Nový Cee´d SW - první objednávky

Sekce pro specifické dotazy k vozu cee'd SW.

Re: Nový Cee´d SW - první objednávky

Příspěvekod foxtrot » 04.07.2013 18:11

Tak konečně jsem se po čtvrt roce čekání dočkal, dnes jsem si v Mukařově převzal svůj cee'd SW 1.6 GDI DCT, Exclusive+Ultra 1 v barvě Dark Gun. Zatím se s ním pomalu sžívám, přeci jen je to nadstandardní výbava... Ale zatím naprosto super, tichý, automatická převodovka šlape bez problémů, super :thu: Děkuji tímto panu Kašpárkovi a dalším lidem z DOLNIS Mukařov, že auto stihli připravit a předat před svátky!
KIA cee'd 1.6 GDI DCT, Exclusive + Ultra 1, Dark Gun
Obrázek
foxtrot Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW II (2013)
4000 km @ 8.2 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod foxtrot » 05.07.2013 16:47

pražák píše:Jaké máte zkušenosti s ovládáním hendy hlasem ten krám nikdy nevyvolá to číslo které chci. Palubní počítač nezná češtinu :( . Je možná nějaká uprava.

Nevím, jak horká je to novinka, nikde jsem to nedohledal, ale když jsem si hrál s novým autem, jen tak pro srandu králíkům jsem zabrouzdal do nastavení jazyka v palubním počítači a češtinu tam mám!

Ještě, aby udělali ovládání navigace hlasem česky, nebo alespoň přidali anglické ovládání k českému rozhraní, teď mi to hlasové ovládání nepodporuje.
Obrázek
foxtrot Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW II (2013)
4000 km @ 8.2 l/100km

Příspěvekod Rechercheur » 05.07.2013 17:19

Čeština je hodně horká novinka a dobrá zpráva. Já mám auto od 17.5. a čeština není. Už si zkoušel hlasové vytáčení? Já už zkoušel i polštinu a stejně to vytočí pokaždé něco jiného.
Rechercheur Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia ProCeed GT (2019)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod zaplosak » 05.07.2013 18:46

anglicky neumím, no dcera mi řekla že dejme tomu jméno: zamykal se řekne zamykal, ať česky nebo anglicky, že to pak vytočí někoho jiného je další věc.
Aspoň tak jsem dcerčin výklad pochopil.... :roll:
zaplosak Muž
Fanda vozů Kia

Kia Ceed III (2018)
3000 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod foxtrot » 05.07.2013 21:33

Rechercheur píše:Čeština je hodně horká novinka a dobrá zpráva. Já mám auto od 17.5. a čeština není. Už si zkoušel hlasové vytáčení? Já už zkoušel i polštinu a stejně to vytočí pokaždé něco jiného.

Nedalo mi to a šel jsem se znova přesvědčit, zda změna jazyka v PP nepomohla. Ne. Pokud to správně chápu, hlasové vytáčení je provázáno na navigaci a ta v češtině odmítá hlasové ovládání. A když jsem to přepnul na angličtinu, tak to hlasové ovládání fungovalo, ale moc úspěšný jsem nebyl - to abych měl u sebe návod s možnými pokyny :)
Obrázek
foxtrot Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd SW II (2013)
4000 km @ 8.2 l/100km

Příspěvekod pražák » 06.07.2013 10:59

foxtrot píše:
pražák píše:Jaké máte zkušenosti s ovládáním hendy hlasem ten krám nikdy nevyvolá to číslo které chci. Palubní počítač nezná češtinu :( . Je možná nějaká uprava.

Nevím, jak horká je to novinka, nikde jsem to nedohledal, ale když jsem si hrál s novým autem, jen tak pro srandu králíkům jsem zabrouzdal do nastavení jazyka v palubním počítači a češtinu tam mám!

Ještě, aby udělali ovládání navigace hlasem česky, nebo alespoň přidali anglické ovládání k českému rozhraní, teď mi to hlasové ovládání nepodporuje.

To bude hodně horká novinka,ted když už mám první lekci za sebou :lol: . Možná půjde další jazyk dohrát.
Kia ceed 1.4 SW s LPG Exclusive hurá prodáno :D
pražák Muž
Přispěvatel fóra

Sponzor (1)

Příspěvekod satir » 14.07.2013 09:56

Tak už máme autíčko doma-od 28.3 konečně 12.7 odjezd z autosalonu. Zatím najeto jen pár kilometru, nicméně velká radost a požitek, člověk si na lepší zvyká rychle. Předtím Fabie combi r.2003, 55kW, 16-ti ventil. A nyní :eat: ceed SW 1,6GDi Exclusive, tmavě modrá metalíza, paket ultra a Color A. Pa-rá-da...Jízdu si užívám-nazval bych to létajícím kobercem...jen si tak jako plynete...
A jen rychle k často probíraným otázkám z jiných vláken- češtinu palubní počítač umí, hlasová volba stále není podporovaná,kryt motoru ze spodní strany není a techničák jsem taky ještě nedostal a to je tak zatím asi všechno. :)
satir Muž
Nováček

Příspěvekod plasta » 15.07.2013 11:17

Hezký den, na základě uvedených informací mám dotaz, zda jste někdo neřešil dodatečné nahrání ČJ do vozů, které jsou o trošku starší a nemají ji v nabídce. Děkuji
Kia Ceed SW, 1,6 GDI, 99 kW, Comfort, červená, 2013 - PRODÁNO
Kia Sportage, 1.6 GDI, 97 kW, Exclusive, červená m. - 2016 - PRODÁNO
Kia Sportage, 1.6 GDi, 97 kW, Edice 75, modrá m. - 2020 - PRODÁNO
Kia Sportage, 1,6 TGDi, 110 kW, TOP, modrá m. - 2022
plasta Muž
KIA Family

10. výročí Kia Clubu (1) Sponzor (7) TOP sponzor (1)

Příspěvekod birkoff82 » 15.07.2013 11:26

Tento týden jdu na kontrolu LPG po 2000 km, nahodim na toto tema pozadavek a budu informovat.
birkoff82 Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd SW II (2013)
35 km @ 0 l/100km

Příspěvekod dong » 15.07.2013 12:37

satir píše:kryt motoru ze spodní strany není

Kryt spodku motoru ma u ceeda jen diesel. Benziny maj bohuzel smulu...nekde se asi setrit musi :?
A asi taky nedelaji takovy kraval, aby jim to za to stalo, ho tam dat :-)
dong Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW II (2012)
83415 km @ 6.09 l/100km

Příspěvekod foxtrot » 15.07.2013 15:32

plasta píše:Hezký den, na základě uvedených informací mám dotaz, zda jste někdo neřešil dodatečné nahrání ČJ do vozů, které jsou o trošku starší a nemají ji v nabídce. Děkuji

Ptal jsem se minulý týden v Mukařově, zda majitelé starších aut si budou moci nechat nahrát češtinu do PP, ale prý to nejde. Každopádně to můžete ještě při další servisní prohlídce zkusit znova...
Obrázek
foxtrot Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd SW II (2013)
4000 km @ 8.2 l/100km

Příspěvekod pražák » 15.07.2013 21:30

birkoff82 píše:Tento týden jdu na kontrolu LPG po 2000 km, nahodim na toto tema pozadavek a budu informovat.

no jasný hod to sem :lol: taky ´mám zájem :thu:
Kia ceed 1.4 SW s LPG Exclusive hurá prodáno :D
pražák Muž
Přispěvatel fóra

Sponzor (1)

Příspěvekod plasta » 15.07.2013 22:05

birkoff82 píše:Tento týden jdu na kontrolu LPG po 2000 km, nahodim na toto tema pozadavek a budu informovat.

Díky
Kia Ceed SW, 1,6 GDI, 99 kW, Comfort, červená, 2013 - PRODÁNO
Kia Sportage, 1.6 GDI, 97 kW, Exclusive, červená m. - 2016 - PRODÁNO
Kia Sportage, 1.6 GDi, 97 kW, Edice 75, modrá m. - 2020 - PRODÁNO
Kia Sportage, 1,6 TGDi, 110 kW, TOP, modrá m. - 2022
plasta Muž
KIA Family

10. výročí Kia Clubu (1) Sponzor (7) TOP sponzor (1)

Příspěvekod achiles » 18.07.2013 12:35

Tak se také hlásím k majitelům nového ceeda (SW, 1.6GDI, packet ultra 3, bílá barva). Objednáno bylo 14.3, vyrobeno 25.6, na prodejnu dorazilo 12.7, předání 15.7 a techničák byl k dispozici 16.7. Mam najeto necelých 100km, takže surové auto.

Dosavadní poznatky:
- Řízení je takové sterilní, volant ve střední poloze až nepříjemně tuhý, posilovač mám nastaven na comfort, což mi vyhovuje.
- Podvozek hodně pohodlný, pěkně žehlí díry, ale závoďák to už nejen kvůli motoru nebude. Při ostrém průjezdu zatáčkou se mi zdálo, že zadek na hoší silnici trochu uskakuje a přitom se zdá chování auta jakoby nedotáčivé, což ale není tak úplně pravda. To auto zatočí dobře, jen by člověk čekal, že k tomu bude stačit menší natočení volantu.
- Vzhledem k zajíždění motoru auto poměrně hodně honim, točim zatím tak do 5ti tisíc a snažim se ho držet pořád v otáčkách, které často měnim a hodně řadim. Zrychlení z nízkých otáček ZATÍM nic moc, tak kolem 3-4tisíc se ale probere. Otec má kiu carens 2.0CVVT, která se mi zezačátku také zdála hodně líná, ale teď má najeto už asi 15tisíc a to auto znatelně ožilo.
- kulisa řazení mi připadala taková tuhá a kvalty zprvu nezapadaly, jak bych si představoval, ale každým kilometrem se to lepší.
- spotřeba je vzhledem mému zajížděcímu režimu :twisted: hodně vysoká - 9.4, ale stále klesá i když auto honim. Auto hodně svádí k podtáčení, ale tomu se chci zezačátku vyvarovat. Až si odjezdí takových 1500km a já začnu jezdit normálně, tak věřím, že bude spotřeba kolem 6-7l/100km
- plynový pedál jsem byl zvyklý z benzínové octavie II RS jen tak lehtat, jinak to žralo i trávu kolem silnice (ale jelo neskutečně :lol: ). Tady na něj musím šlapat poměrně hodně, abych se motor dostal do otáček a spojka je také něco jiného, než jsem byl zvyklý z octavie a felicie. Chvíli to clověkovi trvá, než se naučí perfektně plynule rozjíždět a řadit bez škubnutí... Nějakou znatelnou funkci kickdownu jsem u benzínového manuálu nezaznamenal.
- Co se týče všech elektronických blbostí, tak si člověk zvykne rychle (bezklícový vstup je fakt parádní), ale štve mě ta procedůra startování. 1) sešlápnutí spojky pro nastartování. Sice to z 95ti procent dělám automaticky, ale někdy prostě zapomenu. 2) povolení elektronické parkovací brzdy jen při sešlápnutí brzdy - to se mi zdá taky zbytečné. Také když tam není klasická páka, tak občas dumám, zda tlačítko zmáčknout nahoru nebo dolu :D. Co si však nemůžu vynachválit je parkovací kamera. Velká škoda, že ji nedělají i dopředu. Zaparkovat v Praze na centimetry přesně by člověk mnohdy ocenil. Parkovací senzory OK, ale poměrně brzo hlasí, že jsem už na překážce, ale přitom je tam třeba ještě 10cm místa.
- navigace, bluetooth, handsfree, zvuk z repro - vše OK.
- brzdy poměrně citlivé a hodně účinné
- odhlučnění motoru je velmi dobré, ale asi proto, že je hodně tichý. Jediné co kazí požitek z ticha je velký valivý hluk od sériových 17ti palcových pneu (tuším že hankook?).
- jediná závada, co jsem zatím objevil je povrzávání při přejezdu nerovností z kufru. Pravděpodobně to bude roletka, dvojité dno nebo nějaký plast. Ještě jsem to nějak detailně nezkoumal.

Co dodat? Je znát, že auto není zajeté, ale už teď cítím, že až si vše sedne, tak se s nim bude jezdit suprově. Celkové jsem spokojenej, jen mi trochu chybí sportovní podvozek z octavie, který auto držel na silnici jak přibité. Bylo to sice nesmírně nepohodlné, ale mělo to něco do sebe :) No vždy je to o kompromisech a na blbnutí si musí člověk pořídit druhé auto.

Alex
Kia Cee'd SW II (2013) Casa White, 1.6 GDI 99KW, exclusive + p. Ultra 3 ... Obrázek
Kia ProCeed GT (2024) Orange Fusin, 1.6 T-GDI 150KW
achiles Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW II (2013)
115000 km @ 8.1 l/100km

Příspěvekod snike » 18.07.2013 13:02

achiles píše:... 2) povolení elektronické parkovací brzdy jen při sešlápnutí brzdy - to se mi zdá taky zbytečné. Také když tam není klasická páka, tak občas dumám, zda tlačítko zmáčknout nahoru nebo dolu .

Moje potřehy z používání elektrické parkovací brzdy jsou:

- Když elektrickou brzdu aktivuješ při zařazeném stupni, tak pak stačí se rozjet a ona se sama odbrzdí ... netřeba sešlapávat brzdový pedál a deaktivovat ruční brzdu tlačítkem ;) Funguje i po uzamknutí auta a následném parkování třeba přes noc. Ráno pak sednu do auta, nastartuji a rozjedu se bez ruční deaktivace elektrické brzdy :yes:

- Pokud elektrickou ruční brzdu aktivuji při neutrálu, pak je nutné ji před rozjezdem ručně deaktivovat spolu se sešlápnutým brzdovým pedálem.

Jinak logika ovládání tlačítka je stejná jako při ovládání mechanické brzdy. Zatáhnu nahoru - zabrzdím ... stlačím dolu - odbrzdím ;)
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 10.777 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
10777 km @ 0 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na ceed SW