Zdravím všechny,
jsem zde nový a zanedlouho to bude rok co jsem majitelem nového Cee'du ve výbavě Comfort s motorem 1,4 - průměrná spotřeba dle PP 5,8l, reálná 6,4l.
S autem jsem relativně spokojený, pokud nepočítám nějaké to vrznutí plastů v interiéru. Design, no prostě úžasný, to se Kii vážně povedlo.
Trápí mě ale dvě věci:
1) nevím jestli si to jen sugeruji nebo tomu tak vážně je, ale zdá se mi že má motor v rozmezí cca 2400-2800 ot./min. takový hrubější (hlučnější, dunivější) projev. Najeto mám 8500 km. Postřehl jste někdo taky tento hrubější projev v podobných otáčkách u svého nového Cee'd s tímto motorem?
2) druhou věcí je čidlo pod kapotou - viz obrázek. Znáte někdo účel tohoto čidla? Myslel jsem si, že je to čidlo pro signalizaci otevření kapoty, ale když mám kapotu otevřenou, tak auto nesignalizuje nic na středové kapličce, že by byla otevřená kapota (jako je třeba tomu u otevřených dveří). Signalizuje vůbec ikonka autíčka ve středové kapličce otevřenou kapotu? Zkoušel jsem se i rozjet s přivřenou kapotou jestli auto začne díky tomuto čidlu pípat, ale nic se nestalo - jel jsem ale jen rychlostí do 10km/hod.
Děkuji za vaše rady.