Nový Cee´d SW - první objednávky

Sekce pro specifické dotazy k vozu cee'd SW.

Re: Nový Cee´d SW - první objednávky

Příspěvekod snike » 13.08.2013 14:13

@surf666: :!: nikoho nenutím aby tuto nabídku NH Caru odmítl, jen jsem psal svůj názor :yes: Je to na každém z nás, jak se rozhodne ;) A pokud jde o mé důvody ... tak jeden jsi již napsal a druhý je ten, že se s tímto způsobem snížení ceny neztotožňuji :no:

Rozhodnutí je jen a jen na tobě ;)
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 10.777 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
10777 km @ 0 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod HarvyM » 13.08.2013 16:14

Dnes jsem odvezl auto do servisu a povidali jsme si tam i o vybijeni baterii i tom preprodeji.
Ad vybijeni) pry kdyz se jednou vymlati tak je po ni ze je to nejaky nenabijeci typ. Uz se s tim setkali.
Ad preprodej) jsou stejneho nazoru jako ja a snike ze je to takovy maly "podvod" na ktery se jim stejnak jednou prijde. Oni to nedelaji a nestotoznuji se s tim.
Ad moje vrzajici sedadlo) oficialni prohlaseni od kia je takove ze se tam mezi sedadlo a stredovi tunel nalepi fólie. Tedka tam mam molitan ktery mi odstrani a nalepi folii. Tak jsem na to zvedavej.
Ad moje nova závada) mam novou zavadu ktera se nam stala 2x minuly vikend na dovce. Vrze rizeni. Auto co pres noc stalo tak po prvnim a druhym otoceni volantu hrozne vrze, skripe a dalsi hnusne zvuky. Po tretim otoceni uz nic, zas vse v poradku.
Ad další věci) mam pak par dalsich kravinek jako je to ze venkovni dverni klika u ridice jde hodne ztuha a nekdy otevru auto az na druhy zabrani. Pak vrzou zrcatka kdyz se sklapeji a odklapeji. Pak kdyz auto stoji dva dny tak prireznou brzdy. Auto pri brzdeni pak vibruje a trva to nekolik kilometru (resp. nekolik brzdeni) nez to prestane.
Nová Kia Cee'd SW, 1.6 GDi, Exclusive (2012) Obrázek; Hyndai i30 kombi N Line, 1.5 TGDi Mild hybrid (2023) Obrázek
HarvyM Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

12. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd SW II (2013)
235000 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod birkoff82 » 13.08.2013 23:36

Měl jsem něco podobného také ráno baterka mrtvá. Reklamace odešel jeden článek.
birkoff82 Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW II (2013)
35 km @ 0 l/100km

Příspěvekod remy10 » 14.08.2013 08:09

Ad další věci) mam pak par dalsich kravinek jako je to ze venkovni dverni klika u ridice jde hodne ztuha a nekdy otevru auto az na druhy zabrani

stejny problem, akorat ze to dela i u spolujezdce :x
takze jeste rizeni a baterka a bylo by to :lol: (jedu na dovolenou, tak doufam ze ta baterka jeste tyden vydrzi)

Ad vybijeni) pry kdyz se jednou vymlati tak je po ni ze je to nejaky nenabijeci typ. Uz se s tim setkali

tohle je teda pekne blby, to znamena, ze kdyz se mi v zime vybije baterka, musim koupit novou? hmmm
remy10 Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd SW II (2012)
22000 km @ 7.4 l/100km

Příspěvekod dong » 14.08.2013 12:31

Ony se olovene akumulatory vybijet na minimum nemaji, viz. wikipedie:

Cykly a životnost
Olověný akumulátor má omezení, které spočívá v tom, že když je delší dobu – řádově dny – ponechán v nedostatečně nabitém (případně vybitém) stavu, tak na jeho elektrodách dochází k tzv. sulfataci, která výrazně snižuje jeho kapacitu. Proto poté, co je olověný akumulátor používán, je potřeba ho brzy dobít. Sulfatací rozumíme postupný vznik krystalického síranu olovnatého přeměnou z amorfního síranu, který vznikl na elektrodách při vybíjení. Zmíněný pokles kapacity v důsledku sulfatace je způsoben tím, že na rozdíl od původního amorfního síranu, se vzniklé krystaly zúčastňují přeměn aktivní hmoty elektrod jen ve velmi omezené míře. Kapacitu sulfatací zasaženého akumulátoru je ve větší nebo menší míře možné obnovit postupem zvaným desulfatace. Ta spočívá v upraveném nabíjení (např. pomocí krátkých pulzů většího proudu), které převádí krystalický síran zpět na aktivní hmoty elektrod. Funkcí desulfatace jsou vybaveny některé "inteligentní" nabíječky olověných akumulátorů.

Startovací baterie
Olověné baterie určené pro startování nejsou navržené pro hluboké vybití – mají velký počet tenkých elektrod kvůli co největší ploše a tím co největšímu proudu, ale hlubokým vybitím mohou být snadno poškozeny. Opakované hluboké vybití způsobí ztrátu kapacity. Startovací baterie se skladují odpojené a měly by se pravidelně dobíjet podle doporučení výrobce (např. každé 3 měsíce), aby se předešlo sulfataci.

Ale pokud odesel jeden clanek, tak ty ostatni vybite treba nebudou, jen proste kleslo napeti o 2V na tom spatnem clanku.
dong Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW II (2012)
83415 km @ 6.09 l/100km

Příspěvekod achiles » 21.08.2013 09:20

takže baterii (varta cmf 60L) jsem před nabíjením měřil a měla 3V při zapojených svorkách, 8V při odpojených. Nabíjel jsem ji cca 11 hodin proudem 6A. Bezprostředně po nabití bylo na baterii 13,4V. Další měření bylo za 45 minut - 12,8V, po dalších 10ti hodinách stání má stále 12,8V, takže vypadá OK.

měl bych jeden dotaz. Občas mi po vypnutí motoru (tlačítkem) a otevření dveři začne vydávat auto takovou přerušovanou melodii. Řekl bych, že se nepodařilo zamknout volant, protože neslyším takový ten zvuk elektromotorku. Dělá vám to také? Mě docela často.

pak bych měl ještě druhou věc: po přeřazení na vyšší rychlostní stupeň a plném sešlápnutí plynu mam cca 1 sekundovou mezeru než auto začne akcelerovat (popisuju to zde: http://hyundaiclub.net/viewtopic. ... 45#p406435). Také se vám to děje na vašich 1.6GDI?
Naposledy upravil achiles dne 21.08.2013 10:41, celkově upraveno 1
Kia Cee'd SW II (2013) Casa White, 1.6 GDI 99KW, exclusive + p. Ultra 3 ... Obrázek
Kia ProCeed GT (2024) Orange Fusin, 1.6 T-GDI 150KW
achiles Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW II (2013)
115000 km @ 8.1 l/100km

Příspěvekod HarvyM » 21.08.2013 10:05

Z tý jedničky na dvojku mi to taky dělá a taky ze 2 na 3. Vytočím ji, rychle přeřadím a plnej plyn a auto brzí a až pak začne zrychlovat. Místo aby dál zrychlovalo tak je tam to malé přibrždění a pak rozjezd. Naštěstí se takto rozjíždím tak 1x za měsíc.
Nová Kia Cee'd SW, 1.6 GDi, Exclusive (2012) Obrázek; Hyndai i30 kombi N Line, 1.5 TGDi Mild hybrid (2023) Obrázek
HarvyM Muž
KIA Family

Kia cee'd SW II (2013)
235000 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod Atomas » 21.08.2013 13:32

Taky se přidávám. Stává se mi to při plných otáčkách při přeřazení z 1 na 2. Docela mne to obtěžuje...
Atomas Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2013)
2700 km @ 8.4 l/100km

Příspěvekod foxtrot » 22.08.2013 04:02

achiles píše:měl bych jeden dotaz. Občas mi po vypnutí motoru (tlačítkem) a otevření dveři začne vydávat auto takovou přerušovanou melodii. Řekl bych, že se nepodařilo zamknout volant, protože neslyším takový ten zvuk elektromotorku.

Mne to dela automat, pokud vypnu motor omylem uz na D a az pak preradim na P. Tlacitko startovani motoru se prepne jen na ACC misto vypnuti motoru a proto to rve, aby auto nezustalo zapnute.
KIA cee'd 1.6 GDI DCT, Exclusive + Ultra 1, Dark Gun
Obrázek
foxtrot Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd SW II (2013)
4000 km @ 8.2 l/100km

Příspěvekod remy10 » 23.08.2013 09:32

Z tý jedničky na dvojku mi to taky dělá a taky ze 2 na 3. Vytočím ji, rychle přeřadím a plnej plyn a auto brzí a až pak začne zrychlovat. Místo aby dál zrychlovalo tak je tam to malé přibrždění a pak rozjezd. Naštěstí se takto rozjíždím tak 1x za měsíc.

Taky se přidávám. Stává se mi to při plných otáčkách při přeřazení z 1 na 2. Docela mne to obtěžuje...

uf, tak to jsem rád, že nejsem sám :) říkal jsem si, jestli to nebude nějaká vada čiste u mého auta. Trošku nám těch "porodních bolestí" přibývá na našich milačcích ;)

V neděli jsem odjížděl na dovču a před Kauflandem mi autíčko nějaká sličná paní pěkně odřela a pobouchala...už chtěla odjet, ale naštěstí jsem si toho všimnul včas. Člověka zamrzí, rok starý auto a už musí na plastiku. Kdyby měla aspoň nějakou drahou Audinu... bohužel staryho WV polo to bolet nebude :x
remy10 Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd SW II (2012)
22000 km @ 7.4 l/100km

Příspěvekod Atomas » 23.08.2013 11:51

S tím odřením u Kauflandu je to mrzuté. já se z uvedeného důvodu naučil parkovat tam, kde nikdo nestojí. Nicméně se mi stalo, že u mého auta, které mám cca 4 měsíce, mne nedobrzdila nějaká ženská v citroenu. Po docela velké ráně auto obstálo se ctí - byl pouze viditelně lehce odřený zadní nárazník. Nyní to řeší servis... Citron dopadl hůř...
Atomas Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2013)
2700 km @ 8.4 l/100km

Příspěvekod amentma » 27.08.2013 08:19

Pre zaujemcov o kupu a buducich (ale aj sucasnych) majitelov davam do pozornosti seriu clankov o SW 1.6GDI v dlhodobom teste:

http://automoto.cas.sk/clanok/191913/te ... -bez-turba
http://automoto.cas.sk/clanok/192091/po ... -za-mesiac
http://automoto.cas.sk/clanok/192379/ki ... a-spotrebu

Moje auto ma o par dni prve narodeniny a mam podobne skusenosti - aj so spotrebou, aj s celkovym dojmom a komfortom vozenia. Aj ked ja mam za rok najazd iba rovnych 10.000km :)
Obrázek Kia Cee'd SW 1.6 GDI 2012
Obrázek Kia Ceed SW 1.4 T-GDI 2019
amentma Muž
Uživatel fóra

Kia Ceed SW III (2019)
10 km @ 6.7 l/100km

Příspěvekod surf666 » 18.09.2013 15:35

Ahoj,
tak jsem již také spokojeným držitelem nového Ceeda SW 1,6 GDI Exclusive a řeším nyní ocelové disky na zimní pneu.
Pneu jsem si už našel Continental ContiWinterContact TS 850 205/55 R16 91 H a řeším k tomu plechové disky.
Je lepší koupit originály kia nebo nějaké KFZ co jsem na netu našel? Vzhledem k motorizací a verzi modelu 2014 tam 15-ti palcová kola nemůžu dát.
Poslední a neméně důležitá otázka na vás zkušenější je: Musím kupovat jiné matky na ocelové disky, nebo na to budou fungovat ty originální z alu disků?
V profilu mám k zhlédnutí foto nového druhu sklopného klíče pro verzi Ceeda 2014.
Díky za rady.
surf666 :kia:
Kia Ceed SW (2014) 1,6 GDi Exclusive
surf666 Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2023)
12100 km @ 0 l/100km

Příspěvekod HarvyM » 18.09.2013 16:38

Ja mam 15" hlinikace. Plechace vypadaji hrozne. Mam tam jine matky.
HarvyM Muž
KIA Family

Kia cee'd SW II (2013)
235000 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod Rechercheur » 18.09.2013 18:42

Ahoj, mám k dispozici originál 16" disky. Úplně nové, ještě na nich nebyly gumy. Na ceně se určitě domluvíme.
Rechercheur Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia ProCeed GT (2019)
0 km @ 0 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na ceed SW