukasneo » 17.06.2013 09:27

Zdravím všechny uživatele na foru, je to teprve 14 dní co jsem zakoupil novou Kia Sportage, přesedlal jsem do ní z Octavie Combi 1.9TDI, volba padnula na 1.6GDI a výbavu Comfort plus, neb jsem chtěl taky jednou zažít benzín a pohodlíčko, navíc moje cesty jsou většinou po městě v 90% :) Zatím mám najeto za 14 dní kupodivu 1.400km, tak moc mě to "autíčko" baví a nemám co bych dodal. Je znát ten 12 letý rozdíl v autech :) První kilometry jsou s nezajetým motorem hodně znát a říkal sem si, bože kde je ten výkon, ale po ujetí asi 200-300km od dealera se autíčko opravdu probudilo a mám pocit , že s každým dalším kilometrem táhne víc a víc a hlavně spotřeba klesá. Včera Budějovice - Plzeň - 6,6 podle počítače... Což považuji přo zapnuné klimatizaci a ne zrovna 90 kilometrové rychlosti za "jízdu na vodu z knedlíků" :) Přeji všem příjemný den. :drink:
KIA Sportage III - 1.6 GDI - Comfort Plus - Bílá
Lukasneo Muž
Nováček

Kia Sportage III (2013)
2100 km @ 7.5 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Sportage