Nová Kia Sportage SL/SLE-Zkušenosti a poznatky z provozu..

Re: Nová Kia Sportage SL/SLE-Zkušenosti a poznatky z provozu

Příspěvekod ladlen » 27.09.2013 19:59

Chcem sa opýtať skúsenejších majiteĺov Sportage, v návode píšu, že po natankovaní viac ako 6 litrov paliva sa ukazovateĺ priemernej spotreby v palubnom počítači vynuluje. Ja som dnes nabral doplna a schválne som nechal nastavenú priemrnú spotrebu a po naštartovaní mi stále ukazovalo pôvodnú priemernú spotrebu. Nie, že by mi to vadilo, práve naopak, ale chcem sa opýtať, či Kia urobila v tomto zmenu a počítač sa už po natankovaní nevynuluje.
ladlen Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sportage III (2013)
167000 km @ 0 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod lubos761 » 27.09.2013 20:41

To: ladlen
Ahoj. Mám Sportku od 2011(duben) a je to tak jak píšeš. Asi 3 - 4 měsíce jsem nenuloval a ukazatel celkové, průměrné spotřeby se nemění. Přesněji řečeno mění, ale protože je to celková spotřeba, tak jsou výkyvy opravdu minimální. Mění se jen po desetinách. Ale jen pro informaci : ta spotřeba dle PP je hodně optimistická. Zaregistroval jsem se na stránkách " Český benzin" a tam si pravidelně vedu už rok spotřebu. Přesnou. A rozdíl je víc jako 1l. Mám 2.0 benzín.
Pěkný den.

lubos761
Kia Sportage 2.0 CVVT, Comfort +, r.v. 2011, orange techno, xenony, park.asistent, 17"kola,
lubos761 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (2)

Kia Sportage III (2011)
13500 km @ 9.0 l/100km

Příspěvekod ladlen » 27.09.2013 22:46

to: luboš 761
ďakujem za informáciu, ja som dnes nabral plnú nádrž práve preto, lebo si chcem otestovať skutočnú spotrebu a porovnať s PP. Lebo zatiaľ mi to vychádza pri bežnej jazde po okreskách, plus nejaká rýchlostná cesta okolo 5,2-5,3 litra nafty a to sa mi zdá príliš optimistický údaj, keď auto má najazdených 1100 km.
ladlen Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sportage III (2013)
167000 km @ 0 l/100km

Příspěvekod KIASTORM » 28.09.2013 17:57

Ja som svoj PP nevynuloval uz velmi dlho,mozno pol roka a ukazuje mi na desatinu presne ako vypocty. 1.7 diesel.
Kia Sportage 1.7CRDi Sand Track+coolove svetla+Turbo GDI maska :-)+Stebel TM80 Magnum horn
KIASTORM Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. místo (2)

Kia Sportage III (2011)
82000 km @ 6.3 l/100km

Příspěvekod LUKY-007 » 28.09.2013 19:21

zaujimave u mna je rozdiel medzi optimistickym palubakom a spritmonitor.de rozdiel od 0,8 - 1,1 L
nulujem palubak vzdy pri tankovani
(2,0 CVVT AWD AT)
< Everlasting Impression > < Room4More >
LUKY-007 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod lubos761 » 29.09.2013 00:20

To : LUKY-007
Asi máme páteční model ;) Kluci z Kie už viděli 2 dny volna a ojebali nastavení ( teda pokud to vůbec jde ). Netuším, jak to funguje, ale holej fakt je, že mám rozdíl PP - Sprintmonitor víc jak jeden litr... :shock:
A ještě jedna perlička : Včera v noci jsem byl tankovat. Beru vždy plnou, 2x vycvakne pistola a končím. Dle PP jsem měl rezervu na ujetí 110km, podle mého odhadu bylo v nádrži asi 8 -10l. Doplnil jsem 51l, pistole 2x cvakla a já měl plnou nádrž. Až sem by vše souhlasilo. Potom přišla pohledná pumpařka, s dobrou náladou, nikdo na pumpě nebyl a tak jsme dali řeč o tom, že už mám plnou a víc se tam nevleze. Slečna se chopila pistole ( šlo tak trochu o sázku) a cvakala a cvakala a cvakala a doplnila stav až na 62 litrů. Tímto dávám za pravdu jak už zde na foru někdo zmiňoval, že se do nádrže vejde daleko víc, než uvádí výrobce. Tech. data uvádějí u obou 2.0l ( benzín+nafta) objem pal. nádrže 58l. Tak kde je teď chyba? Špatně ocejchovaný stojan, nebo chyba PP ? Vždy po natankování zanesu vše do Sprintmonitoru a ten vždy spočítá zůstatek v nádrži po natankování doplna ( v nastavení mám údaj výrobce obsah nádrže 58l) a souhlasí to. Jen po tom nočním pokusu hlásil zbytek v nádrži mínus 10l.Což je nesmysl.
A včil mudrujte... :D
lubos761
Kia Sportage 2.0 CVVT, Comfort +, r.v. 2011, orange techno, xenony, park.asistent, 17"kola,
lubos761 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (2)

Kia Sportage III (2011)
13500 km @ 9.0 l/100km

Příspěvekod LUKY-007 » 29.09.2013 07:39

Lubos: no skor by som povedal ze kia klame v spotrebe ved tu sa pisalo ze v USA sa sudili a museli vyplacat odskodne za klamanie o spotrebach
a to amici sa vozia najma v benzinoch ... 2,0 - 2,4 a 2,0 TGDI

osobne ma stve ta spotreba ... keby bola do 10 litrov ani neceknem ... teraz mam 10,38 dlhodoby priemer ale je to o tom ze cez leto som vela najazidil po okreskach a dialniciach,
teraz cez skolsky rok a zimu ma caka 95 percent mesto s kratkymi pojazdmi a mnozstovm semaforov (v zime vyhrabavanie sa z neudrzovanych parkovisk)
tak ocakavam priemer okolo 12 litrov ..
... inak keby boli dali auto vacsiu nadrz tak by som bol radsej, nebavi ma tak casto tankovat :cry:

(pre nahodnych rypalov :eat: .. naftu nemam rad - smrdi a auto je hlucnejsie a hluk nemam rad tiez - a ked spoznate problemy s DPF hha .. a v zasade ani tie sportage naftaky s AWD nemaju nejaku extra nizku spotrebu )

co sa tyka tankovania tak bezne po 1 cvaknuti zvyknem este docerpat palivo tak za 2 - 3 eur tusim .. tak na dorovnanie do celej sumy .... a medzitym to este par krat cvakne
nesnazim sa vsak dotlacit na maximum ..
LUKY-007 Muž
Fanda vozů Kia

Re: SPORTAGE II FL FREEDOM 2.0 CRDI/4WD

Příspěvekod dedojozef » 29.09.2013 13:08

Obyčajne tankujem keď PP ukazuje dojazd cca 50 km, tankujem 15 cm pod uzáver palivovej nádrže, bežne natankujem okolo 62-63 litrov, a to v nádrži určite bolo aspoň 4 litre paliva. Ak treba účet doložím.
dedo jozef SPORTAGE FL FREEDOM 2.0 CRDI/4WD 105 555 km
dedojozef Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 3. místo (2) Sponzor (6) TOP sponzor (1)
Nejvzdálenější účastník srazu (3)

Příspěvekod LUKY-007 » 29.09.2013 14:07

ved ja sa nesporim :yes:
zrejme je to o tom ze objem palivovej nadrze ma tych povedzme 58 a zbytok sa zmesti do "hadice" ktora ide ku hrdlu ..
LUKY-007 Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod KIASTORM » 29.09.2013 14:19

Nafta smrdi a benzin voni? :) Toto je moj prvy diesel a spokojnost. V zime pod 7 litrov,myslim ze v pohode. Ze je hlucnejsi? Aspon nepocuvam vrzgat palubovku :thu:
Kia Sportage 1.7CRDi Sand Track+coolove svetla+Turbo GDI maska :-)+Stebel TM80 Magnum horn
KIASTORM Neuvedeno
Fanda vozů Kia

3. místo (2)

Kia Sportage III (2011)
82000 km @ 6.3 l/100km

Příspěvekod LUKY-007 » 29.09.2013 14:34

dle chuti kazdeho soudruha ..
ja som sa na naftu este nedvazil :) dokonale ma odpudilo v OI 1,9 TDI to auto je proste neskutocne hlucneeeeee + problemy so startom vo velkom mraze

mozno raz :shock: a zmenim nazor :huh:

P.S ani benzin nevoni ale ked citim ten puch z vyfuku diesla .... ufff

:drink: :drink: :drink: :drink:
LUKY-007 Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod jarino1978 » 29.09.2013 16:44

KIASTORM píše:Aspon nepocuvam vrzgat palubovku :thu:

toto sme tu už riešili. to ti nepomohlo ?

Apropo motor : som s ním maximálne spokojný, jednak so spotrebou, jednak s výkonom. Dokonale si to užívam. Pri dlhých trasách ( 100 a viac km ) nie je problém sa dostať so spotrebou na hodnotu 7,5l / 100 km ( reálnych ), krátke trasy závisia vždy od podmienok. Momentálne jazdím za 8-8,35 l /100 km, je to údaj bez klímy. Cez leto so zapnutom klímou jazdím za 8,5l . Cez zimu podľa podmienok za 9-9,5l. Dovolenka v BG tento rok - 7,8l ( 80 % cesty diaľnica ).

Občas keď idem sám, tak to trošku popoženiem, občas sa vodiči ochcávok divia, že ich ten kórejec predbieha. :D

KIA SPORTAGE 2012 , 2.0 CVVT, 4WD, výbava EX + navigácia+cúvacia kamera+center+SW+18" AL + parkovací asistent
jarino1978 Muž
Přispěvatel fóra

Kia Sportage III (2012)
25200 km @ 8.3 l/100km

Příspěvekod KIASTORM » 29.09.2013 16:46

To bol len for,myslim,ze za dve zimy som ju pocul vrznut len par krat,ked som zliezal z obrubnika. Inak je ticho. Viem,ze to tu riesili niektori clenovia,ked sa to ozve,viem co robit vdaka :drink:
KIASTORM Neuvedeno
Fanda vozů Kia

3. místo (2)

Kia Sportage III (2011)
82000 km @ 6.3 l/100km

Příspěvekod LUKY-007 » 29.09.2013 19:04

jarino ta tvoja spotreba je az k neuvereniu :|
mozes prosim prezradit ako s tym jazdis a ake trasy ? kludne aj cez SS :help:

co sa CVVT motora tyka tak vykonovo sa mi zda byt slaby najma v kopcovitom terene . konkretne na novej R1.. kde ked mam tempomat tak mi automat aj v miernom stupani podradi zo 6 na 4 a ide vo vysokych otackach a nie a nie preradit vyssie .. ked dam do manualneho rezimu tak na 5tke to v pohode zvlada ...
jazda na rovinatej dialnici aj okreske je pohodka a komfort
ale zas automat si velmi pochvalujem v meste neda sa to s manualom vobec zrovnat !
LUKY-007 Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod lubos761 » 30.09.2013 05:13

Ahoj.
Jarino má tuším 2.0CVVT manuál, ty máš automat. Těžko můžeš srovnávat spotřebu. Ale abych tě potěšil ( protože cizí neštěstí vždy potěší :D ), tak já mám taky manuál 2.0 CVVT, stejný rok výroby jako "Jarino" a jezdím běžně za 10 l. Tak asi z 85% dálnice. A protože mám jen 5ti kvalt, tak při 130km/h točí motor asi přes 4000ot/min a to se fakt špatně šetří. Ta šestka by se velmi hodila, to soudruzi Korejci nezvládli.
A těch 163k ožije od asi 3000ot/min. To, co tady popisuji, je každodenní ježdění do práce. 30km tam, 30km zpět. A někdy mě to uteče i za povolených 130km/h.
Na dovolené se kochám, dodržuji rychlostní limity na okreskách a i v hornatých Jeseníkách se dá jet za 8l/100. Nemusíš jet pomalu, ale jet rozvážně, zbytečně netlačit na plyn.pedál, využívat setrvačnosti vozu, prostě jet na pohodu...Pro mně byla volba 4x4 nutnost, bydlím "na samotě u lesa" a to rozhodlo. Ale Sportage 2.0CVVT není auto vhodné na dálnice. Já Sportage nehaním, jsem spokojený, splnila vše, co jsem očekával, včetně spotřeby, včetně toho, že mě v zimě doveze domů, včetně toho, že se mě líbila.. A taky jsem nečekal, že vzhledem ke každodenním, krátkým jízdám po dálnici do práce budu buhvíjak šetřit. To jsem si mohl koupit Punto. A k tvé spotřebě? Zkus třeba změnit styl jízdy. Prošlápnout pedál do kopce a potom se pokusit vyhmátnout okamžik, kdy pedál uvolníš ale ještě udržíš převodovku těsně pred podřazením. Já jezdím s busem, automatem, proto si tady dovoluji projevit názor. Ty automatické převodovky se chovají skoro stejně. Jedno, jestli bus nebo osobák. A aby se nestávalo s tvým řazením jak výše popisuješ, musel bys mít aspoň 8rychlostní automat, tam by se to nestávalo. Ale to už jsme asi někde jinde... :(
Tak hodně spokojených km a pěkný den.
lubos761
lubos761 Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (2)

Kia Sportage III (2011)
13500 km @ 9.0 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Sportage